Perscontact

Wil je meer informatie over VisitBrabant, over één van onze projecten of de door ons georganiseerde jaarlijkse activiteiten? Wil je tekst, beeld- of videomateriaal ontvangen? Of ben je geïnteresseerd in een interview met onze directeur Heleen Huisjes? Neem dan contact op met: Tamara Ernst, Communicatie en PR, via e-mail of bel +31 6 24 36 09 29.

Persberichten

16-09-2019 Brabant Remembers presenteert boek met 75 persoonlijke oorlogsverhalen ‘Brabant, brug naar vrijheid’

Brabant Remembers presenteerde vandaag in Toonzaal Willem Twee Den Bosch het boek Brabant, brug naar vrijheid; een verhalenbundel vol persoonlijke, ingrijpende en inspirerende Brabantse oorlogsverhalen. In de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. In het boek Brabant, brug naar vrijheid staan bijzondere en inspirerende verhalen: groot en klein, over mobilisatie, verzet, collaboratie en bevrijding. 

Lees het volledige persbericht

12-09-2019 Festival vertelt Brabantse ondernemers over aanspreken Duitse toerist

VisitBrabant organiseert op dinsdag 19 november 2019 hét ondernemersfestival voor de Brabantse vrijetijdssector, waar kennis vergaren, netwerken en een leuke middag hand in hand gaan. Bezoekers worden tijdens ‘Das Leisure Ondernemers Festival’ in De Koepel in Breda ondergedompeld in de wereld van onze belangrijkste nieuwe toerist: de Duitse gast.

Lees het volledige persbericht

11-09-2019 Internationaal jongerencongres in Brabant over de toekomst van herdenken

Ruim 50 jongeren hebben afgelopen dagen tijdens de internationale conferentie Past:Forward in Eindhoven en Waalre nagedacht over hoe we in de toekomst blijven herdenken. De conferentie was onderdeel van Brabant Remembers; het provinciale programma rondom 75 jaar vrijheid. 

Lees het volledige persbericht

09-09-2019 Genomineerden Brabantse Gastvrijheid Award 2019 bekend

Op 9 september zijn de tien genomineerden van de Brabantse Gastvrijheid Award 2019 bekend gemaakt, een verkiezing die VisitBrabant samen met Omroep Brabant en andere Brabantse partners organiseert. Gastvrijheid is onlosmakelijk verbonden met Brabant en deze verkiezing biedt de meest gastvrije locaties in Brabant ook het podium dat ze verdienen.

Lees het volledige persbericht

29-08-2019 | Nieuwe fietsroute Liberation Route Brabant gelanceerd

Brabant is een bijzondere fietsroute rijker: de Liberation Route Brabant. De themaroute, gelanceerd door VisitBrabant Routebureau in samenwerking met Brabant Remembers, vertelt het verhaal van WOII en de bevrijding van Noord-Brabant. 

Lees het volledige persbericht

23-07-2019 | Brabant hoort bij topfietsregio's met 4,5 sterren

Brabant behoort tot de topfietsregio’s van Nederland. De provincie wordt beoordeeld met 4,5 sterren in de Kwaliteitsmonitor 2019 van het Landelijk Fietsplatform. Brabant scoort punten met haar heldere route-informatie en het betrouwbare fietsknooppuntennetwerk.

Lees het volledige persbericht

19-07-2019 | Nieuwe fietskaarten van Brabant bieden 5.000 kilometer fietsplezier

Vijfduizend kilometer aan prachtige fietsroutes in Brabant, overzichtelijk weergegeven door middel van knooppunten. Routebureau Brabant, de beheerder van het Brabantse knooppuntennetwerk, brengt vier nieuwe fietskaarten uit. Deze geven een gedetailleerd beeld van het fietsnetwerk met wijzigingen van de afgelopen twee jaar.

Lees het volledige persbericht

02-07-2019 | High-tech bedrijf ASML en Van Gogh Brabant gaan samenwerken

Op 2 juli hebben high-tech bedrijf ASML, Van Gogh Brabant en Van Gogh Museum Amsterdam in Eindhoven een samenwerkingsovereenkomst getekend. De partijen gaan een langdurige samenwerking aan om het erfgoed van Vincent van Gogh te behouden. 

 “Vincent van Gogh was een Brabander, een rebel en een vernieuwer. Licht inspireerde hem en het staat centraal in zijn werk, net als bij ons,” zegt Peter Wennink, President & CEO van ASML. “Deze samenwerking geeft ons de kans om te helpen om het erfgoed van Van Gogh in Amsterdam en Brabant te verbinden, te behouden en in te zetten om onze kennis met een breed publiek te delen. ”

Lees het volledige persbericht

27-06-2019 | Van Gogh fietsroute in Brabant 100 kilometer langer

De Van Gogh fietsroute in Noord-Brabant is volledig vernieuwd en uitgebreid. De prijswinnende thematische fietsroute is uitgebreid van 335 naar 435 kilometer en van vijf naar tien rondes. Bij de route brengt VisitBrabant Routebureau, in samenwerking met Van Gogh Brabant, vijf nieuwe fietskaarten en een cadeaubox uit. Een app zorgt voor extra beleving. De Van Gogh fietsroute, in 2016 verkozen tot Europese fietsroute van het jaar, voert je langs locaties in Brabant waar hij is geweest of die hij heeft geschilderd. De route volgt de fietsknooppunten en is volledig bewegwijzerd. Je kunt kiezen voor een grote ronde, maar er zijn ook tien kortere fietslussen.

