Brabantse Belevingsroute

Jouw streekverhaal uitgewerkt tot een toeristische route

Belevingsroutes versterken het recreatieaanbod in je regio. Ze versterken het toeristisch profiel, leiden tot meer bestedingen en zorgen voor een vitale en aantrekkelijke leefomgeving. Maak daarom van jouw streekverhaal een Brabantse Belevingsroute. VisitBrabant Routebureau kan je hierbij helpen, van creatie tot promotie en van realisatie tot onderhoud.

Een belevingsroute is opgebouwd rond een intrigerend verhaal, geworteld in de regio. VisitBrabant Routebureau helpt gemeenten en streken, al dan niet in samenwerking met hun marketingpartners, bij de ontwikkeling en promotie van een onderscheidende belevingsroute.

Aanpak:

 • Brainstorm samen met een projectteam van route-experts, ondernemers en contentmakers over jouw idee.
 • Een professionele scriptschrijver schrijft het verhaal op basis van storytelling-principes.
 • VisitBrabant Routebureau zorgt voor een op maat gemaakte filmteaser, fotografie, routeflyer, online themaroutepagina en app.
 • Profiteer volop van de marketing power van VisitBrabant. De route wordt intensief bij een (inter)nationaal publiek gepromoot. 

We kunnen je volledig ontzorgen met een fiets- of wandelroute die meerdere doelgroepen er enthousiast op uit laat trekken! Interesse? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Lees de brochure:

Totaalconcept van idee tot marketing

We zetten een brede marketingmix in voor jouw route, in samenwerking met lokale marketingpartners. We tekenen de route professioneel in, zorgen voor een pakkend verhaal, realiseren een multimediale presentatie én promoten de route:

Promotie van je belevingsroute

Je Brabantse Belevingsroute word jaarrond actief gepromoot door VisitBrabant Routebureau met onder meer:

 • persbericht en -moment bij lancering van de route.
 • een eigen themaroutepagina op routesinbrabant.nl, ook in het Engels en Duits.
 • zichtbaarheid in onze populaire fiets- of wandelrouteplanner.
 • indien passend wordt je belevingsroute meegenomen in persreizen en promotieacties. 

Doorplaatsing op routesites

We publiceren je Brabantse Belevingsroute op betaalde platforms zoals route.nl en routeyou.com, de grootste routewebsites van respectievelijk Nederland en België. Zo heeft je route een continu groot bereik.

Voorbeeld: Zwarte Kaat Fietsroute - Een legende uit De Brabantse Kempen

Verhalen leven in Brabant! Zoals de legende van Zwarte Kaat, de ‘heks van Hellenende’ uit de Brabantse Kempen. Een fietsroute rond dit streekverhaal is door VisitBrabant Routebureau uitgewerkt, in samenwerking met TIP Bladel, tot een spannende Brabantse Belevingsroute. Deze route wordt regionaal, provinciaal en landelijk gepromoot om de toerist te verleiden tot een bezoek aan De Kempen.

VisitBrabant Routebureau ontwikkelde voor de Zwarte Kaat Fietsroute een kloppend geheel van visueel sterke, online en offline marketingmiddelen. Een greep:

Meertalige routeflyers met storytelling

Storytelling is cruciaal bij Brabantse Belevingsroutes. Daarom hebben we de legende van Zwarte Kaat laten uitwerken door een professionele scriptschrijver. Fietsers kunnen het verhaal, omlijst door professionele fotografie, lezen in een gedrukte routeflyer. De flyer bevat verder een fietsroutekaart met bezienswaardigheden en informatie over ondernemers langs de route.

De routeflyer is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Blader hieronder door de Nederlandstalige flyer van de Zwarte Kaat fietsroute: 

Videoteaser Zwarte Kaat fietsroute

Een videoteaser, opgenomen door een professionele filmploeg, nodigt uit om de Zwarte Kaat fietsroute te gaan beleven. Van de video is een Nederlands-, Engels- en Duitstalige versie gemaakt.

Themaroutepaneel bij startpunt Zwarte Kaat fietsroute

Bij het startpunt van de Zwarte Kaat fietsroute is een speciaal vormgegeven themaroutepaneel geplaatst.

Het paneel bevat:

 • kaartbeeld met de knooppunten en bezienswaardigheden langs de fietsroute;
 • storytelling: de legende van Zwarte Kaat;
 • informatie over fietsen op knooppunten.

Online routepagina's in Nederlands, Engels en Duits

De Zwarte Kaat fietsroute heeft een eigen routepagina op routesinbrabant.nl, inclusief filmteaser. De fietsroute is eenvoudig te bekijken en te downloaden. De route is volledig vertaald naar het Engels en Duits.

Nederlandstalige routepagina

Nederlandstalige routepagina

Engelstalige routepagina
© VisitBrabant

Engelstalige routepagina

Duitstalige routepagina
© VisitBrabant

Duitstalige routepagina

App met Zwarte Kaat fietsroute

De Zwarte Kaat fietsroute is te fietsen met de Routes in Brabant app voor de smartphone, voor extra beleving onderweg. De app biedt:

 • navigatie van knooppunt naar knooppunt; 
 • het verhaal van Zwarte Kaat;
 • achtergrondinformatie bij bezienswaardigheden op de route. De app kan audiofragmenten, oude ansichten, foto's, routebeschrijvingen en verhalen laten zien.

Download de app op je mobiel voor IOS of Android.