Goed eten in Brabant

Brabant heeft een unieke agrifood-positie: van grond tot mond, Brabant kent alle aspecten van de sector. Met 23 Michelinsterren, een foodsector in de top van Europa en een rijke traditie als makers en bereiders van heerlijk en eerlijk eten, hebben wij Brabanders veel om trots op te zijn. Samen met jou willen wij deze trots delen met de bezoekers aan onze provincie door het foodverhaal te vertellen aan een breder publiek.

Door de cross-over te maken tussen agrifood en toerisme, nodigen we gasten uit om op culinaire ontdekkingstocht te gaan in onze mooie provincie en om kennis te maken met de Brabantse eetcultuur. Hierbij staat food als verbindend element centraal voor bezoekinspiratie.

Nieuw: Brabantse foodalliantie ‘Goed eten in Brabant’

Goed eten zit in het DNA van Brabant. Samen met een aantal Brabantse organisaties verkennen we hoe we Brabant verder op de kaart kunnen zetten als duurzame en innovatieve foodregio. Met deze Brabantse foodalliantie willen we de impact vergroten van duurzame foodinitiatieven.

Bovendien is het ons doel om de unieke kwaliteiten van Brabant als gastvrije foodregio voor een nog breder publiek toegankelijk maken. Onze partners in de Brabantse foodalliantie zijn Landbouw en Voedsel van Provincie Noord-Brabant, ZLTO, Koning Willem I College, BOM en AgrifoodCapital. 
 

‘De universele waarde van eten in combinatie met de regionale karakteristieken ervan, maken dat de promotie van foodbeleving uitstekend ingezet kan worden om de agrifoodsector in Brabant te stimuleren.’
Heleen Huisjes (Directeur VisitBrabant)

Over Goed eten in Brabant

Het programma 'Goed eten in Brabant' focust zich op het versterken van duurzame, innovatieve en streekgebonden foodinitiatieven. Om Noord-Brabant nog meer op de kaart te zetten als trotse regio met een aansprekend voedselaanbod, werken we samen met o.a. ZLTO en FoodUp om bijzondere en vernieuwende foodconcepten, de Brabantse eetcultuur en duurzaam geproduceerde en streekgebonden producten onder de aandacht te brengen. Met elkaar willen we bezoekers uit Brabant en van verder weg inspireren om dit bijzondere aanbod te leren kennen en te genieten van de Brabantse gastvrijheid die ermee gepaard gaat.

'We willen bezoekers uit Brabant en van verder weg inspireren om dit bijzondere aanbod te leren kennen en te genieten van de Brabantse gastvrijheid die ermee gepaard gaat. Dat doen we door middel van bijzondere foodroutes, influencer- en persbezoeken, trainingen voor ondernemers en marketingcampagnes.' 
Justine de Jong, VisitBrabant