Ons Kloosterpad

'Ons Kloosterpad' is een populaire wandelroute van 330 kilometer samengesteld uit 15 etappes die zo'n vijftig Brabantse kloosterlocaties met elkaar verbindt. Door de groeiende behoefte naar bezinning en ontspanning in onze vrijetijdsbesteding wordt Ons Kloosterpad uitgebreid naar West-Brabant  met rondwandelingen vanaf kloosterlocaties én een nieuwe meerdaagse fietsroute. Daarnaast realiseren we iconische locaties aan de route en betrekken we ondernemers bij Ons Kloosterpad om een hogere belevingswaarde te creëren én zodat ondernemers kunnen profiteren van de populariteit van de route. Deze uitbreiding kan ook voor jou als ondernemer nieuwe kansen creëren. 

 

Heleen Huisjes (Directeur VisitBrabant) is blij met de routeversterking: “Nu al is ‘Ons Kloosterpad’ een van de meest populaire routes in Brabant. We gaan de route uitbreiden én nog mooier maken met kunst en verhalen. Juist ook de jongere bezoekers waarderen de spirituele beleving. De kloosterwaarden van vroeger zien we terug in de wensen van morgen: liefde voor de natuur, sociale binding, gezondheid voor lichaam en geest. Wandelen en fietsen op Ons Kloosterpad past goed bij de levensstijl waar Brabant voor staat: volop genieten, met respect en belangstelling voor jouw omgeving.”

Lift mee op de populariteit van deze route en trek meer gasten aan!

Wist je dat er jaarlijks 91 miljoen recreatieve fiets- en wandeltochten in Noord-Brabant plaatsvinden? Deze tochten genereren meer dan 203 miljoen euro aan bestedingen. Ons Kloosterpad is met 25.000 weergaven in 2023 één van de best bekeken routes. Ligt jouw onderneming aan deze route? Dan biedt dit een uitzonderlijke kans voor jou om meer gasten te trekken. In het najaar 2024 lanceren we de uitbreiding van de wandelroutes en kort daarna de fietsroute. Om jou hierin mee te nemen verschijnt binnenkort een online training met handige informatie over Ons Kloosterpad voor jou en je mederwerkers. Ook organiseren we werksessies voor ondernemers om de kloosterwaarden te vertalen naar jouw bedrijf (d.m.v. storystelling en productontwikkeling). Profiteer jij mee?

Neem contact op

Abonneer op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Ons Kloosterpad in de media