Perscontact

Wil je meer informatie over VisitBrabant, over één van onze projecten of de door ons georganiseerde jaarlijkse activiteiten? Of ben je geïnteresseerd in een interview met onze directeur Heleen Huisjes? Neem dan contact op met: Tamara Ernst, Communicatie en PR, via e-mail of bel +31 6 24 36 09 29.  Op zoek naar beeldmateriaal? Check onze beeldbank. 

Beeldbank

Persberichten

10-04-2024 - Van Gogh Nationaal Park gaat Brabant Behagen

De gemeenten Oirschot, Rucphen, Best en Tilburg zijn als eerste verkozen om mee te doen aan Brabant Behaagt, een nieuw landschapsproject van Van Gogh Nationaal Park dat wordt uitgevoerd door Brabants Landschap, Natuurmonumenten en ZLTO. 

Lees het volledige persbericht

 

11-03-2024 - VisitBrabant Routebureau werkt aan Brabantse Belevingsroutes en wandelstartpuntenkaart

VisitBrabant Routebureau bouwt in 2024 verder aan de fiets- en wandelprovincie van Nederland. Met nieuwe Brabantse Belevingsroutes in de thema’s Made in Brabant, Verhalen aan de grens en Brabants Kloosterleven. 

Lees het volledige persbericht

 

01-02-2024 - Samenwerking drie sectoren voor versterking ‘Ons Kloosterpad’

Een nieuw hoofdstuk voor het Brabantse Kloosterleven! In samenwerking met Provincie Noord-Brabant en Vereniging Samenwerkende Kloosters, slaan wij de handen ineen om het Brabantse kloosterleven nog breder uit te dragen.

Lees het volledige persbericht

 

19-10-2023 - Bijzondere avondvoorstelling ‘Crossing Time’ in voormalig Kamp Vught

Brabant Herinnert presenteert ‘Crossing Time’ in Nationaal Monument Kamp Vught. Een indrukwekkende beleving waarbij de bezoeker door sterke beelden, licht en geluid omringd wordt. Het doel van de voorstelling op deze locatie is om bezoekers ervan bewust te maken dat de thema’s die hier 80 jaar geleden speelden, bij gevangenen, bewakers en omwonenden, nog steeds actueel zijn. Dit meeslepende schouwspel van Beeldjutters en Theatermachine nodigt uit tot nadenken en parallellen te trekken tussen heden en verleden.

Lees het volledige persbericht

 

06-10-2023 - Brabant opent Dutch Food Week met Brabantse Borrelplank

Vrijdag 6 oktober is Dutch Food Week officieel geopend. Landelijk in Arnhem, waarna de Brabantse aftrap met een Brabantse Borrelplank plaatsvond in uitgaansgebied de Uilenburg in Den Bosch. Marc Oudenhoven, gedeputeerde Agrarische Ontwikkeling, opende de Dutch Food Week in Brabant. Dit deed hij door een borrelhapje aan te bieden aan het Brabants publiek in de Uilenburg. “Niet zomaar een hapje natuurlijk, overal zit een verhaal achter. Brabant is een gastvrije provincie, waarbij het gaat om samen genieten. Voedsel speelt daarin een belangrijke rol, uiteraard van Brabants bodem. Dat eten delen we ook graag, maar wel passend bij deze tijd; gezond en toekomstbestendig.”

Lees het volledige persbericht

 

07-06-2023 - Van Gogh NP wandelroute geopend in Helvoirt

Vandaag is de Van Gogh NP wandelroute in Helvoirt officieel geopend door wethouder Mark du Maine, wethouder Yvonne Vos van Gemeente Vught en Frank van den Eijnden, operationeel directeur Van Gogh Nationaal Park. De wandelroute is de laatste in een reeks van vijf wandelingen, die VisitBrabant Routebureau heeft ontwikkeld in opdracht van Van Gogh Nationaal Park. Helvoirt is voor Vincent een plek van verlangen naar zijn familieleven en de Brabantse natuur. Deze wandelroute van 15 kilometer neemt je mee door het Brabantse landschap en de plekken waar de familie van Vincent van Gogh heeft gewoond en waar Vincent heeft gewandeld. De route start in de dorpskern en is aangelegd in het karakteristieke boerenlandschap dat Vincent in zijn latere werk inspireerde. De route is uitgezet via het knooppuntensysteem en is voor 75% onverhard.

Lees het volledige persbericht

 

12-05-2023 -  Jan van Gorp fiets- en wandelroute in Hilvarenbeek geopend

Vandaag opende wethouder Piet Machielsen van Gemeente Hilvarenbeek officieel de Jan van Gorp fiets- en wandelroute. De opening vond plaats bij Gasterij De Nieuwe Hoef in Hilvarenbeek. Ontdek het Aards Paradijs van wonderkind Jan van Gorp met deze fietsroute (10 km) in combinatie met een wandellus van 5,5 km. VisitBrabant Routebureau heeft deze route ontwikkeld in samenwerking met Bezoek Hilvarenbeek, Gemeente Hilvarenbeek, Breda University of Applied Sciences (BUAS), Heemkundige Kring Hilvarenbeek – Diessen (met de toepasselijke naam Johannes Goropius Becanus) en lokale ondernemers. De route is onderdeel van de Sagen & Legenden routes; prachtige fiets- en wandelroutes in Brabant waar streekverhalen tot leven komen. 

Lees het volledige persbericht

 

25-04-2023 - Smokkelroute De Groote Heide geopend

Gisteren is de nieuwe fietsroute ‘Smokkelroute De Groote Heide’ officieel geopend. Fietsers beleven het verhaal van Cor Commies en smokkelaar Johannes de Vlugge met deze fietstocht van ca. 44 km door Natuurgrenspark De Groote Heide. De opening vond plaats bij het Smokkel- en Grensmuseum in Budel. Hier werd een van de startpanelen van deze fietsroute onthuld door wethouder Marcel Lemmen van de gemeente Cranendonck en wethouder Jan de Bruijn van gemeente Heeze-Leende, tevens vicevoorzitter van De Groote Heide. Deze thematische fietsroute is ontwikkeld in samenwerking met VisitBrabant Routebureau en Breda University of Applied Sciences (BUAS). Het is de eerste Brabantse Belevingsroute in het thema ‘Verhalen aan de grens’: fiets- en wandelroutes rondom de Brabantse grens die het onbegrensde karakter van de provincie tonen.

Lees het volledige persbericht

 

13-04-2023 - Europa investeert in het spreiden van recreatiedruk in Brabantse natuurgebieden

Het Europese subsidieprogramma Interreg investeert €3,6 miljoen euro om de recreatiedruk in natuurgebieden in Noord-West Europa te spreiden. VisitBrabant is leadpartner in het project waar Nationale Parken, kennisinstellingen en regio’s uit vier landen samenwerken. Met een gezamenlijke investering van €2.4 miljoen van alle partners wordt in totaal €6 miljoen geïnvesteerd in het spreiden van de recreatiedruk in natuurgebieden. In Noord-Brabant worden de komende vijf jaar diverse, meerjarige projecten opgestart om bezoekers beter te verspreiden over de natuurgebieden om zo de kwetsbare natuur beter te beschermen. Al deze projecten zijn onderdeel van het Europese project MONA, dat duurzaam toerisme in en rondom natuurgebieden in Noord-West Europa stimuleert en bezoekersgedrag onderzoekt.

Lees het volledige persbericht

18-10-2022 - Startsein Brabant Herinnert gegeven

Met de presentatie van het programma Brabant Herinnert is het startsein gegeven voor het vervolg op het programma Brabant Remembers (2017-2020). De start van de ontwikkeling van een Brabantbrede samenwerking om de historische context en persoonlijke verhalen rondom de Tweede Wereldoorlog te verzamelen, vanuit verschillende perspectieven te bekijken, te vertellen en te verbeelden. Nieuw gevonden of opnieuw belichtte persoonlijke, levensveranderende verhalen die de impact van de Tweede Wereldoorlog op Brabant en de Brabanders inzichtelijk maken, staan hierin centraal. Studio Herinner, bestaande uit vijf millenials, haalt deze verhalen op, waarbij de vraag “Wat betekent herinneren voor jou?” centraal staat.

Lees het volledige persbericht

18-10-2022 - Nieuwe Van Gogh NP Wandelroute geopend in Tilburg

Vandaag is de nieuwste Van Gogh NP wandelroute geopend in Van Gogh Nationaal Park. Wandelaars treden in de voetsporen van Van Gogh met de nieuwe wandelroute in Tilburg en ontdekken de omgeving waar de jonge Vincent tekenlessen kreeg. De opening van de route vond plaats bij Huize Moerenburg, in het groene buitengebied aan de rand van Landschapspark Moerenburg-Koningshoeven. Dorien Verschuijten van VisitBrabant Routebureau opende samen met Frank van den Eijnden, Operationeel directeur Van Gogh Nationaal Park de route door symbolisch het routepaaltje in de grond te slaan. De route is de vierde route in een reeks van vijf wandelingen die VisitBrabant Routebureau ontwikkelt in opdracht van Van Gogh Nationaal Park.

Lees het volledige persbericht

05-10-2022 - VisitBrabant wint drie marketingprijzen voor de ‘HIER MOET JE ZIJN IN BRABANT’ - campagne

VisitBrabant sleepte gisterenavond drie marketingprijzen in de wacht bij de Grand Prix Marketing Award.  De eerste was de  zilveren Award in de categorie Non-Profit voor de campagne HiermoetjezijninBrabant. De jury sprak vol lof over de manier waarop VisitBrabant de vrijetijdssector en de leisure-ondernemers met elkaar verbond en wist te activeren in een periode dat de reiswereld op slot ging door corona (2020/2021). 