Lees het volledige persbericht

14-06-2019 | Dilemma Doolhof in Bergen op Zoom officieel geopend

In Bergen op Zoom is gisteren het Dilemma Doolhof officieel geopend. Deze interactieve kunstinstallatie stelt bezoekers voor ingrijpende keuzes in conflictsituaties uit het verleden en het heden. Tijdens een wandeling door het Dilemma Doolhof wordt de impact van de Tweede Wereldoorlog tastbaar en invoelbaar gemaakt, en overgedragen aan jongere generaties. Het Dilemma Doolhof is een concept van Mothership en één van de iconische projecten uit het programma van Brabant Remembers in opmars naar de viering van 75 jaar bevrijding van Nederland in 2020. De officiële opening vond plaats in bijzijn van de Canadese ambassadeur Sabine Nölke, Commissaris van de Koning Provincie Noord-Brabant Wim van de Donk, burgemeester Bergen op Zoom Frank Petter, voorzitter Stichting Crossroads Brabant ’40-’45 Ton Rombouts en programma-directeur Brabant Remembers Femke Klein. Het doolhof blijft tenminste één jaar op deze locatie staan en is vanaf vandaag vrij toegankelijk van 8.30 uur tot zonsondergang, en in de zomer tot 21.00 uur.

Lees het volledige persbericht

16-05-2019 | AR-app brengt Brabantse oorlogsverhalen in meerdere talen onder de aandacht, ook bij jongere generaties

De living history-app van Brabant Remembers, waarin persoonlijke en levensveranderende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog centraal staan, is voortaan ook in het Engels te beleven. Dit vanwege groeiende internationale belangstelling voor Brabant in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast zijn er nieuwe verhalen toegevoegd uit de gemeentes Vught en Landerd. De app maakt gebruik van de nieuwste technieken en is gevuld met unieke content. Hiermee brengt Brabant Remembers de impact van de oorlog op een eigentijdse manier onder de aandacht, ook bij jongere generaties.

Lees het volledige persbericht

10-05-2019 | Brabantse vrijetijdssector en VisitBrabant tillen gastvrijheid naar hoger niveau

Gisteren vond in het Willem-II Stadion in Tilburg de kick-off plaats van het programma dat gastvrijheid in de Brabantse vrijetijdssector naar een nóg hoger niveau moet tillen. VisitBrabant, de toeristische marketingorganisatie van de provincie Noord-Brabant, heeft hiervoor een uniek totaalprogramma opgesteld voor ondernemers uit de branche en hun medewerkers. Zij dingen uiteindelijk ook mee naar de Brabantse Gastvrijheid Award 2019. 

Lees het volledige persbericht

09-05-2019 | Brabant Remembers opent Dilemma Doolhof in Bergen op Zoom

Donderdag 13 juni aanstaande wordt in Bergen op Zoom het Dilemma Doolhof geopend. Deze interactieve kunstinstallatie tussen het Canadese en Britse ereveld in, stelt bezoekers voor ingrijpende keuzes in conflictsituaties uit het verleden en het heden. Met het Dilemma Doolhof wordt de impact van de Tweede Wereldoorlog tastbaar en invoelbaar gemaakt en overgedragen aan jongere generaties. Het Dilemma Doolhof is een concept van Mothership, ontwikkeld voor het programma van Brabant Remembers in samenwerking met Gemeente Bergen op Zoom en Heijmans.

Lees het volledige persbericht

05-05-2019 | Verhalen uit de oorlog komen tot leven op Bevrijdingsfestival Brabant

Tijdens het Bevrijdingsfestival Brabant op de Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch bracht Brabant Remembers op zondag 5 mei een aantal van de bijzondere en persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog die zij verzameld hebben tot leven. Acteurs speelden in kleding uit die tijd verhalen na uit de gemeenten Veghel, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Vught, Goirle en Landerd.

Lees het volledige persbericht

25-04-2019 | Hoofdrol voor locals in Brabant is Open 2019

Onder grote belangstelling werd gisteren tijdens een netwerkevent van VisitBrabant bij Doloris in Tilburg Brabant is Open 2019 gelanceerd. In deze campagne, waarin meer dan 30 Brabantse partijen samenwerken om Brabant (inter)nationaal stevig op de kaart te zetten, speelt dit jaar de Brabander een prominente rol. Brabant is Open duidt de typisch Brabantse mentaliteit en gastvrijheid, en daarmee het karakter van de Brabanders. Zij zetten het beste van Brabant op de kaart en laten zien dat in Brabant de deuren altijd open zijn; voor (inter)nationale bezoekers, studenten en expats. Tijdens het netwerkevent werd nog eens duidelijk dat mede dankzij omvangrijke samenwerkingen zoals Brabant is Open de stijgende lijn in bezoekcijfers wordt voortgezet.

