Activiteitenkalender

Campagne 'Brabant. Dichterbij jou'

Brabant is dichterbij dan je denkt. Letterlijk, net over de grens voor de Belg en de Duitser. Bovendien ligt in Brabant alles dichtbij elkaar: nergens anders combineer je zo gemakkelijk de highlights met de kleinere pareltjes. Heel divers dus! Combineer dat met het positieve gevoel dat Brabant je geeft en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijk weekendje weg, dichtbij huis. Met de nieuwe, meerjarige internationale campagne ‘Brabant. Dichterbij jou’ leggen we daar de nadruk op. En dat doen we per land net even op een andere manier. 

Lees meer over de campagne

 

Mooie omgevingsinformatie voor jouw bedrijf

De toerist oriënteert zich echter eerst op wat deze wil zien of ervaren. Presenteer daarom doorlopend wat er in de omgeving van jouw locatie te doen is. En beperk je daarbij niet tot een stad, maar een hele omgeving. VisitBrabant helpt je hier graag bij met onze 'Gast Inspiratie Service'. We sturen jou regelmatig een update met nieuwe content en handige tools om eenvoudig via jouw kanalen te ontsluiten, als onderdeel van het promoten van jouw locatie. Helemaal gratis! 

Meer info & aanmelden 

Profiteer van routes
Speel in op de populariteit van wandelen en fietsen. Inspireer en faciliteer jouw gasten met de mooiste routes in Brabant, vlakbij jouw locatie. Plaats de gratis interactieve routekaart op jouw website: hiermee laat je alle recreatieve routes in je omgeving zien met jouw locatie als middelpunt. Leg ook fiets- en wandelkaarten op de balie of geef ze mee aan jouw gasten. Bestel ze via de webshop met met staffelkorting.

 

Top 10 tips en tools

Elke gast telt, elke besteding ook. En dus is het belangrijk om het maximale uit dit toeristisch seizoen te halen. Daarom hebben we 10 praktische tips en tools voor je op een rijtje gezet, inclusief link naar meer informatie!

Bekijk de Top 10 tips

Word Brabants Fietscafé

Ontvangt jouw locatie fietsers met open armen? Laat het aan iedereen zien, word Brabants Fietscafé en ontvang meer fietsers op je terras! In Brabant worden jaarlijks bijna 30 miljoen recreatieve fietstochten ondernomen. Dit aantal groeit nog steeds! Fietsers pauzeren onderweg graag voor een hapje en drankje. De gemiddelde besteding per fietstocht bedraagt € 4,50. Zorg dus dat je jouw locatie onderscheidt als café waar fietsers extra welkom zijn! Als Brabants Fietscafé zet je jouw locatie op de radar als officieel pauze- en rustpunt voor fietsers.

Meer info en aanmelden

BrabantTicket

Speciaal voor Brabantse verblijfsaccommodaties heeft Ticketsplus in samenwerking met VisitBrabant het online platform BrabantTicket ontwikkeld. Hier kunnen aangesloten accommodaties eenvoudig tickets boeken voor Brabantse uitstapjes voor hun gasten, tegen een aantrekkelijk tarief. Samen versterken we het Brabantse netwerk. Sluit ook aan en profiteer van de voordelen. 

Lees meer over BrabantTicket

VisitBrabant Online Magazines

Het VisitBrabant Magazine: online, interactieve en (meestal) meertalige magazines voor toeristen. Een prachtige weergave van wat Brabant de toerist van dichtbij en van verder weg te bieden heeft.

Bekijk alle edities

 

​Cijfers & Trends

VisitBrabant is opgericht om de groei van de Brabantse vrijetijdssector een duurzame impuls te geven. Met de inzet van themamarketing en collectieve marktbewerking hebben we in een paar jaar een flinke stap voorwaarts gezet. Maar Brabant biedt nog volop kansen. Hier vind je diverse nuttige trends en cijfers over de sector.

Bekijk de cijfers & trends 

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten over de activiteiten en diensten van VisitBrabant.

Lees het nieuws