Lees het volledige persbericht

05-07-2022 - Twee nieuwe wandelroutes in Van Gogh Nationaal Park geopend

Vandaag zijn twee nieuwe Van Gogh wandelroutes geopend in Van Gogh Nationaal Park. Wandelaars treden in de voetsporen van Van Gogh met de nieuwe wandelroutes in Zundert (8 km) en Etten-Leur (14 km) en ontdekken het landschap dat hem inspireerde. De opening van beide routes vond vanochtend plaats bij één van de bezienswaardigheden langs de Van Gogh wandelroute in Etten-Leur: De Zwarte Schuur in natuurgebied De Pannenhoef.

Lees het volledige persbericht

22-06-2022 - Brabant behoort tot beste fietsprovincies van Nederland

Brabant hoort tot de topfietsregio’s van Nederland. Uit de gisteren gepresenteerde Kwaliteitsmonitor 2022 van het Landelijk Fietsplatform blijkt dat de provincie met 4,5 sterren opnieuw in de bovenste regionen scoort.

Lees het volledige persbericht

22-05-2022 - Ontdek de ‘Vrijstaat Land van Ravenstein’ tijdens nieuwe fietstochten

Vandaag zijn tien nieuwe fietstochten met spelelement in het ‘Land van Ravenstein’ gelanceerd. Tijdens deze prachtige routes rondom de huidige gemeenten Boekel, Maashorst en Oss ontdek je welke culturele geschiedenis hier schuilgaat.

Lees het volledige persbericht

12-05-2022 - Kamer wil dat minister doorpakt op toerisme

Het debat over toerisme dat de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat dinsdag 11 mei voerde is een voorzichtige stap in de goede richting, aldus brancheorganisatie Destinatie Nederland (i.o.). Er was brede waardering voor de toeristische sector en de toon was constructief. Nu is het zaak dat er scherpte in het beleid en de uitvoering gebracht wordt.

Lees het volledige persbericht

10-05-2022 - Oproep toerismebranche: 'Investeer in bezoekerseconomie van de toekomst'

Pak nu als Kamer en kabinet de regie en investeer in de bezoekerseconomie van de toekomst. Daarvoor pleit de branchevereniging Destinatie Nederland (i.o.) in aanloop naar het debat over toerisme dat de Tweede Kamer 11 mei voert.

Lees het volledige persbericht

10-05-2022 - Nieuwe wandelkaarten voor 10.000 kilometer wandelplezier in Brabant

Wandelen via knooppunten in Noord-Brabant maakt het mogelijk om eenvoudig jouw ideale wandeling uit te stippelen via een bewegwijzerd routenetwerk van ruim 10.000 kilometer. Met een nieuwe druk van de Brabantse wandelkaarten helpt VisitBrabant Routebureau, beheerder van de knooppuntroutes in Brabant, wandelaars op weg. 

Lees het volledige persbericht

03-05-2022 - ‘Liberation Route Brabant’ als eerste onderdeel van Europees wandelroutenetwerk gelanceerd

Brabant heeft vandaag een belangrijk onderdeel van de gerenommeerde wandelroute ‘Liberation Route Europe’ gelanceerd. Wout van Aalst van LRE Foundation, Jan Boelhouwer, voorzitter van Brabant Remembers en Maarten Jilisen, wethouder van de gemeente Land van Cuijk onthulden in Grave de laatste ‘Vector of Memory’ van de Brabantse route.

Lees het volledige persbericht

21-04-2022 - Ontdek de streekverhalen tijdens avontuurlijke fietstochten door Maasheggenlandschap 

Twee nieuwe ‘Sagen & Legenden’ fietsroutes in en rondom het Maasheggenlandschap in de gemeente Land van Cuijk brengen bekende volksverhalen uit de streek tot leven. De belevingsroutes vertellen de verhalen van ‘Fabels - dierlijke avonturen in De Maasheggen’ en ‘Het Duvelsklökske van Sambeek’. De fietsroutes van 15 en 18 kilometer zijn vanochtend gelanceerd en kunnen vanaf nu worden verkend.

Lees het volledige persbericht

21-03-2022 - Streekverhalen komen tot leven met vier nieuwe fietsroutes in de Kempen

Vier nieuwe ‘Sagen en Legenden’-fietsroutes in de Kempen brengen bekende volksverhalen uit de streek tot leven. De belevingsroutes vertellen de verhalen van ‘Kabouterkoning Kyrië’, ‘De Dansende Katten’, ‘De Witte Vos’ en ‘De Gloeiige’. De routes liggen in de gemeenten Bladel, Bergeijk, Reusel-De Mierden en Eersel. Ze zijn vanmiddag in Eersel gelanceerd door de gemeenten en toeristische marketingorganisaties in samenwerking met VisitBrabant Routebureau.

Lees het volledige persbericht

15-02-2022 - VisitBrabant Routebureau lanceert met Team Jumbo-Visma en gemeente 's-Hertogenbosch drie nieuwe fietsroutes 

In ’s-Hertogenbosch zijn vandaag drie fietsroutes gelanceerd bij het nieuwe Service Course van wielerploeg Team Jumbo-Visma. De routes nodigen bezoekers en inwoners uit om op de fiets te stappen en actief te genieten van het mooie Brabantse landschap. Bij de startplek staat een routebord met drie routes. Fietsers vinden er daarnaast een watertappunt om de bidon te vullen. Binnenkort wordt ook een fietsreparatiestation voor snelle reparaties geplaatst, inclusief automaat voor vergeten binnenbanden en krachtvoeding. 

Lees het volledige persbericht

10-02-2022 - Eerste Van Gogh wandelroute in Van Gogh Nationaal Park geopend

De eerste Van Gogh wandelroute in het Van Gogh Nationaal Park is vandaag geopend bij museum Vincentre in Nuenen. De nieuwe wandelroute (10 km) in Nuenen dompelt wandelaars onder in het landschap zoals Vincent van Gogh dat ooit zag. De route is de eerste in een reeks wandelingen die VisitBrabant Routebureau ontwikkelt in het Van Gogh Nationaal Park, dat in Brabant gestalte krijgt. Later dit jaar volgen Van Gogh wandelroutes rondom Helvoirt, Tilburg, Zundert en Etten-Leur. ​

Lees het volledige persbericht

10-02-2022 - Partners Van Gogh NP lanceren eerste Van Gogh Wandelroute in Nuenen

Vanaf vandaag kan iedereen zich ook wandelend onderdompelen in de natuur zoals Vincent van Gogh deze zag. De eerste Van Gogh Wandelroute in Van Gogh NP is geopend. Het officiële routepaneel bij Museum Vincentre in Nuenen werd onthuld door Anneke Boezeman, directeur regie Van Gogh NP, Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant en Frank van den Eijnden, directeur Van Gogh Brabant en operationeel directeur Van Gogh NP. 

Lees het volledige persbericht

16-12-2021 - Vuelta parcours in Nederland opnieuw onthuld

In Madrid werd het parcours van La Vuelta 2022 bekend gemaakt. Deze 77ste editie heeft een Nederlands tintje; de eerste drie etappes liggen in Nederland met de spotlight ook op Brabant. La Vuelta 2022 gaat op 19 augustus van start in provincie Utrecht. De 2de etappe start in Den Bosch en loopt via Heusden en Altena opnieuw door Provincie Utrecht. De 3de etappe start en eindigt in Breda en doorkruist maar liefst 15 gemeenten in onze provincie. 

Lees het volledige persbericht

14-12-2021 - Financiële steun voor Brabantbreed programma rondom 80 jaar vrijheid

Na het succes van het programma Brabant Remembers van Stichting Crossroads Brabant ’40-’45 investeert Provincie Noord-Brabant opnieuw in een Brabantbreed programma om de Tweede Wereldoorlog bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Met deze financiële steun worden nieuwe plannen en projecten ontwikkeld richting en tijdens de viering en herdenking van 80 jaar vrijheid. Onder leiding van de nieuwe voorzitter Jan Boelhouwer zal Stichting Crossroads ’40-’45 in 2024 en 2025 uitgebreid stilstaan bij wat vrijheid voor ons vandaag betekent en welke rol we daarin zelf hebben.

Lees het volledige persbericht

26-11-2021 - Ons Kloosterpad uitgebreid met eerste kloosterrondwandeling

In Heeswijk-Dinther is een nieuwe kloosterwandeling geopend van 10,4 kilometer rond de Abdij van Berne. Het is de eerste van in totaal vijftien rondwandelingen die de komende tijd worden geopend bij kloosters gelegen aan langeafstandswandelroute 'Ons Kloosterpad'. De rondwandelingen zijn een initiatief van de Brabantse kloosterlingen, gemeenten en provincie Noord-Brabant, in samenwerking met VisitBrabant Routebureau. 

Lees het volledige persbericht

26-10-2021 - Toerismebranche wil deltaplan om sector te redden

Wil de toeristische sector in Nederland een toekomst hebben, dan moet Den Haag in actie komen en inzetten op een Nationaal Toerisme-transitieplan. Namens vijftien destinatiemarketingorganisaties is vandaag een voorstel hiertoe overhandigd aan de Tweede Kamer. Directeur Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Herre Dijkema, licht namens de organisaties toe: ‘’Te lang is toerisme door de landelijke politiek verwaarloosd. Met ons voorstel willen we dit recht zetten en toerisme een volwaardige plek geven in het economisch beleid van het komende kabinet.’’

Lees het volledige persbericht

26-9-2021 - Nieuwe fietsroute 'Bende van de Witte Veer' geopend

Brabant is een spannende fietsroute rijker: de ‘Bende van de Witte Veer’. De nieuwe belevingsroute volgt de sporen van de bekendste Brabantse bende ooit. De fietsroute, ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau in samenwerking met partners, is vandaag officieel geopend in het Witte Kasteel in Loon op Zand.

Lees het volledige persbericht

24-09-2021 CDA-Kamerlid van Dijk brengt werkbezoek toerisme aan Brabant

CDA Kamerlid Inge van Dijk bracht vrijdag een werkbezoek aan Brabant om zich te laten informeren over de grote uitdagingen waar de toeristische sector momenteel voor staat. Samen met diverse gasten werd van gedachten gewisseld over de opgaven van het Nederlands toerisme en wat er nodig is om ervoor te zorgen dat toerisme weer een volwaardige plek krijgt in het Nederlandse economische beleid. 