Lees het volledige persbericht

18-04-2019 | Paasweekend trekt 70.000 internationale bezoekers naar Brabant

Het Paasweekend trekt dit jaar een miljoen internationale bezoekers naar Nederland, volgens de verwachting van NBTC Holland Marketing. Ook 350.000 Nederlanders gaan op Paasvakantie in eigen land. Naar verwachting bezoeken zo’n 40.000 tot 45.000 Nederlanders en ongeveer 70.000 buitenlandse verblijfsgasten Brabant. In lijn met de verwachtingen van NBTC komt het merendeel van deze gasten uit Duitsland en België. Grote publiekstrekkers zoals Keukenhof hebben een positief effect op de boekingen in Brabant, blijkt uit onderzoek van VisitBrabant onder ondernemers.

Lees het volledige persbericht

16-04-2019 | Brabantse oorlogsverhalen vastgelegd in STILLLEVENS

Zeven Brabantse burgemeesters en wethouders hebben gisteravond maquettes onthuld die een scène weergeven uit een verhaal dat zich in hun gemeente afspeelde in de Tweede Wereldoorlog. Het zijn weergaven van beslismomenten waarop iemands leven voorgoed veranderde. De collectie heet STILLLEVEN en is opgebouwd rond de 75 oorlogsverhalen die Brabant Remembers selecteerde. De STILLLEVENS zijn ontworpen door Studio Rocco Verdult.

Lees het volledige persbericht

07-03-2019 |  Brabantse Gastvrijheid Award 2019

Na een succesvolle eerste editie in 2018 gaat VisitBrabant samen met Omroep Brabant en andere Brabantse partners ook dit jaar op zoek naar de meest gastvrije locatie uit de Brabantse vrijetijdssector. Deelnemende ondernemers maken kans op de titel én doen mee aan het nieuwe gastvrijheidsprogramma “Wij zijn Brabant, Wij zijn gastvrij!”. Hiermee krijgt de meest gastvrije locatie het podium dat ze verdient én krijgt de gastvrijheid in de hele Brabantse vrijetijdssector een extra impuls.

Lees het volledige persbericht

05-12-2018 | 5 redenen waarom Noord-Brabant in 2019 op je bucketlist moét staan

Verrast worden door een 40 kamers tellende walkthrough art experience met rooftopbar. Toekomstig design afwisselen met Van Goghs meesterwerken en schatten uit het Rijksmuseum. Het gastvrije Noord-Brabant zet in 2019 toon met ervaringen die op ieders bucketlist thuishoren. 

Lees het volledige persbericht

03-12-2018 | Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018 blikt terug en kijkt vooruit

Maandag 3 december vond in Breda de grande finale van 'Brabant European Region of Gastronomy 2018' plaats. Een jaar lang droeg Noord-Brabant deze titel, een initiatief van een netwerk van Europese regio’s die samenwerken rond duurzame en toekomstbestendige voedselproductie en foodinnovatie. Het gaf Brabant de kans om te laten zien wat het in huis heeft op het gebied van food: van gastronomische tradities tot toekomstbestendige foodinnovaties. De provincie Noord-Brabant, AgriFood Capital, Brabantse regio’s en gemeenten hebben samen met de food- en leisure sector invulling gegeven aan een impactvol foodjaar. Vandaag tijdens de grande finale maakte gedeputeerde Anne-Marie Spierings bekend dat Brabant hier een vervolg aan gaat geven in de vorm van de Food Awards Brabant. 

Lees het volledige persbericht

03-12-2018 | Auberge du Bonheur winnaar Brabantse Gastvrijheid Award 2018

Tijdens de slotmanifestatie van het jaar waarin Brabant de titel ‘European Region of Gastronomy’ draagt, is vandaag de eerste Brabantse Gastvrijheid Award 2018 uitgereikt. In pop-up restaurant De Teruggave in Breda nam Auberge du Bonheur uit Tilburg met gepaste trots de award in ontvangst. Recreatiepark TerSpegelt uit Eersel werd beloond met de Runner-Up award.

Lees het volledige persbericht

12-11-2018 | Mutsen Gordina en Cornelia de Groot uit Van Gogh's 'De aardappeleters' terug in Nuenen

Op maandag 12 november namen nazaten van de geportretteerde vrouwen Gordina en Cornelia de Groot uit Van Gogh’s Meesterwerk ‘De aardappeleters’ twee bijzondere Brabantse mutsen in ontvangst in Museum Vincentre in Nuenen. Het betreft een zogeheten hekkegat muts en gazen muts uit de periode dat Vincent van Gogh in Nuenen werkte. Ans van den Bosch-Dillen, verzamelaar en restaurateur van Brabantse poffers en mutsen, schenkt de objecten aan Van Gogh Brabant, de organisatie die zich inzet voor het behoud van Van Gogh’s erfgoed.

Lees het volledige persbericht

11-10-2018 | VisitBrabant verwelkomt Breda Citymarketing als Travel Trade Partner

Op donderdag 4 oktober ondertekenden Janine Bos, directeur Citymarketing Breda wethouder Adank en Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant, tijdens de stakeholdersmeeting van Citymarketing Breda bij Strand Binnen een Travel Trade partnerovereenkomst. Deze overeenkomst bekrachtigt de intensieve samenwerking om ook Breda bij de internationale Travel Trade markt goed op het netvlies te krijgen.

