Kloosterrondwandelingen genomineerd voor ‘Beste wandelroute van het jaar 2024 Benelux’

Onze Brabantse kloosterrondwandelingen zijn genomineerd voor ‘Beste wandelroute van het jaar 2024 Benelux’. Het gaat om 13 thematische rondwandelingen langs en rondom Brabantse kloosters. De routes variëren van 3 tot 12 kilometer in afstand. Alle routes sluiten aan op de bewegwijzerde langeafstandsroute ‘Ons Kloosterpad’. In maart 2024 wordt de winnaar bekendgemaakt.

De routes beginnen en eindigen allemaal bij een klooster en lopen via het bewegwijzerde Brabantse wandelknooppuntennetwerk. Zo is er een Kloosterrondwandeling in kloosterhoofdstad Tilburg rondom Abdij O.L.V. van Koningshoeven (La Trappe), maar ook in Heeswijk-Dinther rondom de bijzondere Abdij van Berne. Bekijk alle kloosterrondwandelingen op routesinbrabant.nl. Extra handig: van iedere route is een papieren routekaart beschikbaar met bezienswaardigheden.

Naast de Brabantse kloosterrondwandelingen zijn ook het Scholtenpad in Gelderland, de Oude Hollandse Waterlinie tussen het IJsselmeer en de Biesbosch en de Bonifatiusroute van provincie Utrecht naar Friesland genomineerd. Bekijk hier alle genomineerde routes.