Lees het volledige persbericht

17-09-2021 Liberation Route Europe wandelroute in Brabant van start

Brabant wordt onderdeel van de gerenommeerde, internationale wandelroute ‘Liberation Route Europe’. In gemeente Meierijstad is officieel een start gemaakt met de aanleg van de Brabantse etappe. Burgemeester Kees van Rooij onthulde op de Vlagheide een zogenaamde ‘Vector of Memory’, samen met zijn collega Jean-Pierre L’Honneur van de Franse gemeente Carentan. Hiermee krijgt Brabant aansluiting op een wandelroutenetwerk van maar liefst 10.000 kilometer door Europa, in het spoor van de geallieerden tijdens ‘43-‘45.  

Lees het volledige persbericht

13-09-2021 Brabant Drive Thru officieel van start

Vanmorgen vond de officiële start plaats van de Brabant Drive Thru; een 3-daags programma, waarin zo’n 90 touroperators en travelagents in rally-stijl een roadtrip maken langs de highlights van de provincie Noord-Brabant. Via de mooiste wegen dwars door Brabant laten we samen met de vrijetijdssector zien dat Brabant dé bestemming is voor een heerlijke vakantie of weekendje weg in Brabant. De Brabant Drive Thru wordt georganiseerd vanuit de noodzaak om na corona een extra impuls te geven aan de internationale bezoekersmarkt voor Brabant.

Lees het volledige persbericht

09-09-2021 Rondreizende XL-Pijl van VisitBrabant bereikt eindbestemming: vestingstad Grave

Gisteren overhandigde Heleen Huisjes, directeur van VisitBrabant, de knalrode pijl van 5.5 meter en 7000 kilo en daarop de tekst ‘Hier moet je zijn in Brabant’ aan Rick Joosten, wethouder gemeente Grave, de eindbestemming van deze gigantische blikvanger. De pijl legde de afgelopen 15 weken een reis af van bijna 350km kriskras door Brabant. VisitBrabant richtte hiermee letterlijk alle pijlen ze op het vrijetijdsaanbod in Brabant om te laten zien dat Brabant dé bestemming is voor een onvergetelijk dagje uit, weekendje weg of vakantie.

Lees het volledige persbericht

09-09-2021 Ode aan De aardappeleters met zonnebloemen tijdens GLOW

Van 6 tot en met 13 november dit jaar is het bijzondere lichtkunstwerk ‘Zonnebloemen voor van Gogh’ opnieuw te zien in Nuenen. Ditmaal op de locatie waar Vincent van Gogh 136 jaar geleden zijn eerste meesterwerk schilderde. Van Gogh Brabant en lichtkunstfestival GLOW brengen hiermee een bijzondere ode aan Van Gogh.

Lees het volledige persbericht

15-7-2021 Brabant toonaangevende fiets- en wandelprovincie van Nederland

Noord-Brabant, de provincie met 18.500 kilometer aan fiets- wandel-, mtb-, ruiter- en vaarroutes, ziet zichzelf bevestigd als dé fiets- en wandelprovincie van Nederland. Brabant scoort goed en bovengemiddeld op het aantal ondernomen fiets- en wandeltochten, de duur van een tocht en de bestedingen onderweg. Dit blijkt uit onderzoek door Breda University of Applied Sciences (BUas) in opdracht van VisitBrabant Routebureau, route-expert en beheerder van alle knooppuntroutes in Brabant. 

Lees het volledige persbericht

09-6-2021 VisitBrabant richt alle pijlen op vrijetijdsaanbod in Brabant met rondreizende XL-Pijl

Vandaag overhandigde Heleen Huisjes, directeur van VisitBrabant, een knalrode pijl van 5.5 meter en 7000 kilo en daarop de tekst ‘Hier moet je zijn in Brabant’ aan Coby van der Pas, wethouder Toerisme & Recreatie van Meierijstad op De Noordkade in Veghel. De pijl legt de komende acht weken een reis af van bijna 350km kriskras door Brabant en staat wekelijks op een andere iconische plek. Met deze gigantische blikvanger richt VisitBrabant letterlijk alle pijlen op het vrijetijdsaanbod in Brabant om te laten zien dat Brabant dé bestemming is voor een onvergetelijk dagje uit, weekendje weg of vakantie. De route die de pijl aflegt, is te volgen via een interactieve video op visitbrabant.com en social media. Wethouder Coby van de Pas overhandigt de pijl volgende week donderdag aan de volgende locatie. Zo reist de pijl in estafettevorm door onze provincie.

Lees het volledige persbericht

20-5-2021 Vier fietsroutes langs de culinaire hotspots van Noord-Brabant

De culinaire troeven van de provincie Noord-Brabant staan hoog in het vaandel. Denk aan sterrenrestaurants, maar ook aan charmante familieboerderijen. Denk aan hippe foodmarkets, maar ook aan duurzame ondernemers. Er is zo veel te ontdekken voor de fijnproevers onder ons, dat VisitBrabant een aantal inspirerende foodroutes heeft uitgestippeld. Al fietsend word je langs de lekkerste, duurzaamste én meest trendy foodspots geleid binnen de meest gastvrije provincie van Nederland. Wij serveren hieronder alvast een menu met vier toproutes!

Lees het volledige persbericht

17-5-2021 Nieuwe e-learning 'Duurzaam Gastvrij Ondernemen'

Duurzaamheid speelt steeds vaker een rol bij het kiezen van vakantie of een dagje weg. Tot die conclusie kwam BUas-student Julia van Bokhoven, die onderzocht of gasten duurzaamheid meenemen in hun keuze voor vrijetijdsbesteding. Opdrachtgever Een Gezond Leisureklimaat (Midpoint Brabant) lanceert nu samen met VisitBrabant de gratis e-learning Duurzaam Gastvrij Ondernemen, speciaal voor recreatieondernemers.

Lees het volledige persbericht

12-5-2021 Nieuwe fietskaarten tonen de mooiste fietsroutes in Brabant 

Nieuwe fietskaarten van Noord-Brabant tonen fietsers de mooiste routes in de provincie. Ruim vijfduizend kilometer aan bewegwijzerde knooppuntroutes, uitgetekend op vier gedetailleerde routekaarten. Een prachtige fietsroute uitstippelen kan eenvoudig met deze fietskaarten, uitgegeven door VisitBrabant Routebureau.

Lees het volledige persbericht

6-5-2021 Brabantse Fietscafés maken fietsbeleving in Brabant compleet

Fietsers in Noord-Brabant kunnen vanaf nu bij officiële ‘Brabantse Fietscafés’ hun fietstocht starten of onderweg pauzeren. Deze horecagelegenheden met faciliteiten speciaal voor fietsers bevinden zich vlakbij de fietsknooppuntroutes. De provincie telt momenteel twintig Brabantse Fietscafés en naar verwachting komen er dit jaar nog tientallen bij. Het label ‘Brabantse Fietscafés’ is een nieuw initiatief van VisitBrabant Routebureau.

Lees het volledige persbericht

22-4-2021 Brabant popelt om haar deuren weer te openen

Met de eerste versoepelingen in zicht kunnen Brabantse vrijetijdsondernemers bijna niet wachten om hun gasten weer met open armen te ontvangen. Achter gesloten deuren zetten zij de laatste puntjes op de ‘i’ ter voorbereiding op het nieuwe toeristische seizoen. Met een energieke feel good video waaruit blijkt dat de Brabantse vrijetijdssector staat te popelen om weer open te gaan, geven een aantal ondernemers een kijkje in hun keuken.

Lees het volledige persbericht

6-4-2021 Wereldprimeur: WOII verhalen komen tot leven met nieuwste Augmented Reality technologie

In de Living History AR app van Brabant Remembers worden persoonlijke WOII-verhalen met augmented reality verbeeld en extra invoelbaar gemaakt. Met de start van de Maand van de Vrijheid is deze app verrijkt met vijf nieuwe ervaringen, die de gebruiker door toepassing van de allernieuwste techniek mee terugnemen in de tijd. De gebruiker wordt ondergedompeld in de wereld van toen, waarin acteurs het oorlogsverhaal vertellen en naspelen. Allerlei visuele en auditieve effecten zorgen voor een ervaring met grote impact. Deze ‘tijdreis’ kun je beleven vanuit iedere locatie wereldwijd zowel in het Nederlands als in het Engels. Een wereldprimeur, die naadloos aansluit op de belevingswereld van jongeren.

Lees het volledige persbericht

30-3-2021 Groene loper voor Van Gogh Nationaal Park in het midden van Brabant

Op 30 maart 2021 is ‘Van Gogh Nationaal Park in ontwikkeling’ officieel van start gegaan. Namens meer dan 50 samenwerkende partners, hebben Commissaris van de Koning Ina Adema en Voorzitter Yvo Kortmann symbolisch de deur geopend naar het landschap van de toekomst..

Lees het volledige persbericht

9-3-2021 Brabant zet recreatieve routes in hoogste versnelling

Een routenetwerk van de hoogste kwaliteit, met themaroutes die Noord-Brabant versterken als dé routeprovincie van Nederland. Dat is de ambitie van een nieuwe visie voor recreatieve routes voor de periode 2021 - 2025, vastgelegd door provincie Noord-Brabant en alle gemeenten. VisitBrabant Routebureau, route-expert en beheerder van alle knooppuntroutes in Brabant, is verantwoordelijk voor de realisatie van de visie.