Lees het volledige persbericht

10-10-2018 | VisitBrabant zet duurzame ontwikkeling en blijvend investeren centraal met oog op wereldwijde groei van toerisme

Met de wereldwijde groei van toerisme en de impact daarvan op de inwoners en het milieu, vindt VisitBrabant het belangrijker dan ooit om duurzaamheid centraal te stellen. VisitBrabant zet daarom actief in op kwaliteit van toeristisch aanbod en spreiding. Het gaat daarbij niet om meer bezoekers, maar om het bereiken van de juiste doelgroepen. Om de stijgende lijn in bezoekcijfers in Brabant voor te zetten, zijn daarom blijvend investeringen nodig en staat samenwerking centraal.

Lees het volledige persbericht

04-10-2018 | 6 design tips voor dit najaar in Noord-Brabant

Met Dutch Design hoofdstad Eindhoven, iconische musea, creatieve broedplaatsen voor ontwerpers en inspirerende events is Noord-Brabant dé designprovincie van Nederland.

Lees het volledige persbericht

22-09-2018 | Brabant Remembers plaatst WOII-dilemma’s in het nu met living history app

Vandaag lanceerde Brabant Remembers in De Bevrijdende Vleugels in Best een living history-app waarin 30 acteurs tien verhalen uit de Tweede Wereldoorlog tot leven brengen, op plaatsen in Brabant die aan de oorlog herinneren. Met deze augmented reality app maakt Brabant Remembers de impact van de oorlog bekend op een eigentijdse manier en staan nieuwe generaties voor dezelfde dilemma’s, geplaatst in het nu. Dertig parachutisten deden in de Brabantse Airborne Regio een historische sprong na. Zij deden dit in de stijl zoals ze tijdens Operatie Market Garden in 1944 ook gesprongen zijn: met authentieke uniformen uit een C47 (Dakota). Met deze sprong wordt aan het laatste onderdeel van de living history- app inhoud gegeven. De app, uniek in Europa qua toepassing, content en techniek, is de start van het programma van Brabant Remembers in opmars naar het hoogtepunt in september en oktober 2019, het jubileumjaar van 75jaar bevrijding van Zuid-Nederland.

Lees het volledige persbericht

24-08-2018 | Van Gogh erfgoed in Noord-Brabant zeker gesteld voor de toekomst

Provincie, bedrijven en particulieren investeren in vastgoed Van Gogh in Brabant
Vandaag is Van Gogh Brabant gestart met de uitgifte van vastgoedcertificaten voor Van Gogh erfgoed. Bedrijven en particulieren kunnen daarmee een stukje eigendom verwerven van de belangrijkste locaties uit het leven van Vincent van Gogh. Van Gogh Brabant wil met de opbrengst het erfgoed duurzaam exploiteren om het aan toekomstige generaties door te kunnen geven. Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om mee te investeren in de plannen. Het is voor het eerst dat bedrijfsleven, gemeenten en de Provincie Noord-Brabant zo intensief samenwerken om aankoop, bescherming en uitbreiding van Van Gogh erfgoed te realiseren.

Lees het volledige persbericht

05-07-2018 | 10.000 kilometer wandelen in Brabant met nieuwe wandelkaarten

Routebureau Brabant lanceert Brabantse wandelkaarten. Het zijn de eerste wandelkaarten van het volledige, Brabant-brede knooppuntennetwerk. De kaarten tonen 10.000 kilometer aan routenetwerk en vormen daarmee een mijlpaal. Niet eerder zijn in Nederland wandelkaarten van een volledig provinciaal netwerk met deze omvang uitgebracht.

Lees het volledige persbericht

04-06-2018 | Typisch Brabantse gastvrijheid in de spotlight met (inter)nationale campagne Brabant is Open

Op zaterdag 2 juni lanceerden maar liefst elf Brabantse iconen inspirerende arrangementen onder de vlag Brabant is Open. Daarmee wil Brabant zich op menig bucketlist plaatsen als ideale bestemming voor een korte trip, dagje uit of weekendje weg. Brabant is Open duidt het gastvrije karakter en de openheid van Brabant. Locals spelen hierin een belangrijke rol. Ruim 600 gasten beleefden afgelopen weekend op uitnodiging verspreid over de provincie het Brabant van de Brabanders. 

Lees het volledige persbericht

03-06-2018 | Genomineerden eerste Brabantse Gastvrijheid Award bekend

Zaterdagavond 2 juni zijn in het nieuwe Safari Resort in Beekse Bergen de tien genomineerden van de Brabantse Gastvrijheid Award 2018 bekend gemaakt. Het is voor het eerst dat VisitBrabant samen met haar partners dit organiseert. Deze Award biedt de meest gastvrije locaties in Brabant het podium dat ze verdienen.

Lees het volledige persbericht

29-05-2018 | VisitBrabant helpt ondernemers uit de Brabantse vrijetijdssector met online reputatiemanagement

De impact van reviews is groot op de keuze van de consument. Platformen als Google, Tripadvisor en Zoover laten consumenten wereldwijd hun ervaringen delen. “Ik doe niet aan reviews” is dan ook één van de vele misverstanden die rondom online reviews bestaan. Het harde werken en de mooie website van de ondernemer ten spijt, een slechte score op toonaangevende reviewsites is funest voor de omzet. VisitBrabant biedt ondernemers met haar nieuwe programma Online Reputatiemanagement handvaten en tools die ondernemers helpen bij deze materie.

