Goed eten in Brabant

Brabant heeft een unieke agrifood-positie: van grond tot mond, Brabant kent alle aspecten van de sector. Met 23 Michelinsterren, een foodsector in de top van Europa en een rijke traditie als makers en bereiders van heerlijk en eerlijk eten, hebben wij Brabanders veel om trots op te zijn. Samen met jou willen wij deze trots delen met de bezoekers aan onze provincie door het foodverhaal te vertellen aan een breder publiek.

Door de cross-over te maken tussen agrifood en toerisme, nodigen we gasten uit om op culinaire ontdekkingstocht te gaan in onze mooie provincie en om kennis te maken met de Brabantse eetcultuur. Hierbij staat food als verbindend element centraal voor bezoekinspiratie.

Samenwerkende partijen

Het trainingsprogramma ‘Jouw voedselbeleving in de spotlight’ is een initiatief van VisitBrabant, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en provincie Noord-Brabant. De training is onderdeel van het programma Goed eten in Brabant, het vervolg op het Brabantse EUREGA-actieplan (2020-2021).

Goed eten in Brabant focust zich op het versterken van duurzame, innovatieve en streekgebonden foodinitiatieven. Om Noord-Brabant nog meer op de kaart te zetten als trotse regio met een aansprekend voedselaanbod, werken we samen om bijzondere en vernieuwende foodconcepten, de Brabantse eetcultuur en duurzaam geproduceerde en streekgebonden producten onder de aandacht te brengen. Met elkaar willen we bezoekers uit Brabant en van verder weg inspireren om dit bijzondere aanbod te leren kennen en te genieten van de Brabantse gastvrijheid die ermee gepaard gaat.

“We willen bezoekers uit Brabant en van verder weg inspireren om dit bijzondere aanbod te leren kennen en te genieten van de Brabantse gastvrijheid die ermee gepaard gaat. Dat doen we door middel van bijzondere foodroutes, influencer- en persbezoeken, trainingen voor ondernemers en marketingcampagnes.” 
Justine de Jong, VisitBrabant