Lees het volledige persbericht

14-12-2020 Brabant Wijnland

Dat er veel lekkers van Brabantse bodem komt, weten gelukkig heel veel mensen al. Wat veel mensen niet weten, is dat hier ook hele goede wijn vandaan komt! Noord-Brabant telt maar liefst vijftien (semi-)professionele wijngaarden met een totaaloppervlakte van ruim 25 hectare. Hiermee is Brabant, na Limburg en Gelderland, de 3de wijnprovincie van Nederland. Wijnkenner- schrijver en -maker Esmee Langereis selecteerde met het oog op de feestdagen vier Brabantse wijnen die het proeven waard zijn. Heerlijk voor bij het kerstdiner of als cadeau voor onder de boom. Een mooie manier om ondernemers uit de buurt te steunen en je naasten te verwennen met iets lekkers. En als het weer kan en mag, bezoek dan zeker eens één van de wijndomeinen in Brabant. Allen uniek, en niet alleen om de wijn….

Lees het volledige persbericht

23-11-2020 Nederland schittert als gastland in de nieuwe Gault & Millau Gids

De laatste jaren heeft het Nederlandse Bureau voor Toerisme & Congressen al hard gewerkt om Nederland als culinaire bestemming op de kaart te zetten. De Nederlandse keuken heeft een ongeziene ontwikkeling doorgemaakt op vlak van innovatie en duurzaamheid, met als logisch gevolg een stijgend aantal bekroonde restaurants. Als kers op de taart schittert Nederland als gastland in de nieuwe Gault & Millau Gids van 2021. Zo blader je er door vijf regio’s met elk hun eigen gastronomische troeven.

Lees het volledige persbericht

20-11-2020 Dilemma Doolhof in Bergen op Zoom na anderhalf jaar afgebouwd

Het Dilemma Doolhof bij Bergen op Zoom tussen het Canadese en Britse ereveld in is na ruim anderhalf jaar afgebroken. Het Dilemma Doolhof, dat bezoekers voor ingrijpende keuzes in conflictsituaties stelde uit het verleden en het heden, werd op 14 juni 2019 officieel geopend en deze week afgebouwd.

Lees het volledige persbericht

02-09-2020 Opnieuw een Van Gogh voor het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum heeft zijn gestaag groeiende collectie werken van Vincent van Gogh opnieuw weten uit te breiden. Het museum legde recent de hand op een portret van een vrouw uit de omgeving van Nuenen, vervaardigd in 1885. Het schilderij werd aangekocht via Christie’s London. De middelen voor deze aankoop werden beschikbaar gesteld door de BankGiro Loterij, particulieren en bedrijven.

Lees het volledige persbericht

21-07-2020 VisitBrabant onthult fietsbelevingsroute Zwarte Kaat in de Brabantse Kempen

Fietsen is sinds de coronacrisis de populairste buitenactiviteit van menig gezin geworden. Zo kun je in regio De Brabantse Kempen met het hele gezin genieten van een 36 kilometer lange fietstocht waar je het spoor volgt van de heuse ‘Zwarte Kaat’-legende. Vroeger maakte Zwarte Kaat De Kempen onveilig, nu zit ze verstopt in de prachtige natuur. Officiële fietsknooppunten leiden je langs de geschiedenis van ‘Zwarte Kaat’, ook wel de heks van Hellenende genoemd. De kinderen hangen ongetwijfeld aan je lippen.

Lees het volledige persbericht

02-07-2020 Onbezorgd genieten van de natuur met 10 Top-natuurroutes in Brabant

Een vakantie dichtbij huis is in 2020 extra aantrekkelijk. In Brabant kun je naar hartenlust genieten van prachtige fiets-, wandel- en ruiterroutes. De aaneen-schakeling van uitgestrekte natuurgebieden, vennen en bossen lenen zich perfect voor een actief dagje in de vrije natuur. VisitBrabant Routebureau zette tien van haar mooiste natuurroutes op een rij, ontwikkeld in samenwerking met boswachters, kunstenaars en ruiters en allemaal uitgezet via het officiële knooppuntensysteem. Met deze routes, de prachtige Brabantse natuur en een druktemeter die de actuele drukte in de natuurgebieden in Brabant in kaart brengt, kan iedereen onbezorgd genieten van een vakantie of weekendje weg in Brabant.

Lees het volledige persbericht

01-07-2020 Waar moet je zijn in Brabant? #hiermoetjezijninBrabant | VisitBrabant bundelt parels op inspiratiepagina

Het toeristisch aanbod in de provincie Noord-Brabant is een beetje zoals onze kleerkast: oneindig veel parels, die je vaak niet weet te combineren. En net hier biedt VisitBrabant, samen met de Brabantse vrijetijdssector, een antwoord op. Met de campagne #hiermoetjezijninBrabant bundelen ze de mooiste combinaties van de vele Brabantse trekpleisters. Op hiermoetjezijninbrabant.nl vind je niet alleen wáár je moet zijn in Noord-Brabant, maar ook waaróm.

Lees het volledige persbericht

16-06-2020 Brabantbrede campagne ‘Hier moet je zijn in Brabant’ plaatst de parels van Brabant voor het voetlicht

De afgelopen maanden heeft VisitBrabant samen met de Brabantse vrijetijdssector hard gewerkt aan een Brabantbrede campagne om Brabant als toeristische bestemming stevig op de kaart te zetten en de Brabantse vrijetijdsondernemers het podium te bieden dat ze verdienen. Vandaag start de campagne ‘Hier moet je zijn in Brabant’, waarbij landelijk, provinciaal, regionaal en lokaal met elkaar verbonden wordt en intensief wordt samengewerkt aan een duurzaam herstel van het toerisme.

Lees het volledige persbericht

08-06-2020 Brabant biedt bezoekers natuurlijk ruimte

Met de stijgende populariteit van fietsen en wandelen in Brabant, het opengaan van de horeca en de drang naar ruimte en veiligheid van zowel bewoners als bezoekers, is het belangrijk drukte goed te organiseren. Samen met de natuurorganisaties in Brabant, neemt VisitBrabant hierin het voortouw. Vanaf vandaag ziet men op www.visitbrabant.com/druktemeter de actuele drukte in de Brabantse natuurgebieden. Deze zijn weergegeven op een online overzichtskaart. Bezoekers krijgen bovendien bij drukte in een bepaald gebied direct tips voor alternatieve locaties die op dat moment wel de gewenste rust, ruimte en veiligheid bieden.

Lees het volledige persbericht

04-06-2020 - Wandel de mooiste routes met de nieuwe Brabantse wandelkaarten

Wandelen via knooppunten in Noord-Brabant is populair. Met een nieuwe druk van de Brabantse wandelkaarten helpt VisitBrabant Routebureau, beheerder van de knooppuntroutes in Brabant, wandelaars op weg. Op de kaarten staat circa 10.000 kilometer wandelroutenetwerk. Wandelaars stippelen eenvoudig hun route uit via de knooppunten.

Lees het volledige persbericht

05-03-2020 De Kunst van Vrijheid geopend

Bij Nationaal Monument Kamp Vught is vanavond de kunstinstallatie Crossing Time geopend. Deze première is de aftrap van het openingsweekend van 'De Kunst van Vrijheid' waarin een reeks tijdelijke kunstinstallaties op WOII-erfgoedlocaties wordt geopend. Ook bij museum Bevrijdende Vleugels in Best, het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam en de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn worden de komende dagen indrukwekkende kunstinstallaties geopend. 

Lees het volledige persbericht

04-02-2020 'De Kunst van Vrijheid': indrukwekkende kunstinstallaties op WOII-erfgoedlocaties

Een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught, Oorlogsmuseum Overloon, museum Bevrijdende Vleugels in Best en het Biesbosch MuseumEiland is vanaf maart 2020 éxtra bijzonder. In het kader van ’75 jaar vrijheid’ zorgen tijdelijke kunstinstallaties van gerenommeerde kunstenaars voor een unieke beleving bij deze locaties. 

Lees het volledige persbericht

12-12-2019 Samenwerking VisitBrabant Convention Bureau en MeetingReview van start

Via de website van VisitBrabant Convention Bureau is het mogelijk om de perfecte locatie te vinden voor vergaderingen, incentives, conferenties en zakelijke evenementen. Vanaf nu worden hier ook de reviewscores van het platform MeetingReview op gepresenteerd. Een belangrijke stap in de samenwerking tussen VisitBrabant Convention Bureau en MeetingReview.

Lees het volledige persbericht

25-11-2019 Brabant snelst groeiende provincie in aantal Duitse toeristen

Het aantal toeristen dat in juli en augustus 2019 een bezoek bracht aan Noord-Brabant is met 13% gestegen ten opzichte van vorig jaar zomer. Dat ligt ruim boven de landelijke stijging van 4%. Opvallend is de flinke toename in Duitse gasten in onze provincie. Noord-Brabant is de snelst groeiende provincie in Nederland qua aantal Duitse gasten. Het marktaandeel steeg van 3,4% naar 4,1%. Dat blijkt uit de cijfers die het CBS vanochtend naar buiten bracht.

Lees het volledige persbericht

19-11-2019 NH Collection Eindhoven Centre winnaar Brabantse Gastvrijheid Award 2019

Tijdens Das Leisure Ondernemers Festival op 19 november in De Koepel in Breda is de Brabantse Gastvrijheid Award 2019 uitgereikt. In het bijzijn van 400 Brabantse ondernemers uit de vrijetijdssector maakte gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling Martijn van Gruijthuijsen bekend dat NH Collection Eindhoven Centre de winnaar is van de Brabantse Gastvrijheid Award 2019. Hiermee nemen zij de titel over van Auberge de Bonheur uit Tilburg.

Lees het volledige persbericht

15-11-2019 Kunstexpositie van 75 persoonlijke oorlogsverhalen geopend in iconische LocHal Tilburg

Na een succesvolle première tijdens de Dutch Design Week krijgt de expositie STILLLEVEN, waarin 75 kunstobjecten van persoonlijke Brabantse oorlogsverhalen zijn samengebracht, een vervolg in de LocHal in Tilburg. De tentoonstelling werd 15 november officieel geopend en is tot en met mei 2020 gratis te bezoeken.