Lees het volledige persbericht

25-05-2018 | Brabant Remembers: 75 personal life changing war stories

Vijfenzeventig verhalen, van vijfenzeventig gewone mensen in een buitengewone situatie. Verhalen over de Tweede Wereldoorlog, die levens hebben veranderd. Dat is Brabant Remembers, waarmee herdacht wordt dat we in Nederland al 75 jaar in vrijheid leven.

Lees het volledige persbericht

18-04-2018 | Noord-Brabant is European Region of Gastronomy in 2018

Brabant is dé bestemming voor lekkerbekken die van het goede leven houden en graag historische en hippe steden met cultuur en natuur combineren. De provincie van Van Gogh, Dutch design, de Efteling en typisch Brabantse gastvrijheid smaakt altijd naar meer, zeker nu het zich Europese Regio van de Gastronomie 2018 mag noemen. 

Lees het volledige persbericht

14-03-2018 | Nieuwe fietskaarten Brabants knooppuntennetwerk

Routebureau Brabant heeft nieuwe fietskaarten uitgebracht van het Brabantse fietsknooppuntennetwerk. Op de kaarten zijn alle wijzigingen opgenomen die de afgelopen twee jaar aan het knooppuntennetwerk zijn verricht. Het is voor het eerst dat Routebureau Brabant voor heel Brabant fietskaarten uitgeeft.

Lees het volledige persbericht

13-03-2018 | Brabantse Gastvrijheid Award 2018

In het jaar dat Noord-Brabant de titel draagt van European Region of Gastronomy 2018, organiseert VisitBrabant samen met haar partners dit jaar voor het eerst de Brabantse Gastvrijheid Award binnen de vrijetijdssector.

Lees het volledige persbericht

13-12-2017 | Mondriaan tot Dutch Design jaar levert Brabant 15,4 miljoen euro extra op

Brabant heeft met tentoonstellingen en evenementen tijdens het landelijke themajaar Mondriaan tot Dutch Design 78.000 extra bezoekers getrokken uit binnen-en buitenland. Zij besteedden samen 15,4 miljoen euro in de regio. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van NBTC Holland Marketing.

Lees het volledige persbericht

​27-09-2017 | Tweede editie BrabantNacht zet Brabant overtuigend als shortstay-destinatie op de kaart

Op 23 september 2017 vond de tweede editie van BrabantNacht plaats. Tijdens de meest mysterieuze en spannende uren van de dag ervaarden bezoekers op meer dan twintig unieke locaties in Brabant hoe bijzonder Brabant is als shortstay-destinatie.

Lees het volledige persbericht

24-08-2017 | Brabantse vrijetijdssector groeit twee keer sneller dan verwacht

De Brabantse vrijetijdssector is sinds 2013 sterk gegroeid. Zo sterk zelfs, dat de ambitie die was opgesteld voor 2020, reeds in 2017 is bereikt. De Brabantse vrijetijdssector groeit daarmee twee keer sneller dan verwacht. Dat blijkt uit analyse van NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, op basis van bronnen van NBTC-NIPO Research.

Lees het volledige persbericht

13-07-2017 | Brabant opent haar deuren tijdens de meest mysterieuze uren van de dag

Op 23 september 2017 vindt de tweede editie van BrabantNacht plaats. Meer dan twintig topattracties in Brabant openen dan hun deuren tijdens de meest mysterieuze en spannende uren van de dag om te laten zien hoe bijzonder Brabant is. Want in het donker zie je meer, hoor je meer en beleef je meer!  

Lees het volledige persbericht

29-06-2017 | Convention Bureau Brabant verder onder vlag van VisitBrabant

Gisterenavond ondertekenden Convention Bureau Brabant (CBB) en VisitBrabant, de marketingorganisatie voor destinatie Brabant, een overeenkomst waarin is vastgelegd dat het label MeetBrabant vanaf 1 januari 2018 wordt overgedragen aan VisitBrabant. Hiermee vergroten zij de gezamenlijke slagkracht richting de internationale MICE-markt. Vanaf heden worden alle activiteiten van MeetBrabant in opdracht van het Convention Bureau Brabant door VisitBrabant in Oisterwijk uitgevoerd.

Lees het volledige persbericht

21-03-2017 | Nieuwe Van Gogh buslijn tussen Amsterdam en Brabant

Tegelijkertijd met de terugkeer van de twee gestolen Van Gogh’s in het Van Gogh MuseumZeegezicht bij Scheveningen uit 1882 en Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen uit 1884-1885 - introduceren het Van Gogh Museum in Amsterdam en Van Gogh Brabant een busdienst tussen Amsterdam en Nuenen. Bezoekers aan het Van Gogh Museum kunnen op deze wijze op één dag zowel de schilderijen als daadwerkelijk het verbeelde erfgoed in Nuenen bekijken én bezoeken. 

Lees het volledige persbericht

09-03-2017 | Europese erfgoedlocaties Van Gogh lanceren Route Van Gogh Europe

Vandaag hebben de Europese partners die samenwerken in Van Gogh Europe tijdens ITB een nieuw initiatief gepresenteerd. Met Route Van Gogh Europe zetten ze samen het Europese erfgoed van de wereldvermaarde schilder Vincent van Gogh op de kaart. Internationale routes, een meertalige website en brochures laten bezoekers in de voetsporen van Van Gogh treden op zijn reis door Nederland, België en Frankrijk.

