Campagne 'Brabant. Dichterbij jou'

Het aanbod in Brabant is oneinding en altijd dichtbij. Met de campagne ‘Brabant. Dichterbij jou’ richt VisitBrabant zich samen met haar partners en ondernemers op kort meerdaags verblijf met een focus op doelgroepen uit Nederland (buiten Brabant), Vlaanderen (BE) en Noordrijn-Westfalen (DE).

Brabant is dichterbij dan je denkt. Letterlijk én figuurlijk.

Duurzame campagneopbouw

1. Meerjarig: 2022 t/m 2024
Duurzame merkontwikkeling: we zijn langdurig, continu en op een consistente manier zichtbaar.

2. Meerlagig: Ligging, aanbod en emotie
We highlighten de ideale ligging, het gevarieerde aanbod, de contrasten van Brabant en het positieve gevoel.

3. Meertalig: NL, BE & DE
Doelmarkten: Nederland en de Belgische en Duitse grenstreek. Met focus op Antwerpen, Gent en Noordrijn-Westfalen. 

Middelen

Hieronder vind je een impressie van meertalige, zorgvuldig geselecteerde middelen en kanalen, die we inzetten om Brabant bij de juiste doelgroep, op de juiste plek en op het juiste moment onder de aandacht te brengen als aantrekkelijke shortstay-bestemming. 

Een radiospot voor de Belgische en Duitse markt is anders dan we in Nederland gewend zijn. Luister maar...

 

 

 

 

Zichtbaarheid en bereik

De campagne is per april 2023 het derde jaar ingegaan, waarin we op volle kracht campagne voeren om Brabant te promoten. Terugblikkend op het tweede campagnejaar, zijn we trots op de resultaten. 

Presentatie ondernemers - Zichtbaarheid van onze partners

Samenwerken zit in ons DNA. Voor meer collectieve slagkracht en een groter bereik werken we intensief samen met de Provincie Noord-Brabant, Breda Citymarketing, Den Bosch Partners, EHV365, TickettoTilburg, Efteling, Het Noordbrabants Museum, Kasteel Heeswijk, Libema (Beekse Bergen), RBT de Langstraat, Van Gogh Brabant en VisitHalderberge (Basiliek Oudenbosch). Zij weten exact wat er in hun stad, gemeente of op hun locatie te doen is. VisitBrabant bundelt deze verhalen tot één Brabants verhaal.

Businesspartners in the spotlight

Alle businesspartners profiteren volop mee, o.a. met de meertalige 24-uurs belevingen. Door attracties, bezienswaardigheden horecalocaties en accommodaties - groot en klein - te bundelen, bieden we inspiratie voor een meerdaags bezoek.

Deze belevingen zijn gepromoot via Facebook en Instagram in Nederland en Duitsland. Tot nu toe goed voor 2,6 miljoen impressies en een bereik van 770.000 unieke personen.

 

Dichterbij beeldgenerator

Om als collectief het toerisme naar Brabant te versterken zijn wij groot voorstander van co-creatie en krachtenbundeling. De ‘Dichterbij beeldgenerator’ ontwikkelden we exclusief voor onze businesspartners, om samen met één herkenbaar campagnebeeld naar buiten te treden. Zij maakten al ruim 200 eigen beelden. Twee keer per jaar wint het beste campagnebeeld een dijk van een promotiecampagne in Nederland en België.  

Meer over 'Brabant. Dichterbij jou' - Het concept

Specifieke aanpak per land

Alleen grensregio Noordrijn-Westfalen telt al 18 miljoen inwoners. Om potentiële gasten te bereiken, moet je duurzaam en gericht investeren. Daarom richten we ons bewust alleen op de grensstreek en de steden Essen, München-Gladbach, Düsseldorf en Kleve met meer dan 250.000 inwoners. In België richten we ons op het Nederlandstalige deel, Vlaanderen.

Om Brabant als bestemming tussen de oren te krijgen van deze potentiële toeristen, ontwikkelden we deze meerjarige campagne. Met een plan van aanpak en middelenmix per jaar, per land. Samen met (native) experts uit Nederland, België en Duitsland.  

Waarom een internationale campagne?

De Belgische en Duitse gast bieden enorm potentieel voor de Brabantse vrijetijdssector. Zij zorgen voor omzetverhoging en seizoensverlenging:  

  • Zij besteden 2 tot 3 keer meer dan Nederlanders.
  • Het aantal herhaalbezoeken is groot.
  • Ze gaan vaak op vakantie: Belgen 2,5 keer per jaar en Duitsers 3 tot 6 keer.

 

Meer weten over het belang van internationalisering en over de Duitse en Belgische gast? Lees meer:   

Publicatie in Brabant Business Magazine Over de Belgische gast Over de Duitse gast

Vragen?
Vragen over de campagne 'Brabant. Dichterbij jou'? We beantwoorden ze graag! Neem contact met ons op.