Lees het volledige persbericht

14-10-2019 Overzichtexpositie van 75 Brabantse oorlogsverhalen tijdens Dutch Design Week

Tijdens Dutch Design Week -19 t/m 27 oktober- brengt Brabant Remembers in samenwerking met Studio Rocco Verdult 75 kunstobjecten van persoonlijke Brabantse oorlogsverhalen samen in één overzichtexpositie op Strijp-T in Eindhoven.

Lees het volledige persbericht

10-10-2019 Van Gogh Nationaal Park stap dichterbij

Afgelopen donderdag 10 oktober jl., tijdens de start van De Week van het Landschap in Udenhout, ondertekenden meer dan 30 vertegenwoordigers uit overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties een samenwerkingsovereenkomst voor Van Gogh Nationaal Park i.o. (Van Gogh NP). De ondertekening markeert een nieuwe stap in de ontwikkeling van dit Nationale Park Nieuwe Stijl. Partijen geven met de ondertekening het commitment af om samen het plan op te stellen om de status Van Gogh NP aan te vragen bij de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Lees het volledige persbericht

04-10-2019 Bestedingen recreatieve fietstocht ruim een derde hoger in Brabant

Fietsers in Brabant stoppen meer dan gemiddeld bij een horecagelegenheid en zijn bovengemiddeld tevreden over het aantal horecapunten onderweg. De bestedingen per recreatieve fietstocht liggen in Brabant met 4,50 euro per activiteit, bovendien 36% boven het landelijk gemiddelde van 3,30 euro. Dat blijkt uit nieuwe cijfers uit de Provinciale Rapportage Recreatief Fietsen Noord-Brabant 2019, vandaag bekendgemaakt door Stichting Landelijk Fietsplatform.

Lees het volledige persbericht

19-09-2019 Bijzondere Van Gogh erfgoedlocaties in Brabant openen tijdelijk hun deuren

Tijdens de tentoonstelling  'Van Goghs intimi' in Het Noordbrabants Museum (21 sep 2019 -12 jan 2020) bieden de Brabantse Van Gogh erfgoedlocaties een tijdelijk programma rond de plaatsen en verhalen uit het Brabantse leven van Vincent van Gogh. Van zijn geboorte tot zijn eerste liefde, het gezinsleven van de familie Van Gogh en de kerk: bezoekers kunnen zijn wereld van dichtbij beleven. Aandacht ook voor de Brabantse landschappen en gebouwen die Vincent in zijn schilderijen vastlegde. Sommigen daarvan worden speciaal voor deze gelegenheid opengesteld.

Lees het volledige persbericht

16-09-2019 Brabant Remembers presenteert boek met 75 persoonlijke oorlogsverhalen ‘Brabant, brug naar vrijheid’

Brabant Remembers presenteerde vandaag in Toonzaal Willem Twee Den Bosch het boek Brabant, brug naar vrijheid; een verhalenbundel vol persoonlijke, ingrijpende en inspirerende Brabantse oorlogsverhalen. In de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. In het boek Brabant, brug naar vrijheid staan bijzondere en inspirerende verhalen: groot en klein, over mobilisatie, verzet, collaboratie en bevrijding. 

Lees het volledige persbericht

11-09-2019 Internationaal jongerencongres in Brabant over de toekomst van herdenken

Ruim 50 jongeren hebben afgelopen dagen tijdens de internationale conferentie Past:Forward in Eindhoven en Waalre nagedacht over hoe we in de toekomst blijven herdenken. De conferentie was onderdeel van Brabant Remembers; het provinciale programma rondom 75 jaar vrijheid. 

Lees het volledige persbericht

09-09-2019 Genomineerden Brabantse Gastvrijheid Award 2019 bekend

Op 9 september zijn de tien genomineerden van de Brabantse Gastvrijheid Award 2019 bekend gemaakt, een verkiezing die VisitBrabant samen met Omroep Brabant en andere Brabantse partners organiseert. Gastvrijheid is onlosmakelijk verbonden met Brabant en deze verkiezing biedt de meest gastvrije locaties in Brabant ook het podium dat ze verdienen.

Lees het volledige persbericht

29-08-2019 | Nieuwe fietsroute Liberation Route Brabant gelanceerd

Brabant is een bijzondere fietsroute rijker: de Liberation Route Brabant. De themaroute, gelanceerd door VisitBrabant Routebureau in samenwerking met Brabant Remembers, vertelt het verhaal van WOII en de bevrijding van Noord-Brabant. 

Lees het volledige persbericht

23-07-2019 | Brabant hoort bij topfietsregio's met 4,5 sterren

Brabant behoort tot de topfietsregio’s van Nederland. De provincie wordt beoordeeld met 4,5 sterren in de Kwaliteitsmonitor 2019 van het Landelijk Fietsplatform. Brabant scoort punten met haar heldere route-informatie en het betrouwbare fietsknooppuntennetwerk.

Lees het volledige persbericht

19-07-2019 | Nieuwe fietskaarten van Brabant bieden 5.000 kilometer fietsplezier

Vijfduizend kilometer aan prachtige fietsroutes in Brabant, overzichtelijk weergegeven door middel van knooppunten. Routebureau Brabant, de beheerder van het Brabantse knooppuntennetwerk, brengt vier nieuwe fietskaarten uit. Deze geven een gedetailleerd beeld van het fietsnetwerk met wijzigingen van de afgelopen twee jaar.

Lees het volledige persbericht

02-07-2019 | High-tech bedrijf ASML en Van Gogh Brabant gaan samenwerken

Op 2 juli hebben high-tech bedrijf ASML, Van Gogh Brabant en Van Gogh Museum Amsterdam in Eindhoven een samenwerkingsovereenkomst getekend. De partijen gaan een langdurige samenwerking aan om het erfgoed van Vincent van Gogh te behouden. 

 “Vincent van Gogh was een Brabander, een rebel en een vernieuwer. Licht inspireerde hem en het staat centraal in zijn werk, net als bij ons,” zegt Peter Wennink, President & CEO van ASML. “Deze samenwerking geeft ons de kans om te helpen om het erfgoed van Van Gogh in Amsterdam en Brabant te verbinden, te behouden en in te zetten om onze kennis met een breed publiek te delen. ”

Lees het volledige persbericht

27-06-2019 | Van Gogh fietsroute in Brabant 100 kilometer langer

De Van Gogh fietsroute in Noord-Brabant is volledig vernieuwd en uitgebreid. De prijswinnende thematische fietsroute is uitgebreid van 335 naar 435 kilometer en van vijf naar tien rondes. Bij de route brengt VisitBrabant Routebureau, in samenwerking met Van Gogh Brabant, vijf nieuwe fietskaarten en een cadeaubox uit. Een app zorgt voor extra beleving. De Van Gogh fietsroute, in 2016 verkozen tot Europese fietsroute van het jaar, voert je langs locaties in Brabant waar hij is geweest of die hij heeft geschilderd. De route volgt de fietsknooppunten en is volledig bewegwijzerd. Je kunt kiezen voor een grote ronde, maar er zijn ook tien kortere fietslussen.

Lees het volledige persbericht

14-06-2019 | Dilemma Doolhof in Bergen op Zoom officieel geopend

In Bergen op Zoom is gisteren het Dilemma Doolhof officieel geopend. Deze interactieve kunstinstallatie stelt bezoekers voor ingrijpende keuzes in conflictsituaties uit het verleden en het heden. Tijdens een wandeling door het Dilemma Doolhof wordt de impact van de Tweede Wereldoorlog tastbaar en invoelbaar gemaakt, en overgedragen aan jongere generaties. Het Dilemma Doolhof is een concept van Mothership en één van de iconische projecten uit het programma van Brabant Remembers in opmars naar de viering van 75 jaar bevrijding van Nederland in 2020. De officiële opening vond plaats in bijzijn van de Canadese ambassadeur Sabine Nölke, Commissaris van de Koning Provincie Noord-Brabant Wim van de Donk, burgemeester Bergen op Zoom Frank Petter, voorzitter Stichting Crossroads Brabant ’40-’45 Ton Rombouts en programma-directeur Brabant Remembers Femke Klein. Het doolhof blijft tenminste één jaar op deze locatie staan en is vanaf vandaag vrij toegankelijk van 8.30 uur tot zonsondergang, en in de zomer tot 21.00 uur.

Lees het volledige persbericht

16-05-2019 | AR-app brengt Brabantse oorlogsverhalen in meerdere talen onder de aandacht, ook bij jongere generaties

De living history-app van Brabant Remembers, waarin persoonlijke en levensveranderende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog centraal staan, is voortaan ook in het Engels te beleven. Dit vanwege groeiende internationale belangstelling voor Brabant in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast zijn er nieuwe verhalen toegevoegd uit de gemeentes Vught en Landerd. De app maakt gebruik van de nieuwste technieken en is gevuld met unieke content. Hiermee brengt Brabant Remembers de impact van de oorlog op een eigentijdse manier onder de aandacht, ook bij jongere generaties.

Lees het volledige persbericht

10-05-2019 | Brabantse vrijetijdssector en VisitBrabant tillen gastvrijheid naar hoger niveau

Gisteren vond in het Willem-II Stadion in Tilburg de kick-off plaats van het programma dat gastvrijheid in de Brabantse vrijetijdssector naar een nóg hoger niveau moet tillen. VisitBrabant, de toeristische marketingorganisatie van de provincie Noord-Brabant, heeft hiervoor een uniek totaalprogramma opgesteld voor ondernemers uit de branche en hun medewerkers. Zij dingen uiteindelijk ook mee naar de Brabantse Gastvrijheid Award 2019. 

Lees het volledige persbericht

09-05-2019 | Brabant Remembers opent Dilemma Doolhof in Bergen op Zoom

Donderdag 13 juni aanstaande wordt in Bergen op Zoom het Dilemma Doolhof geopend. Deze interactieve kunstinstallatie tussen het Canadese en Britse ereveld in, stelt bezoekers voor ingrijpende keuzes in conflictsituaties uit het verleden en het heden. Met het Dilemma Doolhof wordt de impact van de Tweede Wereldoorlog tastbaar en invoelbaar gemaakt en overgedragen aan jongere generaties. Het Dilemma Doolhof is een concept van Mothership, ontwikkeld voor het programma van Brabant Remembers in samenwerking met Gemeente Bergen op Zoom en Heijmans.