Lees het volledige persbericht

14-02-2017 | Brabant sterkste stijger binnenlandse toeristische vakanties

Voor het eerst sinds jaren is het aantal vakanties door Nederlanders toegenomen. In totaal ondernamen Nederlanders in 2016 circa 35,5 miljoen vakanties, waarvan 17,6 miljoen vakanties in eigen land. Daarbij was bestemming Brabant met een toename van ruim 200.000 vakanties de grootste stijger. Vakantiegangers beoordelen hun vakantie in Brabant bovendien met een dikke 8! Dat blijkt het onderzoek dat NBTC Nipo recent publiceerde.

Lees het volledige persbericht

30-11-2016 | Brabant wil Van Gogh aan provincie linken

Vincent van Gogh is wereldberoemd, maar het feit dat hij een geboren en getogen Brabander is, dat is nog lang niet bekend genoeg. En dat terwijl deze wetenschap voor Brabant grote voordelen op kan leveren. In het nationale Van Gogh-jaar, 2015, is de schilder al zo veel mogelijk aan Brabant gelinkt. En de komende jaren moet dat nog meer worden gedaan op verschillende beleidsterreinen. Daarom geeft de provincie Noord-Brabant een subsidie van 750.500 euro (250.500 voor het lopende jaar, 500.000 voor 2017) om hier mee aan de slag te gaan. Dat wordt gedaan door VisitBrabant, in nauwe samenwerking met Van Gogh Brabant.

Lees het volledige persbericht

16-11-2016 | Tilburg sluit zich aan bij VisitBrabant als Travel trade Partner

Inkomend toerisme is een groeimarkt. De afgelopen jaren stijgt het aantal bezoekers naar Nederland bovengemiddeld. Ook voor 2017 verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) dat de groei in het toerisme doorzet. De afgelopen twee jaar heeft VisitBrabant haar strategie uitgebouwd om meer mensen die van verder weg komen te verleiden voor een bezoek aan Brabant en ze te stimuleren langer te verblijven en meer te besteden. Reden voor Tilburg om zich ook als Travel Trade partner bij VisitBrabant aan te sluiten.

Lees het volledige persbericht.

24-10-2016 | Unieke samenwerking Dutch Design Foundation en VisitBrabant motor achter sterk Brabantbreed designprogramma 2017

VisitBrabant en Dutch Design Foundation, de organisatie achter Dutch Design Week, werken samen aan een jaarprogramma dat unieke inzichten biedt in de wereld van Dutch design. De samenwerking is extra bijzonder omdat ook vertegenwoordigers uit andere sectoren bij de ontwikkeling van het initiatief worden betrokken.

Lees het volledige persbericht

30-09-2016 | Brabant viert vondst Nuenens schilderij Van Gogh

Brabant viert de vondst van ‘Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen’ van Vincent van Gogh (1853-1890) en feliciteert het Van Goghmuseum met het goede nieuws. Op zondag 2 oktober opent de Hervormde Kerk daarom van 14.00 tot 16.00 uur haar deuren voor een feestelijke bijeenkomst.

Lees het volledige persbericht

26-07-2016 | Brabant als Designbestemming op de kaart

In voorbereiding op het landelijke themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’ in 2017 is een unieke samenwerking tot stand gekomen tussen Brabantse culturele partners en marketingorganisaties. Een speciaal programma zet Brabant nationaal en internationaal als designbestemming op de kaart.

Lees het volledige persbericht

12-05-2016 | Brabant timmert aan de weg met innovatief en vernieuwd fietsroutenetwerk

Het fietsroutenetwerk in Noord-Brabant heeft een kwaliteitsimpuls gekregen. Er zijn nieuwe knooppuntenroutes gerealiseerd en tal van nieuwe overzichtspanelen geplaatst. Daarbij is Brabant de eerste provincie in Nederland waar infopanelen op de belangrijkste routes worden voorzien van beacon-technologie. Een innovatie met route-app die ervoor zorgt dat fietsers actuele omgevingsinformatie kunnen ontvangen.

Lees het volledige persbericht

22-04-2016 | Noord-Brabant zet in op samenhang in presentatie WOII-erfgoed

Vier toonaangevende Brabantse oorlogsmusea en herinneringsinstellingen* hebben samen met Stichting 18 September, Erfgoed Brabant, Provincie Noord-Brabant en VisitBrabant vanmiddag het startsein gegeven voor een intensieve meerjarige samenwerking. Onder de titel ‘Crossroads: life changing stories in Brabant’ wordt samengewerkt om het materiële en immateriële erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog dat Brabant rijk is voor een breed publiek toegankelijk te maken. Dit als opmaat naar 2019 wanneer het 75-jarig jubileum van de bevrijding van Zuid-Nederland wordt gevierd.

Lees het volledige persbericht.

