Campagne 'Brabant. Dichterbij jou'

Met de nieuwe campagne ‘Brabant. Dichterbij jou’ richt VisitBrabant zich op kort meerdaags bezoek met een focus op doelgroepen uit Vlaanderen (BE) en Nordrhein-Westfalen (DE). We laten deze doelgroepen kennismaken met Brabant, waarbij we nadruk leggen op de korte afstand tot Brabant, het afwisselende aanbod en het gevoel dat Brabant bij je oproept. Brabant is dichterbij dan je denkt. Letterlijk én figuurlijk.

 

 

Tussentijdse resultaten

Niet alleen offline, maar ook online zien we al hele mooie ontwikkelingen. Onze display- en Facebookcampagnes hebben ruim 3,5 miljoen vertoningen per maand in België en Duitsland. Onze nieuwe videocampagnes presteren uitstekend en we zien een sterke groei van buitenlandse websitebezoekers op visitbrabant.com. Het aantal Belgische bezoekers is sinds de start van de campagne gestegen van 6% naar 15% en op onze Duitse website zien we een bezoekersgroei van 350% ten opzichte van 2021. Een hele mooie start, waar we komende periode op doorpakken!

Meerjarige aanpak met publicaties jaarrond

De campagne is - na de campagne 'Hier moet je zijn in Brabant' - in april 2022 van start gegaan en loopt t/m 2024. Met de meerjarige aanpak werken we aan duurzame merkontwikkeling. Met de campagne richt VisitBrabant zich op kort meerdaags bezoek met een focus op doelgroepen uit Vlaanderen (BE) en Nordrhein-Westfalen (DE). Deze potentiële gasten bereiken we onder andere door radiospots in België, actiedagen in Essen, snelwegmasten in Nederland, een échte VisitBrabant-tram in Antwerpen en Gent, vele publicaties, diverse pers- en influencer-bezoeken, en nog veel meer…Op deze pagina vind je doorlopend onze publicaties

Een radiospot voor de Duitse markt is anders dan we in Nederland gewend zijn. Luister maar ...

Over 'Brabant. Dichterbij jou'

 

In de campagne benadrukken we de geografische afstand tot Brabant en we laten zien dat het vrijetijdsaanbod in Brabant afwisselend én contrastrijk is. Dat maakt Brabant bijzonder en aantrekkelijk. Bovendien ligt dat aanbod ook nog eens heel dichtbij elkaar. Makkelijk te combineren dus. En natuurlijk roept Brabant een bepaald gevoel bij je op: Brabant is dichterbij door gastvrijheid. In onderstaande presentatie lees je meer over het campagneconcept. 

Samenwerking en meer weten

Samenwerken zit in ons DNA. Voor meer slagkracht werken we ook in deze meerjarige marktbewerking de komende jaren intensief samen met de Provincie, Breda Citymarketing, Den Bosch Partners, EHV365, Efteling, Het Noordbrabants Museum, Kasteel Heeswijk, Libema (Beekse Bergen), RBT de Langstraat, TickettoTilburg, Van Gogh Brabant en VisitHalderberge (Basiliek Oudenbosch). Zij weten het beste wat er in hun stad, gemeente of op hun locatie te doen is. VisitBrabant bundelt deze verhalen tot één Brabants verhaal. Daarnaast bieden we aan onze ruim 275 businesspartners, allemaal Brabantse leisure-ondernemers, een extra service. Zij kunnen in deze campagne hun eigen campagnebeeld maken. Samen kunnen we er zo voor zorgen dat we de komende jaren nog beter op het netvlies komen van de potentiële toeristen uit Nederland, België en Duitsland. Ben je al businesspartner? Dan houden we je via campagne-updates op de hoogte van alle ontwikkelingen en mogelijkheden.

We roepen iedereen op bij promotie van je eigen locatie of event op social media, de campagne-hashtag #noordbrabantdichterbij te gebruiken. Samen maken we Brabant! 

Wil je op de hoogte blijven van de campagne? Abonneer je op onze nieuwsbrief, waarin de campagne regelmatig aan bod komt. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.  

Neem contact op