Lees het volledige persbericht

05-05-2019 | Verhalen uit de oorlog komen tot leven op Bevrijdingsfestival Brabant

Tijdens het Bevrijdingsfestival Brabant op de Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch bracht Brabant Remembers op zondag 5 mei een aantal van de bijzondere en persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog die zij verzameld hebben tot leven. Acteurs speelden in kleding uit die tijd verhalen na uit de gemeenten Veghel, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Vught, Goirle en Landerd.

Lees het volledige persbericht

25-04-2019 | Hoofdrol voor locals in Brabant is Open 2019

Onder grote belangstelling werd gisteren tijdens een netwerkevent van VisitBrabant bij Doloris in Tilburg Brabant is Open 2019 gelanceerd. In deze campagne, waarin meer dan 30 Brabantse partijen samenwerken om Brabant (inter)nationaal stevig op de kaart te zetten, speelt dit jaar de Brabander een prominente rol. Brabant is Open duidt de typisch Brabantse mentaliteit en gastvrijheid, en daarmee het karakter van de Brabanders. Zij zetten het beste van Brabant op de kaart en laten zien dat in Brabant de deuren altijd open zijn; voor (inter)nationale bezoekers, studenten en expats. Tijdens het netwerkevent werd nog eens duidelijk dat mede dankzij omvangrijke samenwerkingen zoals Brabant is Open de stijgende lijn in bezoekcijfers wordt voortgezet.

Lees het volledige persbericht

18-04-2019 | Paasweekend trekt 70.000 internationale bezoekers naar Brabant

Het Paasweekend trekt dit jaar een miljoen internationale bezoekers naar Nederland, volgens de verwachting van NBTC Holland Marketing. Ook 350.000 Nederlanders gaan op Paasvakantie in eigen land. Naar verwachting bezoeken zo’n 40.000 tot 45.000 Nederlanders en ongeveer 70.000 buitenlandse verblijfsgasten Brabant. In lijn met de verwachtingen van NBTC komt het merendeel van deze gasten uit Duitsland en België. Grote publiekstrekkers zoals Keukenhof hebben een positief effect op de boekingen in Brabant, blijkt uit onderzoek van VisitBrabant onder ondernemers.

Lees het volledige persbericht

16-04-2019 | Brabantse oorlogsverhalen vastgelegd in STILLLEVENS

Zeven Brabantse burgemeesters en wethouders hebben gisteravond maquettes onthuld die een scène weergeven uit een verhaal dat zich in hun gemeente afspeelde in de Tweede Wereldoorlog. Het zijn weergaven van beslismomenten waarop iemands leven voorgoed veranderde. De collectie heet STILLLEVEN en is opgebouwd rond de 75 oorlogsverhalen die Brabant Remembers selecteerde. De STILLLEVENS zijn ontworpen door Studio Rocco Verdult.

Lees het volledige persbericht

07-03-2019 |  Brabantse Gastvrijheid Award 2019

Na een succesvolle eerste editie in 2018 gaat VisitBrabant samen met Omroep Brabant en andere Brabantse partners ook dit jaar op zoek naar de meest gastvrije locatie uit de Brabantse vrijetijdssector. Deelnemende ondernemers maken kans op de titel én doen mee aan het nieuwe gastvrijheidsprogramma “Wij zijn Brabant, Wij zijn gastvrij!”. Hiermee krijgt de meest gastvrije locatie het podium dat ze verdient én krijgt de gastvrijheid in de hele Brabantse vrijetijdssector een extra impuls.

Lees het volledige persbericht

05-12-2018 | 5 redenen waarom Noord-Brabant in 2019 op je bucketlist moét staan

Verrast worden door een 40 kamers tellende walkthrough art experience met rooftopbar. Toekomstig design afwisselen met Van Goghs meesterwerken en schatten uit het Rijksmuseum. Het gastvrije Noord-Brabant zet in 2019 toon met ervaringen die op ieders bucketlist thuishoren. 

Lees het volledige persbericht

03-12-2018 | Auberge du Bonheur winnaar Brabantse Gastvrijheid Award 2018

Tijdens de slotmanifestatie van het jaar waarin Brabant de titel ‘European Region of Gastronomy’ draagt, is vandaag de eerste Brabantse Gastvrijheid Award 2018 uitgereikt. In pop-up restaurant De Teruggave in Breda nam Auberge du Bonheur uit Tilburg met gepaste trots de award in ontvangst. Recreatiepark TerSpegelt uit Eersel werd beloond met de Runner-Up award.

Lees het volledige persbericht

11-10-2018 | VisitBrabant verwelkomt Breda Citymarketing als Travel Trade Partner

Op donderdag 4 oktober ondertekenden Janine Bos, directeur Citymarketing Breda wethouder Adank en Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant, tijdens de stakeholdersmeeting van Citymarketing Breda bij Strand Binnen een Travel Trade partnerovereenkomst. Deze overeenkomst bekrachtigt de intensieve samenwerking om ook Breda bij de internationale Travel Trade markt goed op het netvlies te krijgen.

Lees het volledige persbericht

10-10-2018 | VisitBrabant zet duurzame ontwikkeling en blijvend investeren centraal met oog op wereldwijde groei van toerisme

Met de wereldwijde groei van toerisme en de impact daarvan op de inwoners en het milieu, vindt VisitBrabant het belangrijker dan ooit om duurzaamheid centraal te stellen. VisitBrabant zet daarom actief in op kwaliteit van toeristisch aanbod en spreiding. Het gaat daarbij niet om meer bezoekers, maar om het bereiken van de juiste doelgroepen. Om de stijgende lijn in bezoekcijfers in Brabant voor te zetten, zijn daarom blijvend investeringen nodig en staat samenwerking centraal.

Lees het volledige persbericht

04-10-2018 | 6 design tips voor dit najaar in Noord-Brabant

Met Dutch Design hoofdstad Eindhoven, iconische musea, creatieve broedplaatsen voor ontwerpers en inspirerende events is Noord-Brabant dé designprovincie van Nederland.

Lees het volledige persbericht

22-09-2018 | Brabant Remembers plaatst WOII-dilemma’s in het nu met living history app

Vandaag lanceerde Brabant Remembers in De Bevrijdende Vleugels in Best een living history-app waarin 30 acteurs tien verhalen uit de Tweede Wereldoorlog tot leven brengen, op plaatsen in Brabant die aan de oorlog herinneren. Met deze augmented reality app maakt Brabant Remembers de impact van de oorlog bekend op een eigentijdse manier en staan nieuwe generaties voor dezelfde dilemma’s, geplaatst in het nu. Dertig parachutisten deden in de Brabantse Airborne Regio een historische sprong na. Zij deden dit in de stijl zoals ze tijdens Operatie Market Garden in 1944 ook gesprongen zijn: met authentieke uniformen uit een C47 (Dakota). Met deze sprong wordt aan het laatste onderdeel van de living history- app inhoud gegeven. De app, uniek in Europa qua toepassing, content en techniek, is de start van het programma van Brabant Remembers in opmars naar het hoogtepunt in september en oktober 2019, het jubileumjaar van 75jaar bevrijding van Zuid-Nederland.

Lees het volledige persbericht

24-08-2018 | Van Gogh erfgoed in Noord-Brabant zeker gesteld voor de toekomst

Provincie, bedrijven en particulieren investeren in vastgoed Van Gogh in Brabant
Vandaag is Van Gogh Brabant gestart met de uitgifte van vastgoedcertificaten voor Van Gogh erfgoed. Bedrijven en particulieren kunnen daarmee een stukje eigendom verwerven van de belangrijkste locaties uit het leven van Vincent van Gogh. Van Gogh Brabant wil met de opbrengst het erfgoed duurzaam exploiteren om het aan toekomstige generaties door te kunnen geven. Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om mee te investeren in de plannen. Het is voor het eerst dat bedrijfsleven, gemeenten en de Provincie Noord-Brabant zo intensief samenwerken om aankoop, bescherming en uitbreiding van Van Gogh erfgoed te realiseren.

Lees het volledige persbericht

05-07-2018 | 10.000 kilometer wandelen in Brabant met nieuwe wandelkaarten

Routebureau Brabant lanceert Brabantse wandelkaarten. Het zijn de eerste wandelkaarten van het volledige, Brabant-brede knooppuntennetwerk. De kaarten tonen 10.000 kilometer aan routenetwerk en vormen daarmee een mijlpaal. Niet eerder zijn in Nederland wandelkaarten van een volledig provinciaal netwerk met deze omvang uitgebracht.

Lees het volledige persbericht

04-06-2018 | Typisch Brabantse gastvrijheid in de spotlight met (inter)nationale campagne Brabant is Open

Op zaterdag 2 juni lanceerden maar liefst elf Brabantse iconen inspirerende arrangementen onder de vlag Brabant is Open. Daarmee wil Brabant zich op menig bucketlist plaatsen als ideale bestemming voor een korte trip, dagje uit of weekendje weg. Brabant is Open duidt het gastvrije karakter en de openheid van Brabant. Locals spelen hierin een belangrijke rol. Ruim 600 gasten beleefden afgelopen weekend op uitnodiging verspreid over de provincie het Brabant van de Brabanders. 

Lees het volledige persbericht

03-06-2018 | Genomineerden eerste Brabantse Gastvrijheid Award bekend

Zaterdagavond 2 juni zijn in het nieuwe Safari Resort in Beekse Bergen de tien genomineerden van de Brabantse Gastvrijheid Award 2018 bekend gemaakt. Het is voor het eerst dat VisitBrabant samen met haar partners dit organiseert. Deze Award biedt de meest gastvrije locaties in Brabant het podium dat ze verdienen.