22-03-2016 | Cornald Maas presenteert eerste Salon Van Gogh - 30 maart 2016

Op 30 maart 2016 presenteert Cornald Maas de eerste editie van Salon Van Gogh, een nieuw evenement van Van Gogh Brabant dat jaarlijks plaatsvindt op de geboortedag van Vincent van Gogh. Tijdens Salon Van Gogh wordt het leven van Van Gogh belicht vanuit verschillende invalshoeken met het perspectief op zijn Brabantse wortels. De eerste editie vindt plaats in de tuin van het Van GoghHuis in Zundert, zodat het publiek de nabijheid van Vincents erfgoed kan zien, voelen en ruiken. Cornald Maas spreekt met diverse gasten over Van Gogh en Brabant. Hoe beïnvloedde Brabant Van Gogh en hoe belangrijk is Van Gogh nog steeds voor Brabant en haar kunstenaars? Vaste tafelgast is Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum Amsterdam.

Lees het volledige persbericht.

21-03-2016 | Europese Commissie investeert in Van Gogh-samenwerking

Vertegenwoordigers van Van Gogh Europe uit Frankrijk, België, Nederland en Duitsland zijn deze week bij elkaar in ’s-Hertogenbosch voor de opstart van een nieuwe samenwerking. Met de financiering van Europa kijken de partners uit naar een structurele samenwerking tussen toeristische organisaties, culturele erfgoedinstellingen en musea rondom Van Gogh. Maandag 21 maart werden zij op het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch ontvangen door Henri Swinkels, gedeputeerde voor Leefbaarheid en Cultuur.  

Lees het volledige persbericht.

01-03-2016 | Bijna 1 miljoen internationale bezoekers in 2015 vanwege Van Gogh

In 2015 stond Vincent van Gogh centraal in de grote internationale marketingcampagne ter gelegenheid van zijn 125ste sterfjaar. Bijna 1 miljoen internationale bezoekers kwamen voor Van Gogh naar Nederland en zij besteedden gezamenlijk zo’n 500 miljoen euro. Met het Van Goghjaar is Nederland nog beter op de kaart gezet als Van Gogh-bestemming. Het Nederlandse Van Gogherfgoed in Noord-Brabant, zijn werk in het Kröller-Müller Museum in Gelderland en in het Van Gogh Museum in Amsterdam is ruimschoots onder de aandacht van het internationale publiek gebracht. De meeste internationale bezoekers voor Van Gogh kwamen uit Italië, de Verenigde Staten en Frankrijk. 

Lees het volledige persbericht.

18-02-2016 | Van Gogh fietsroute Brabant uitgeroepen tot Europese fietsroute van het Jaar 2016

De Van Gogh  fietsroute in Noord-Brabant is uitgeroepen tot Europese fietsroute van het Jaar 2016. Deze unieke fietsroute van maar liefst 335 kilometer laat fietsers niet alleen genieten van Van Gogh maar ook van het mooie Brabantse landschap. Op zaterdag 20 februari, tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht, neemt de Brabantse gedeputeerde Henri Swinkels de bijbehorende Fietstrofee in ontvangst.

Lees het volledige persbericht.

Brabantse Meesters: inspiratiebron wereldwijd

Het jaar 2016 staat in het teken van Jheronimus Bosch. Met een grootse manifestatie 500 jaar na zijn sterfdag, viert de Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch de terugkeer van een groot deel van de werken van Nederlands belangrijkste schilder uit de Middeleeuwen. Jheronimus Bosch neemt hiermee het stokje over van een andere grote meester van Brabantse bodem – Vincent van Gogh. Geboren in Zundert, creëerde hij in Brabant een van zijn eerste meesterwerken, De Aardappeleters.

Lees het volledige persbericht.

02-02-16 | Start Salon Van Gogh in Zundert

Op 30 maart 2016 start Van Gogh Brabant samen met het Vincent van GoghHuis in Zundert met Salon Van Gogh, een talkshow-concept onder leiding van Cornald Maas. De Salon Van Gogh is de formele afsluiting van het succesvolle Van Goghjaar en tevens de start van een nieuwe toekomst voor de Europese Van Gogh-samenwerking. Spraakmakende gasten nemen plaats aan tafel, ieder met een eigen link naar Vincent van Gogh. Zo schuiven Axel Rüger, directeur Van Gogh Museum Amsterdam en kunstenaar Loek Grootjans aan.  Het programma geeft een actuele kijk op kunst, cultuur en de hedendaagse betekenis van Van Gogh voor Brabant en wordt opgeluisterd met muzikale intermezzo’s.

Lees het volledige persbericht.

07-01-16 | Van Goghjaar goed voor Brabantse economie en cultureel imago

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van de Provincie Noord-Brabant presenteerde Commissaris van de Koning Wim van der Donk de eerste onderzoeksresultaten van het Van Goghjaar 2015. In totaal trokken meer dan 1 miljoen Nederlanders er een dagje op uit om deel te nemen aan het cultureel hoogstaande programma in Brabant rondom het Van Goghjaar. Ruim 900.000 Nederlanders brachten een meerdaags bezoek aan Brabant vanwege Van Gogh 2015. Cultureel is Brabant nationaal stevig op de kaart gezet en met een record aantal publicaties bleef het themajaar ook in het buitenland niet onopgemerkt.

Lees het volledige persbericht.

02-07-15 | Brabantse toprestaurants laten zich inspireren door Van Gogh

18 Brabantse toprestaurants brengen deze maand een ode aan Van Gogh. Onder de naam Meesters ontmoeten Van Gogh serveren de restaurants eigenzinnige creaties die geïnspireerd zijn op het leven en werk van 's-werelds beroemdste kunstenaar Vincent van Gogh. Een kans om niet alleen de aandacht voor het Van Gogh aanbod in Brabant te versterken, maar ook om de Brabantse gastvrijheid te benadrukken en Brabant als verrassende destinatie op de kaart te zetten. Het project is een samenwerking van VisitBrabant met Noord Brabant Culinair en Van Gogh Brabant met als doel meer bezoekers naar Brabant te halen, die hier langer blijven en meer besteden.

