Themalijn van Gogh Brabant

Vincent van Gogh is wereldwijd een van de beroemdste kunstenaars. In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat het erfgoed en het levensverhaal van Van Gogh heel veel mensen tot de verbeelding spreken. Een groot en belangrijk deel van dat verhaal speelde zich af in Brabant. Hier werd hij op 30 maart 1853 geboren, hier leerde hij tekenen, hier zette hij zijn eerste stappen als schilder en hier maakte hij zijn eerste meesterwerk: De aardappeleters. Van Gogh is een Brabants icoon om trots op te zijn. Lees hieronder alles over de prachtige kansen die Vincent van Gogh en zijn nalatenschap jou als ondernemer bieden! 

Vincent van Gogh als icoon en bron van inspiratie

Gratis online training: leer Van Gogh in Brabant kennen

Vincent van Gogh is wereldberoemd, maar niet iedereen kent het Brabantse verhaal. Een verhaal dat, naarmate je er meer over leert, je meer raakt. We hebben daarom een leuke en interessante online training gemaakt. Zo kun je het bezoek van gasten aan onze mooie provincie nóg interessanter maken. Bij voldoende resultaat behalen jij en je medewerkers een waardevol kenniscertificaat: je maakt onze Brabantse gastvrijheid waar. Veel plezier en succes!

Volg de gratis online training

Ontdek de Van Gogh parels in Brabant

De overgang tussen winter en lente is een prachtig moment om jouw gasten te laten genieten van Van Gogh in Brabant. De komende periode kun je bij de Van Gogh erfgoedlocaties in Zundert, Etten-Leur en Nuenen genieten van nieuwe tentoonstellingen die stuk voor stuk interessante raakvlakken hebben met ‘onze Vincent’! In Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch komt een grote nieuwe Van Gogh presentatie met originele werken.

De Van Gogh Murals in Brabant

Van Gogh in een modern jasje, in de Brabantse openlucht.
Vijf muurschilderingen in vijf Brabantse steden. Uiteenlopende kunstenaars zijn met penselen en spuitbussen aan de slag gegaan met als onuitputbare inspiratiebron de kunst van Vincent van Gogh.

Bekijk hier de locaties van de Van Gogh Murals

De Van Gogh fietsroute

De dit voorjaar gepresenteerde Van Gogh fietsroute loopt als een trein. De cadeaubox was zelfs tijdelijk uitverkocht. Maar geen nood: een verse lading giftboxes is alweer in productie. Als ondernemer kun je de box of losse routes met korting aanschaffen. Mooi voor je gasten zo richting de feestdagen!

Bestel de cadeaubox met korting

Uniek! 39 Van Gogh monumenten in Brabant

Brabant trekt jaarlijks zo'n 125.000 Van Gogh-toeristen. De verwachting is dat dit aantal binnen enkele jaren verviervoudigd zal zijn tot ruim een half miljoen bezoekers. Onder andere de Van Gogh gemeenten Zundert, Tilburg, Etten-Leur, Helvoirt en Nuenen bieden interessante tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes en arrangementen voor inwoners en bezoekers. Verspreid over Brabant liggen maar liefst 39 officiële Van Gogh monumenten. Weet jij waar?
 

Ontdek ze op de kaart van Brabant

Van Gogh Quality label

Kwaliteit. Daar draait het om. Het Van Gogh Quality Label markeert Van Goghproducten en -diensten die een bijdrage leveren aan het behoud van het Van Gogh erfgoed in Brabant. Bekende voorbeelden zijn de Van Gogh schoenen, de Van Gogh Giant Aero Road Bike, de Van Gogh fietsroute en (nieuw) het Van Gogh kleur- en schetsboek. Zet deze quality eyecatchers ook bij jou in de etalage.

Lees hier meer

Word mede-eigenaar  

Ja, je leest het goed! Je kunt mede-eigenaar worden van het Van Gogh vastgoed in Brabant. Om dit erfgoed te behouden en beheren is afgelopen jaar de Van Gogh Sites NV opgericht. Deze NV geef je via de uitgifte van certificaten van aandelen de mogelijkheid om een stukje Van Gogh te verwerven. Iets voor jouw onderneming?

Lees hier meer

Vragen? Neem contact op

Heb je een vraag over Van Gogh in Brabant of meer specifiek over een van de bovenstaande onderwerpen?
Neem dan contact op met Van Gogh Brabant via info@vangoghbrabant.com.