Routes in Brabant

Elk jaar worden zo’n 94 miljoen fiets- en wandeltochten ondernomen in Noord-Brabant. Deze tochten zorgen voor meer dan 196 miljoen euro aan bestedingen. Natuurlijk omdat wij er in Brabant voor zorgen dat de recreant onderweg stopt om iets te beleven. Brabant scoort goed als routeprovincie, maar biedt ook nog volop kansen voor ondernemers, gemeenten en streken.

Thematische routes vormen een fantastisch toeristisch product, waarbij locaties, ondernemers en bezienswaardigheden slim met elkaar verbonden worden. VisitBrabant Routebureau zorgt niet alleen voor de routes en bewegwijzering, maar ontwikkelt ook themaroutes én zorgt voor de (inter)nationale promotie van Brabant als dé routeprovincie.

Een greep uit onze diensten

Kaartendienst

Ontwikkel je eigen routekaarten met thematroutes en jouw onderneming als start- of rustpunt.

Meer over de kaartendienst

Fiets- en wandelbeurzen

Sluit aan bij andere Brabantse partners en presenteer je op fiets- en wandelbeurzen in binnen- en buitenland.

Lees meer

RouteScan

Wat zijn de routekansen voor jouw gemeente? Doe de VisitBrabant RouteScan.

Meer over de RouteScan

Fiets- en wandelkaarten

Bied je gasten de meest actuele fiets- en wandelkaarten van Brabant.

Bekijk

Routepaneel voor ondernemers

Zorg dat fietsers en wandelaars stoppen bij jouw onderneming, door een eigen routepaneel te plaatsen.

Bekijk

Over VisitBrabant Routebureau

VisitBrabant Routebureau is in opdracht van provincie Noord-Brabant en Brabantse gemeenten primair verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle Brabantse routestructuren: fietsen, wandelen, ruiteren, mountainbiken en varen. Hiertoe werken we nauw samen met uitvoeringspartners; Regio West-Brabant (RWB), VVV Noordoost-Brabant en Land van Cuijk. We zijn daarnaast het aanspreekpunt voor het ontwikkelen van thematische routes, het ontsluiten van de informatie over routes en de (inter)nationale promotie van routes en locaties.  Lees meer over VisitBrabant Routebureau