Lees het volledige persbericht.

19-05-15 | VisitBrabant op zoek naar Locals

Vanaf vandaag start VisitBrabant met de online campagne #benjijhierbekend?. Daarmee gaat VisitBrabant opzoek naar échte Brabanders, Locals, om samen Brabant stevig op de kaart te zetten. Brabant heeft zoveel moois te bieden. Al dat aanbod komt samen op visitbrabant.com, het startpunt voor een bezoek aan Brabant. En het zijn juist de inside tips van Locals die een bezoek aan Brabant extra leuk maken. Locals kunnen als geen ander vertellen wat Brabant zo bijzonder maakt. VisitBrabant gaat daarom opzoek naar Locals en vraagt aan deze échte Brabanders om hun Brabant te delen op visitbrabant.com. Zodat íedereen in Brabant, en ook daarbuiten, kan genieten van onze prachtige provincie.
Lees het volledige persbericht.

23-04-15 | Bevrijdingsverhalen komen tot leven

In Woensdrecht vindt op 23 april 2015 de officiële opening van 29 nieuwe audiozuilen op bevrijdingslocaties van De Liberation Route Europe (LRE) plaats. Daarmee komen indrukwekkende bevrijdingsverhalen nu ook tot leven in West-Brabant. Vlak voor de zeventigjarige, landelijke herdenking van de bevrijding openen de Commissarissen van de Koning in Noord-Brabant en Zeeland, Wim van de Donk en Han Polman, de route op bijzondere wijze. Deze uitbreiding van de De Liberation Route in West-Brabant is een initiatief van VisitBrabant in samenwerking met de provincie en Stichting Liberation Route Europe.

Liberation Route Europe is de route die de geallieerden in 1944 en 1945 volgden tijdens de bevrijding van Europa. De route loopt van Zuid-Engeland via Frankrijk, België en Nederland tot Berlijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op het scharnierpunt van Brabant en Zeeland lang en stevig gevochten tijdens de Slag om de Schelde. Geschiedenisliefhebbers, wandelaars, fietsers en andere geïnteresseerden kunnen vanaf 23 april ook in West-Brabant levensechte hoorspelen beluisteren met bevrijdingsverhalen die destijds ter plekke plaatsvonden. De nieuwe audiozuilen zijn met een draai aan een wiel makkelijk te bedienen en wekken bovendien zelf energie op. Op de Liberation Route website kun je terecht voor meer informatie en zijn de bevrijdingsverhalen ook te downloaden.

Smartphone als verrekijker
Voor de jeugd (8 tot 15 jaar) is aan deze uitbreiding van de route een nieuwe app verbonden met een speurtocht. Met de app gebruiken jongeren hun smartphone als verrekijker naar het verleden en komen spelenderwijs de bevrijdingsverhalen nog meer tot leven. 

17-09-2014 | Eerste mijlpalen VisitBrabant gelanceerd

Marketingorganisatie van Brabant zet de provincie als toeristische bestemming op verrassende wijze op de kaart en verenigt alle spelers in de Brabantse vrijetijdssector met VisitBrabant.com en de VisitBrabant-app.
Download het volledige persbericht.

21-08-2014 | Heleen Huisjes nieuwe directeur VisitBrabant

Deze week is op basis van een uitgebreide sollicitatieprocedure de keuze gemaakt voor de nieuwe directeur-bestuurder van VisitBrabant. Vandaag is bekend gemaakt dat Heleen Huisjes vanaf medio september deze functie gaat vervullen. Interim-directeur Bart de Boer gaat vanaf dat moment aan de slag als voorzitter van de Board van VisitBrabant die zich richt op strategie en toezicht.
Download het volledige persbericht.

4-7-2014 | Intensieve samenwerking VVV Brabant en VisitBrabant

Vrijdag 4 juli 2014 hebben de gezamenlijke Brabantse VVV’s in Den Bosch een intentieovereenkomst met de nieuwe marketingorganisatievoor de Brabantse vrijetijdseconomie, VisitBrabant, getekend. Met deondertekening wordt een intensieve samenwerking ingezet op het betrekken van lokale ondernemers, gezamenlijk gebruik van databronnen voorevenementen en activiteiten, gezamenlijke (inter)nationale marketing en dienstverlening richting ondernemers en bezoekers.
Download het volledige persbericht

23-5-2014 | VisitBrabant naar KVL in Oisterwijk

VisitBrabant vestigt zich in augustus in de voormalige leerfabriek Koninklijke Verenigde Leder KVL in Oisterwijk, een van de grote erfgoedcomplexen in de provincie Brabant. Bart de Boer, interim directeur-bestuurder van VisitBrabant, is blij met de nieuwe locatie: “De Lederfabriek ligt mooi centraal in Brabant en ontwikkelt zich van een plek met een noest historisch verleden tot een unieke locatie waar je kunt creëren, ontwerpen, entertainen en werken.”
Download het volledige persbericht