Brabantse Belevingsroute

Jouw streekverhaal uitgewerkt tot een toeristische route

Belevingsroutes versterken het recreatieaanbod in je regio. Ze versterken het toeristisch profiel, leiden tot meer bestedingen en zorgen voor een vitale en aantrekkelijke leefomgeving. Maak daarom van jouw streekverhaal een Brabantse Belevingsroute. VisitBrabant Routebureau kan je hierbij helpen, van creatie tot promotie en van realisatie tot onderhoud.

Een belevingsroute is opgebouwd rond een intrigerend verhaal, geworteld in de regio. VisitBrabant Routebureau helpt gemeenten en streken, al dan niet in samenwerking met hun marketingpartners, bij de ontwikkeling en promotie van een onderscheidende belevingsroute.

Aanpak:

 • Brainstorm samen met een projectteam van route-experts, ondernemers en contentmakers over jouw idee.
 • Een professionele scriptschrijver schrijft het verhaal op basis van storytelling-principes.
 • VisitBrabant Routebureau zorgt voor een op maat gemaakte filmteaser, fotografie, routeflyer en online themaroutepagina.
 • Profiteer volop van de marketing power van VisitBrabant. De route wordt intensief bij een (inter)nationaal publiek gepromoot. 

We kunnen je volledig ontzorgen met een fiets- of wandelroute die meerdere doelgroepen er enthousiast op uit laat trekken! Interesse? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Actuele thema's

Totaalconcept van idee tot marketing

We zetten een brede marketingmix in voor jouw route, in samenwerking met lokale marketingpartners. We tekenen de route professioneel in, zorgen voor een pakkend verhaal, realiseren een multimediale presentatie én promoten de route:

Promotie van je belevingsroute

Je Brabantse Belevingsroute word jaarrond actief gepromoot door VisitBrabant Routebureau met onder meer:

 • persbericht en -moment bij lancering van de route.
 • een eigen themaroutepagina op routesinbrabant.nl, ook in het Engels en Duits.
 • zichtbaarheid in onze populaire fiets- of wandelrouteplanner.
 • indien passend wordt je belevingsroute meegenomen in persreizen en promotieacties.  

Doorplaatsing op routesites

We publiceren je Brabantse Belevingsroute op betaalde platforms zoals route.nl en routeyou.com, de grootste routewebsites van respectievelijk Nederland en België. Zo heeft je route een continu groot bereik.

Voorbeeld: Zwarte Kaat Fietsroute - Een legende uit De Brabantse Kempen

Verhalen leven in Brabant! Zoals de legende van Zwarte Kaat, de ‘heks van Hellenende’ uit de Brabantse Kempen. Een fietsroute rond dit streekverhaal is door VisitBrabant Routebureau uitgewerkt, in samenwerking met recreatiepark De Achterste Hoef en TIP Bladel, tot een spannende Brabantse Belevingsroute. Deze fietsroute wordt regionaal, landelijk en internationaal gepromoot om de toerist te verleiden tot een bezoek aan De Kempen

We ontwikkelden voor de Zwarte Kaat Fietsroute een kloppend geheel van visueel sterke, online en offline marketingmiddelen. Een greep:

Meertalige routeflyers met storytelling

Storytelling is cruciaal bij Brabantse Belevingsroutes. Daarom hebben we de legende van Zwarte Kaat laten uitwerken door een professionele scriptschrijver. Fietsers kunnen het verhaal, omlijst door professionele fotografie, lezen in een gedrukte routeflyer. De flyer bevat verder een fietsroutekaart met bezienswaardigheden en informatie over ondernemers langs de route.

De routeflyer is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Blader hieronder door de Nederlandstalige flyer van de Zwarte Kaat fietsroute: 

Videoteaser Zwarte Kaat fietsroute

Een videoteaser, opgenomen door een professionele filmploeg, nodigt uit om de Zwarte Kaat fietsroute te gaan beleven. Van de video is een Nederlands-, Engels- en Duitstalige versie gemaakt.

Themaroutepaneel bij startpunt Zwarte Kaat fietsroute

Bij het startpunt van de Zwarte Kaat fietsroute is een speciaal vormgegeven themaroutepaneel geplaatst.

Het paneel bevat:

 • kaartbeeld met de knooppunten en bezienswaardigheden langs de fietsroute;
 • storytelling: de legende van Zwarte Kaat;
 • informatie over fietsen op knooppunten.

Online routepagina's in Nederlands, Engels en Duits

De Zwarte Kaat fietsroute heeft een eigen routepagina op routesinbrabant.nl, inclusief filmteaser. De fietsroute is eenvoudig te bekijken en te downloaden. De route is volledig vertaald naar het Engels en Duits.

Geoptimaliseerd voor mobiele weergave

De Zwarte Kaat fietsroute is uitstekend op de mobiele telefoon te bekijken. Of een bezoeker zich nu vooraf oriënteert of onderweg informatie wil over de route, het verhaal of de tussenstops, dit kan perfect dankzij de mobielvriendelijke presentatie van de fietsroute.

Recreatiepark De Achterste Hoef over samenwerking Zwarte Kaat fietsroute:

"De Legende van Zwarte Kaat: naast het feit dat het een fantastisch verhaal en spannende legende is die al jaren verteld wordt, is het een prachtig onderwerp om een bezoek aan Bladel en de mooie bosrijke omgeving nog meer diepgang te geven. In 2018 hebben we met onze fietsroute over Zwarte Kaat en de Heksenboom, verkozen tot 'Boom van het Jaar 2019', een prachtige eerste stap mogen maken om dit onderwerp sterk op de kaart te zetten door het winnen van een grote fietsroutewedstrijd.

Samen met TIP Bladel en een aantal lokale ondernemers zijn wij een kwalitatieve samenwerking gestart met VisitBrabant Routebureau om deze bijzondere fietsroute ook de komende jaren online en offline voor bezoekers van de regio uit binnen- en buitenland goed zichtbaar te maken en houden. De grote mate van professionaliteit van VisitBrabant, hun uitgebreide netwerk binnen de branche in Nederland maar ook daarbuiten, is een absolute aanwinst binnen het team van Zwarte Kaat! Daarnaast werkt het zeer motiverend om de komende jaren actief te blijven werken en vernieuwen aan het verhaal omtrent Zwarte Kaat en De Heksenboom."

Petra Akkermans, online marketingspecialist Recreatiepark De Achterste Hoef