Themamarketing

Themalijnen VisitBrabant

Brabant Herinnert

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. Brabant Herinnert vertelt deze bijzondere, inspirerende verhalen: groot of klein, over mobilisatie, verzet, collaboratie of bevrijding. Persoonlijke verhalen waarin een levensveranderend moment centraal staat. Samen met gemeenten en partners worden deze verhalen vertaald naar een innovatief cultureel programma. Met het doel om de impact van de Tweede Wereldoorlog over te dragen, tastbaar en invoelbaar te maken en zo ook de jongere generaties te bereiken.

Bekijk de themapagina

 

Van Gogh Brabant

Vincent van Gogh is wereldwijd een van de beroemdste kunstenaars. In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat het erfgoed en het levensverhaal van Van Gogh heel veel mensen tot de verbeelding spreken. Een groot en belangrijk deel van dat verhaal speelde zich af in Brabant. Hier werd hij op 30 maart 1853 geboren, hier leerde hij tekenen, hier zette hij zijn eerste stappen als schilder en hier maakte hij zijn eerste meesterwerk: De aardappeleters. Van Gogh is een Brabants icoon om trots op te zijn. Lees alles over de prachtige kansen die Vincent van Gogh en zijn nalatenschap jou als ondernemer bieden! 

Meer informatie over themalijn Van Gogh Brabant

Goed eten in Brabant

Brabant heeft een unieke agrifood-positie: van grond tot mond, Brabant kent alle aspecten van de sector. In 2018 was Noord-Brabant European Region of Gastronomy (bekijk het Magazine rapportage Food). Gecombineerd met onze Brabantse Gastvrijheid, staat Goed eten in Brabant ook de komende jaren steevast op de agenda. 

Meer informatie over dit thema

Brabant, Dutch Design District

Dutch Design is een wereldwijd bekend fenomeen. Brabant vormt een belangrijke bakermat voor Dutch Design. Eindhoven herbergt vele designers, de Dutch Design Week en de Design Academy, maar ook buiten Eindhoven zijn toonaangevende designlabs te vinden. In 2017 stond deze themalijn centraal, maar dit succesvolle jaar is blijvend een krachtig thema. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief