Gratis Internationale vakantiekalender 2024-2025

Heb jij alle feest- en vakantiedagen scherp op je netvlies? Met de Internationale Vakantiekalender bereid je je slim voor op het nieuwe jaar én mis je geen enkele kans. Niet alleen de Nederlandse gast, maar vooral ook de Belgische en Duitse gast bieden namelijk volop potentie.

Speel in op de vakantiedagen van de Nederlandse, Belgische en Duitse gast

Ieder jaar reizen miljoenen Belgen en Duitsers naar Nederland voor een welverdiende vakantie, ook naar Noord-Brabant! Door in te spelen op hun wensen, behoeften én vakantiegedrag krijg je er een fijne gast bij:

  • Ze besteden 2 tot 3 x meer dan Nederlanders
  • Ze hebben meer én andere vrije dagen
  • Daardoor zorgen ze voor omzetverhoging en seizoensverlenging

Met de handige internationale vakantiekalender heb je altijd zicht op de belangrijkste vrije dagen van onze zuider- en oosterburen.

Zoek je de Internationale vakantiekalender 2022 – 2023? Die vind je hier.

Tips voor inspelen op vakantiedagen - Als je weet wanneer je bepaalde gasten kunt verwachten, dan kun je hier handig op inspelen.

1. Personeelsplanning
Op Belgische feestdagen zijn winkels, restaurants en musea gesloten. Belgische gasten gaan dan massaal de grens over voor een dagje uit, om te shoppen of een korte vakantie te vieren. Zonde als je gesloten bent of te krap gepland hebt op je terras!

2. Prijsstelling
Werk je met dynamische prijzen of hoog/laagseizoen? Dan mis je omzet als je alleen de Nederlandse vakanties meeneemt in je prijsberekening. De Paasvakantie, Fronleichnam (Sacramentsdag) en de herfstvakantie zijn voorbeelden van afwijkende vakantiedagen. Neem ze mee in je prijsstelling.
 

3. Marketing & Communicatie
Spreek je doelgroep aan in hun eigen taal en activeer hen om jouw locatie te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan meertalige landingspagina’s op je website en het vertalen van je menukaart. Zorg ook dat je goed gepresenteerd wordt op internationale reviewsites, aangezien dit grote invloed heeft op het beslisproces.

4. Aanbod
Bied je speciale producten aan? Bijv. Engels- of Duitstalige rondleidingen of speciale arrangementen afgestemd op de Belgische- of Duitse gast? Zorg dan dat ze (extra) boekbaar zijn in de periodes dat deze gast op vakantie gaat!

Meer ontdekken over de Belgische en Duitse gast?