BrabantTicket

Boek eenvoudig uitstapjes voor jouw verblijfsgasten

Speciaal voor Brabantse uitstapjes en verblijfsaccommodaties heeft Ticketsplus in samenwerking met VisitBrabant het online platform BrabantTicket ontwikkeld. Binnen één overzichtelijk systeem kunnen uitstapjes hun tickets presenteren en kunnen accommodaties al het moois dat Brabant te bieden heeft aanbieden aan hun gasten. Daarmee presenteren accommodaties zichzelf als uitvalsbasis voor een meerdaags verblijf en bereiken uitstapjes rechtstreeks de gasten van Brabant. 

Hoe werkt BrabantTicket?

Verblijfsaccommodaties

Het concept is eenvoudig: als verblijfsaccommodatie sluit jij je aan op het online platform en krijg je met een eigen inlog toegang tot een website waarop allerlei Brabantse uitstapjes te boeken zijn. Van Beekse Bergen, de Efteling en het Vincentre in Nuenen tot ZooParc Overloon, Motion Experience en het Museum Helmond. Je kunt jouw gasten de tickets tegen een aantrekkelijk tarief aanbieden én je ontvangt een commissie per verkocht ticket. Behalve via de receptie, kunnen je gasten de uitstapjes bovendien al reserveren tijdens het boekingsproces en via de pre-arrival mail. Brabantse gastvrijheid gedurende de hele klantreis dus!

Uitstapjes

Door je als uitstapje aan te sluiten bij BrabantTicket realiseer je meer bereik bij een brede doelgroep en ben je eenvoudig zichtbaar en boekbaar bij verschillende accommodaties in Brabant. Verschillende accommodaties als Fletcher Hotels, Roompot Vakantieparken, Center Parcs en het Student Hotel in Eindhoven. Voor €19,50 per maand en €0,50 per verkochte ticket kan je je als uitstapje aansluiten bij BrabantTicket en bepaal je zelf de commissies en de kortingen van jouw tickets. Daarnaast krijg je inzicht in je verkopen en heb je al je administratie op één overzichtelijke plek.

Voordelen van BrabantTicket

Voordelen voor accommodaties:

 • Extra service voor je gasten: meer tevreden gasten, die mogelijk langer verblijven.
 • Ruim assortiment uitstapjes met korting, in heel Brabant. Exclusief voor verkoop vanuit accommodaties via een gesloten platform.
 • Op verschillende momenten in de klantreis inzetbaar: tijdens boeken, in pre-arrival mail, via de receptie en via QR-codes bij de accommodatie.
 • Digitaal en overzichtelijk. Eenvoudig te gebruiken om de leukste arrangementen samen te stellen.
 • Geen losse afspraken meer met de aanbieders van uitstapjes, dus geen administratieve rompslomp.
 • Unieke aanbiedingen waaronder het combinatieticket voor de Efteling en Beekse Bergen!

Voordelen voor uitstapjes:

 • Door aan te sluiten bij BrabantTicket heb je full exposure voor een klein budget via relevante verkoopkanalen.
 • Je betaalt €19,50 per maand en €0,50 per ticket voor deelname aan BrabantTicket. Daarnaast bepaal je zelf de commissies en kortingen van jouw tickets.
 • BrabantTicket is een gesloten platform. Je bereikt via de aangesloten verblijfsaccommodaties een relevante doelgroep waar de tickets op verschillende momenten in de klantenreis onder de aandacht gebracht worden.
 • Je krijgt inzicht in je verkopen en hebt al je administratie op één overzichtelijke plek. Door de koppeling met je eigen systeem is het aanbod online altijd actueel.

Speciaal voor uitstapjes:

Sluit je nu aan bij BrabantTicket en betaal in 2021 geen abonnementskosten.

Interessant verdienmodel

Voor accommodaties:

 • Lage vaste kosten: €19,50 per maand + €0,50 per verkochte ticket
 • Als accommodatie ontvang je zelf gemiddeld 10% commissie per verkocht ticket.
 • De kosten van het platform zijn eenvoudig terug te verdienen bij voldoende ticketverkoop.

Voor uitstapjes:

 • Lage vaste kosten: €19,50 per maand + €0,50 per verkochte ticket
 • Als uitstapje bepaal je zelf de korting voor de gast en de marge voor de accommodatie
 • Je speelt al break-even bij enkele verkopen

Voorbeeld verdienmodel accommodatie

Het uitstapje kost normaal €15 per ticket. Het uitstapje is akkoord om de marktgemiddelde 20% commissie te geven (10% korting aan de gast en 10% aan de accommodatie). De accommodatie heeft opgeteld in juni 60 kaartjes verkocht van het uitstapje. 

Opbrengsten/kosten voor de accommodatie in juni:

€90,00 (60 x €1,50 inkomsten commissie)
- €19,50 (abonnementsfee)
- €30,00 (60 x €0,50 ticketfee) 
 
€40,50 opbrengst voor de accommodatie in de maand juni

Voorbeeld verdienmodel uitstapjes

Het uitstapje kost normaal €15 per ticket. Het uitstapje is akkoord om de marktgemiddelde 20% commissie te geven (10% korting aan de gast en 10% aan de accommodatie). De accommodatie heeft opgeteld in juni 60 kaartjes verkocht van het uitstapje. 

Opbrengsten/kosten voor het uitstapje in juni:

€900,00 (60 x €15,00)
- €180,00  (60 x €3,00 commissie gast en accommodatie)
- €19,50 (abonnementsfee)
- €30,00 (60 x €0,50 ticketsfee)
 
€670,50 (extra) opbrengsten voor het uitstapje in de maand juni

"Als accommodatie heb je een verzorgingsgebied van minstens 25 km omtrek. Daarom is het fijn dat dit platform op grotere schaal werkt. Ik kan nu mijn gasten tickets van een lokaal evenement aanbieden, maar ook van uitjes in de rest van Brabant.”

Christianne Glazenburg, General manager van GuestHouse Hotel Kaatsheuvel

“Wij inspireren onze gasten graag en helpen hen middels een ruim aanbod aan uitjes tot het maken van een keuze om een nachtje weg bij Fletcher Hotels compleet te maken.”

Cindy van Driel, Marketing Specialist bij Fletcher Hotels

Bekijk hier wie er al zijn aangesloten - Accommodaties

Uitstapjes

Contact

Nieuwsgierig en wil je meer weten?
Neem contact met ons op! 

E-mail: sales@ticketsplus.nl
Telefoon: +31 (0)76 514 12 42

Je kunt ook gelijk een afspraak inplannen met Ticketsplus door hier te klikken

BrabantTicket is een product van Ticketsplus en mede geïnitieerd door VisitBrabant. Ticketsplus koppelt al vele jaren vraag en aanbod uit de leisure- en entertainmentmarkt aan elkaar en werkt met bewezen betrouwbare software.