Lees het volledige persbericht

29-05-2018 | VisitBrabant helpt ondernemers uit de Brabantse vrijetijdssector met online reputatiemanagement

De impact van reviews is groot op de keuze van de consument. Platformen als Google, Tripadvisor en Zoover laten consumenten wereldwijd hun ervaringen delen. “Ik doe niet aan reviews” is dan ook één van de vele misverstanden die rondom online reviews bestaan. Het harde werken en de mooie website van de ondernemer ten spijt, een slechte score op toonaangevende reviewsites is funest voor de omzet. VisitBrabant biedt ondernemers met haar nieuwe programma Online Reputatiemanagement handvaten en tools die ondernemers helpen bij deze materie.

Lees het volledige persbericht

25-05-2018 | Brabant Remembers: 75 personal life changing war stories

Vijfenzeventig verhalen, van vijfenzeventig gewone mensen in een buitengewone situatie. Verhalen over de Tweede Wereldoorlog, die levens hebben veranderd. Dat is Brabant Remembers, waarmee herdacht wordt dat we in Nederland al 75 jaar in vrijheid leven.

Lees het volledige persbericht

18-04-2018 | Noord-Brabant is European Region of Gastronomy in 2018

Brabant is dé bestemming voor lekkerbekken die van het goede leven houden en graag historische en hippe steden met cultuur en natuur combineren. De provincie van Van Gogh, Dutch design, de Efteling en typisch Brabantse gastvrijheid smaakt altijd naar meer, zeker nu het zich Europese Regio van de Gastronomie 2018 mag noemen. 

Lees het volledige persbericht

14-03-2018 | Nieuwe fietskaarten Brabants knooppuntennetwerk

Routebureau Brabant heeft nieuwe fietskaarten uitgebracht van het Brabantse fietsknooppuntennetwerk. Op de kaarten zijn alle wijzigingen opgenomen die de afgelopen twee jaar aan het knooppuntennetwerk zijn verricht. Het is voor het eerst dat Routebureau Brabant voor heel Brabant fietskaarten uitgeeft.

Lees het volledige persbericht

13-03-2018 | Brabantse Gastvrijheid Award 2018

In het jaar dat Noord-Brabant de titel draagt van European Region of Gastronomy 2018, organiseert VisitBrabant samen met haar partners dit jaar voor het eerst de Brabantse Gastvrijheid Award binnen de vrijetijdssector.

Lees het volledige persbericht

13-12-2017 | Mondriaan tot Dutch Design jaar levert Brabant 15,4 miljoen euro extra op

Brabant heeft met tentoonstellingen en evenementen tijdens het landelijke themajaar Mondriaan tot Dutch Design 78.000 extra bezoekers getrokken uit binnen-en buitenland. Zij besteedden samen 15,4 miljoen euro in de regio. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van NBTC Holland Marketing.

Lees het volledige persbericht

​27-09-2017 | Tweede editie BrabantNacht zet Brabant overtuigend als shortstay-destinatie op de kaart

Op 23 september 2017 vond de tweede editie van BrabantNacht plaats. Tijdens de meest mysterieuze en spannende uren van de dag ervaarden bezoekers op meer dan twintig unieke locaties in Brabant hoe bijzonder Brabant is als shortstay-destinatie.

Lees het volledige persbericht

24-08-2017 | Brabantse vrijetijdssector groeit twee keer sneller dan verwacht

De Brabantse vrijetijdssector is sinds 2013 sterk gegroeid. Zo sterk zelfs, dat de ambitie die was opgesteld voor 2020, reeds in 2017 is bereikt. De Brabantse vrijetijdssector groeit daarmee twee keer sneller dan verwacht. Dat blijkt uit analyse van NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, op basis van bronnen van NBTC-NIPO Research.

Lees het volledige persbericht

29-06-2017 | Convention Bureau Brabant verder onder vlag van VisitBrabant

Gisterenavond ondertekenden Convention Bureau Brabant (CBB) en VisitBrabant, de marketingorganisatie voor destinatie Brabant, een overeenkomst waarin is vastgelegd dat het label MeetBrabant vanaf 1 januari 2018 wordt overgedragen aan VisitBrabant. Hiermee vergroten zij de gezamenlijke slagkracht richting de internationale MICE-markt. Vanaf heden worden alle activiteiten van MeetBrabant in opdracht van het Convention Bureau Brabant door VisitBrabant in Oisterwijk uitgevoerd.

Lees het volledige persbericht

09-03-2017 | Europese erfgoedlocaties Van Gogh lanceren Route Van Gogh Europe

Vandaag hebben de Europese partners die samenwerken in Van Gogh Europe tijdens ITB een nieuw initiatief gepresenteerd. Met Route Van Gogh Europe zetten ze samen het Europese erfgoed van de wereldvermaarde schilder Vincent van Gogh op de kaart. Internationale routes, een meertalige website en brochures laten bezoekers in de voetsporen van Van Gogh treden op zijn reis door Nederland, België en Frankrijk.

Lees het volledige persbericht

30-11-2016 | Brabant wil Van Gogh aan provincie linken

Vincent van Gogh is wereldberoemd, maar het feit dat hij een geboren en getogen Brabander is, dat is nog lang niet bekend genoeg. En dat terwijl deze wetenschap voor Brabant grote voordelen op kan leveren. In het nationale Van Gogh-jaar, 2015, is de schilder al zo veel mogelijk aan Brabant gelinkt. En de komende jaren moet dat nog meer worden gedaan op verschillende beleidsterreinen. Daarom geeft de provincie Noord-Brabant een subsidie van 750.500 euro (250.500 voor het lopende jaar, 500.000 voor 2017) om hier mee aan de slag te gaan. Dat wordt gedaan door VisitBrabant, in nauwe samenwerking met Van Gogh Brabant.

Lees het volledige persbericht

16-11-2016 | Tilburg sluit zich aan bij VisitBrabant als Travel trade Partner

Inkomend toerisme is een groeimarkt. De afgelopen jaren stijgt het aantal bezoekers naar Nederland bovengemiddeld. Ook voor 2017 verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) dat de groei in het toerisme doorzet. De afgelopen twee jaar heeft VisitBrabant haar strategie uitgebouwd om meer mensen die van verder weg komen te verleiden voor een bezoek aan Brabant en ze te stimuleren langer te verblijven en meer te besteden. Reden voor Tilburg om zich ook als Travel Trade partner bij VisitBrabant aan te sluiten.

Lees het volledige persbericht.

24-10-2016 | Unieke samenwerking Dutch Design Foundation en VisitBrabant motor achter sterk Brabantbreed designprogramma 2017

VisitBrabant en Dutch Design Foundation, de organisatie achter Dutch Design Week, werken samen aan een jaarprogramma dat unieke inzichten biedt in de wereld van Dutch design. De samenwerking is extra bijzonder omdat ook vertegenwoordigers uit andere sectoren bij de ontwikkeling van het initiatief worden betrokken.

Lees het volledige persbericht

30-09-2016 | Brabant viert vondst Nuenens schilderij Van Gogh

Brabant viert de vondst van ‘Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen’ van Vincent van Gogh (1853-1890) en feliciteert het Van Goghmuseum met het goede nieuws. Op zondag 2 oktober opent de Hervormde Kerk daarom van 14.00 tot 16.00 uur haar deuren voor een feestelijke bijeenkomst.

Lees het volledige persbericht

26-07-2016 | Brabant als Designbestemming op de kaart

In voorbereiding op het landelijke themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’ in 2017 is een unieke samenwerking tot stand gekomen tussen Brabantse culturele partners en marketingorganisaties. Een speciaal programma zet Brabant nationaal en internationaal als designbestemming op de kaart.

Lees het volledige persbericht

12-05-2016 | Brabant timmert aan de weg met innovatief en vernieuwd fietsroutenetwerk

Het fietsroutenetwerk in Noord-Brabant heeft een kwaliteitsimpuls gekregen. Er zijn nieuwe knooppuntenroutes gerealiseerd en tal van nieuwe overzichtspanelen geplaatst. Daarbij is Brabant de eerste provincie in Nederland waar infopanelen op de belangrijkste routes worden voorzien van beacon-technologie. Een innovatie met route-app die ervoor zorgt dat fietsers actuele omgevingsinformatie kunnen ontvangen.

Lees het volledige persbericht

22-04-2016 | Noord-Brabant zet in op samenhang in presentatie WOII-erfgoed

Vier toonaangevende Brabantse oorlogsmusea en herinneringsinstellingen* hebben samen met Stichting 18 September, Erfgoed Brabant, Provincie Noord-Brabant en VisitBrabant vanmiddag het startsein gegeven voor een intensieve meerjarige samenwerking. Onder de titel ‘Crossroads: life changing stories in Brabant’ wordt samengewerkt om het materiële en immateriële erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog dat Brabant rijk is voor een breed publiek toegankelijk te maken. Dit als opmaat naar 2019 wanneer het 75-jarig jubileum van de bevrijding van Zuid-Nederland wordt gevierd.

Lees het volledige persbericht.

22-03-2016 | Cornald Maas presenteert eerste Salon Van Gogh - 30 maart 2016

Op 30 maart 2016 presenteert Cornald Maas de eerste editie van Salon Van Gogh, een nieuw evenement van Van Gogh Brabant dat jaarlijks plaatsvindt op de geboortedag van Vincent van Gogh. Tijdens Salon Van Gogh wordt het leven van Van Gogh belicht vanuit verschillende invalshoeken met het perspectief op zijn Brabantse wortels. De eerste editie vindt plaats in de tuin van het Van GoghHuis in Zundert, zodat het publiek de nabijheid van Vincents erfgoed kan zien, voelen en ruiken. Cornald Maas spreekt met diverse gasten over Van Gogh en Brabant. Hoe beïnvloedde Brabant Van Gogh en hoe belangrijk is Van Gogh nog steeds voor Brabant en haar kunstenaars? Vaste tafelgast is Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum Amsterdam.

Lees het volledige persbericht.

