Routes in Brabant

Elk jaar worden zo’n 94 miljoen fiets- en wandeltochten ondernomen in Noord-Brabant. Deze tochten zorgen voor meer dan 196 miljoen euro aan bestedingen. Natuurlijk omdat wij er in Brabant voor zorgen dat de recreant onderweg stopt om iets te beleven. Brabant scoort goed als routeprovincie, maar biedt ook nog volop kansen voor ondernemers, gemeenten en streken.

Thematische routes vormen een fantastisch toeristisch product, waarbij locaties, ondernemers en bezienswaardigheden slim met elkaar verbonden worden. VisitBrabant Routebureau zorgt niet alleen voor de routes en bewegwijzering, maar ontwikkelt ook themaroutes én zorgt voor de (inter)nationale promotie van Brabant als dé routeprovincie.

Een greep uit onze diensten

Fiets- en wandelkaarten

Fiets- en wandelkaarten

Bied je gasten de meest actuele fiets- en wandelkaarten van Brabant.

Bekijk
RouteScan

RouteScan

Wat zijn de routekansen voor jouw gemeente? Doe de VisitBrabant RouteScan.

Meer over de RouteScan
Routepaneel voor ondernemers

Routepaneel voor ondernemers

Zorg dat fietsers en wandelaars stoppen bij jouw onderneming, door een eigen routepaneel te plaatsen.

Eigen routepaneel
Kaartendienst

Kaartendienst

Ontwikkel je eigen routekaarten met thematroutes en jouw onderneming als start- of rustpunt.

Haal meer uit routes

Over VisitBrabant Routebureau

VisitBrabant Routebureau is in opdracht van provincie Noord-Brabant en Brabantse gemeenten primair verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle Brabantse routestructuren: fietsen, wandelen, ruiteren, mountainbiken en varen. Hiertoe werken we nauw samen met uitvoeringspartners; Regio West-Brabant (RWB), VVV Noordoost-Brabant en Land van Cuijk. We zijn daarnaast het aanspreekpunt voor het ontwikkelen van thematische routes, het ontsluiten van de informatie over routes en de (inter)nationale promotie van routes en locaties. Lees hier de visie van VisitBrabant Routebureau

Marketing en promotie

Om Noord-Brabant op de kaart te zetten als aantrekkelijke routeprovincie, koppelen we de promotie van routes aan het overige vrijetijdsaanbod in Brabant. VisitBrabant Routebureau sluit aan op de thema's die kenmerkend zijn voor Brabant. Samen met onze netwerkpartners ontwikkelen we hier producten voor, die sterk genoeg zijn om (inter) nationaal in de markt te zetten.

Voor onze marketing en promotie gebruiken we eigen kanalen, kanalen van derden, maar ook een eigen community van ambassadeurs. VisitBrabant Routebureau fungeert daarnaast als aanspreekpunt voor (inter)nationale branche- en koepelorganisaties, overheden en marktpartijen.

Onderzoek en monitoring

Of het nu om wandelen, fietsen, mountainbiken of paardensport gaat, er is behoefte aan goede faciliteiten op startlocaties, bewegwijzering en voorzieningen onderweg. VisitBrabant Routebureau laat onderzoek uitvoeren naar het gebruik van de routes in Noord-Brabant. Voor elke routestructuur verzamelt zij belangrijke kerngetallen over onder andere bestedingen, waardering en het gebruik van de routes. Deze informatie past VisitBrabant Routebureau toe in haar strategie om tot meer bezoekers en bestedingen in Noord-Brabant te komen.

Wil je aanhaken bij (thema)routes in Brabant of weten waar voor jouw organisatie de routekansen liggen? Wij zijn benieuwd naar je ideeën en denken graag met je mee! Neem contact met ons op en stel je vraag of deel je feedback, via 0800 - 405 00 50 of info@routesinbrabant.nl.