21-03-2016 | Europese Commissie investeert in Van Gogh-samenwerking

Vertegenwoordigers van Van Gogh Europe uit Frankrijk, België, Nederland en Duitsland zijn deze week bij elkaar in ’s-Hertogenbosch voor de opstart van een nieuwe samenwerking. Met de financiering van Europa kijken de partners uit naar een structurele samenwerking tussen toeristische organisaties, culturele erfgoedinstellingen en musea rondom Van Gogh. Maandag 21 maart werden zij op het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch ontvangen door Henri Swinkels, gedeputeerde voor Leefbaarheid en Cultuur.  

Lees het volledige persbericht.

01-03-2016 | Bijna 1 miljoen internationale bezoekers in 2015 vanwege Van Gogh

In 2015 stond Vincent van Gogh centraal in de grote internationale marketingcampagne ter gelegenheid van zijn 125ste sterfjaar. Bijna 1 miljoen internationale bezoekers kwamen voor Van Gogh naar Nederland en zij besteedden gezamenlijk zo’n 500 miljoen euro. Met het Van Goghjaar is Nederland nog beter op de kaart gezet als Van Gogh-bestemming. Het Nederlandse Van Gogherfgoed in Noord-Brabant, zijn werk in het Kröller-Müller Museum in Gelderland en in het Van Gogh Museum in Amsterdam is ruimschoots onder de aandacht van het internationale publiek gebracht. De meeste internationale bezoekers voor Van Gogh kwamen uit Italië, de Verenigde Staten en Frankrijk. 

Lees het volledige persbericht.

18-02-2016 | Van Gogh fietsroute Brabant uitgeroepen tot Europese fietsroute van het Jaar 2016

De Van Gogh  fietsroute in Noord-Brabant is uitgeroepen tot Europese fietsroute van het Jaar 2016. Deze unieke fietsroute van maar liefst 335 kilometer laat fietsers niet alleen genieten van Van Gogh maar ook van het mooie Brabantse landschap. Op zaterdag 20 februari, tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht, neemt de Brabantse gedeputeerde Henri Swinkels de bijbehorende Fietstrofee in ontvangst.

Lees het volledige persbericht.

Brabantse Meesters: inspiratiebron wereldwijd

Het jaar 2016 staat in het teken van Jheronimus Bosch. Met een grootse manifestatie 500 jaar na zijn sterfdag, viert de Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch de terugkeer van een groot deel van de werken van Nederlands belangrijkste schilder uit de Middeleeuwen. Jheronimus Bosch neemt hiermee het stokje over van een andere grote meester van Brabantse bodem – Vincent van Gogh. Geboren in Zundert, creëerde hij in Brabant een van zijn eerste meesterwerken, De Aardappeleters.

Lees het volledige persbericht.

02-02-16 | Start Salon Van Gogh in Zundert

Op 30 maart 2016 start Van Gogh Brabant samen met het Vincent van GoghHuis in Zundert met Salon Van Gogh, een talkshow-concept onder leiding van Cornald Maas. De Salon Van Gogh is de formele afsluiting van het succesvolle Van Goghjaar en tevens de start van een nieuwe toekomst voor de Europese Van Gogh-samenwerking. Spraakmakende gasten nemen plaats aan tafel, ieder met een eigen link naar Vincent van Gogh. Zo schuiven Axel Rüger, directeur Van Gogh Museum Amsterdam en kunstenaar Loek Grootjans aan.  Het programma geeft een actuele kijk op kunst, cultuur en de hedendaagse betekenis van Van Gogh voor Brabant en wordt opgeluisterd met muzikale intermezzo’s.

Lees het volledige persbericht.

07-01-16 | Van Goghjaar goed voor Brabantse economie en cultureel imago

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van de Provincie Noord-Brabant presenteerde Commissaris van de Koning Wim van der Donk de eerste onderzoeksresultaten van het Van Goghjaar 2015. In totaal trokken meer dan 1 miljoen Nederlanders er een dagje op uit om deel te nemen aan het cultureel hoogstaande programma in Brabant rondom het Van Goghjaar. Ruim 900.000 Nederlanders brachten een meerdaags bezoek aan Brabant vanwege Van Gogh 2015. Cultureel is Brabant nationaal stevig op de kaart gezet en met een record aantal publicaties bleef het themajaar ook in het buitenland niet onopgemerkt.

Lees het volledige persbericht.

02-07-15 | Brabantse toprestaurants laten zich inspireren door Van Gogh

18 Brabantse toprestaurants brengen deze maand een ode aan Van Gogh. Onder de naam Meesters ontmoeten Van Gogh serveren de restaurants eigenzinnige creaties die geïnspireerd zijn op het leven en werk van 's-werelds beroemdste kunstenaar Vincent van Gogh. Een kans om niet alleen de aandacht voor het Van Gogh aanbod in Brabant te versterken, maar ook om de Brabantse gastvrijheid te benadrukken en Brabant als verrassende destinatie op de kaart te zetten. Het project is een samenwerking van VisitBrabant met Noord Brabant Culinair en Van Gogh Brabant met als doel meer bezoekers naar Brabant te halen, die hier langer blijven en meer besteden.

Lees het volledige persbericht.

19-05-15 | VisitBrabant op zoek naar Locals

Vanaf vandaag start VisitBrabant met de online campagne #benjijhierbekend?. Daarmee gaat VisitBrabant opzoek naar échte Brabanders, Locals, om samen Brabant stevig op de kaart te zetten. Brabant heeft zoveel moois te bieden. Al dat aanbod komt samen op visitbrabant.com, het startpunt voor een bezoek aan Brabant. En het zijn juist de inside tips van Locals die een bezoek aan Brabant extra leuk maken. Locals kunnen als geen ander vertellen wat Brabant zo bijzonder maakt. VisitBrabant gaat daarom opzoek naar Locals en vraagt aan deze échte Brabanders om hun Brabant te delen op visitbrabant.com. Zodat íedereen in Brabant, en ook daarbuiten, kan genieten van onze prachtige provincie.
Lees het volledige persbericht.

23-04-15 | Bevrijdingsverhalen komen tot leven

In Woensdrecht vindt op 23 april 2015 de officiële opening van 29 nieuwe audiozuilen op bevrijdingslocaties van De Liberation Route Europe (LRE) plaats. Daarmee komen indrukwekkende bevrijdingsverhalen nu ook tot leven in West-Brabant. Vlak voor de zeventigjarige, landelijke herdenking van de bevrijding openen de Commissarissen van de Koning in Noord-Brabant en Zeeland, Wim van de Donk en Han Polman, de route op bijzondere wijze. Deze uitbreiding van de De Liberation Route in West-Brabant is een initiatief van VisitBrabant in samenwerking met de provincie en Stichting Liberation Route Europe.

Liberation Route Europe is de route die de geallieerden in 1944 en 1945 volgden tijdens de bevrijding van Europa. De route loopt van Zuid-Engeland via Frankrijk, België en Nederland tot Berlijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op het scharnierpunt van Brabant en Zeeland lang en stevig gevochten tijdens de Slag om de Schelde. Geschiedenisliefhebbers, wandelaars, fietsers en andere geïnteresseerden kunnen vanaf 23 april ook in West-Brabant levensechte hoorspelen beluisteren met bevrijdingsverhalen die destijds ter plekke plaatsvonden. De nieuwe audiozuilen zijn met een draai aan een wiel makkelijk te bedienen en wekken bovendien zelf energie op. Op de Liberation Route website kun je terecht voor meer informatie en zijn de bevrijdingsverhalen ook te downloaden.

Smartphone als verrekijker
Voor de jeugd (8 tot 15 jaar) is aan deze uitbreiding van de route een nieuwe app verbonden met een speurtocht. Met de app gebruiken jongeren hun smartphone als verrekijker naar het verleden en komen spelenderwijs de bevrijdingsverhalen nog meer tot leven. 

17-09-2014 | Eerste mijlpalen VisitBrabant gelanceerd

Marketingorganisatie van Brabant zet de provincie als toeristische bestemming op verrassende wijze op de kaart en verenigt alle spelers in de Brabantse vrijetijdssector met VisitBrabant.com en de VisitBrabant-app.
Download het volledige persbericht.

21-08-2014 | Heleen Huisjes nieuwe directeur VisitBrabant

Deze week is op basis van een uitgebreide sollicitatieprocedure de keuze gemaakt voor de nieuwe directeur-bestuurder van VisitBrabant. Vandaag is bekend gemaakt dat Heleen Huisjes vanaf medio september deze functie gaat vervullen. Interim-directeur Bart de Boer gaat vanaf dat moment aan de slag als voorzitter van de Board van VisitBrabant die zich richt op strategie en toezicht.
Download het volledige persbericht.

4-7-2014 | Intensieve samenwerking VVV Brabant en VisitBrabant

Vrijdag 4 juli 2014 hebben de gezamenlijke Brabantse VVV’s in Den Bosch een intentieovereenkomst met de nieuwe marketingorganisatievoor de Brabantse vrijetijdseconomie, VisitBrabant, getekend. Met deondertekening wordt een intensieve samenwerking ingezet op het betrekken van lokale ondernemers, gezamenlijk gebruik van databronnen voorevenementen en activiteiten, gezamenlijke (inter)nationale marketing en dienstverlening richting ondernemers en bezoekers.
Download het volledige persbericht

23-5-2014 | VisitBrabant naar KVL in Oisterwijk

VisitBrabant vestigt zich in augustus in de voormalige leerfabriek Koninklijke Verenigde Leder KVL in Oisterwijk, een van de grote erfgoedcomplexen in de provincie Brabant. Bart de Boer, interim directeur-bestuurder van VisitBrabant, is blij met de nieuwe locatie: “De Lederfabriek ligt mooi centraal in Brabant en ontwikkelt zich van een plek met een noest historisch verleden tot een unieke locatie waar je kunt creëren, ontwerpen, entertainen en werken.”
Download het volledige persbericht