Themalijn Brabant Remembers

Brabant Remembers verbindt 75 verhalen aan 75 belevingen die samen optellen naar 2019 en 2020, het 75-jarig jubileum van de Bevrijding van Zuid-Nederland. Met deze persoonlijke verhalen wordt een ander, maar ook completer beeld van de oorlog geschetst dan alleen met de bekende feiten uit de geschiedenisboeken.

De verhalen worden actueel gemaakt door de dilemma’s die in het verhaal spelen te vertalen naar het nu. Ze worden zichtbaar gemaakt door hun locaties – als het ware ooggetuigen van de oorlog – herkenbaar te markeren in het Brabantse landschap. Zo bewaart Brabant Remembers de vele oorlogsverhalen voor nieuwe generaties en speelt Brabant Remembers in op de groeiende internationale belangstelling voor Brabant in de Tweede Wereldoorlog.

 

Activiteiten & diensten van Brabant Remembers

 

75 verhalen

75 Verhalen, voor ieder jaar dat we in vrijheid leven één. Samen geven ze een goed beeld van de impact van de Tweede Wereld- oorlog op de Brabantse samenleving. Deze verhalen vormen het uitgangspunt voor een Brabant breed programma en een (inter) nationale campagne genaamd Brabant Remembers. Het doel is om zoveel mogelijk mensen, en dan vooral de jongere generaties, de verhalen te laten ervaren. Uiteindelijk is het onze droom om in iedere gemeente minimaal één persoonlijk levensveranderend verhaal beleefbaar te maken onder de noemer: Brabant Remembers – 75 personal life changing war stories.

Bekijk de verhalen

Living history-app

Brabant Remembers publiceerde een living history-app waarin 30 acteurs tien verhalen uit de Tweede Wereldoorlog tot leven brengen, op plaatsen in Brabant die aan de oorlog herinneren. Met deze augmented reality app maakt Brabant Remembers de impact van de oorlog bekend op een eigentijdse manier en staan nieuwe generaties voor dezelfde dilemma’s, geplaatst in het nu. De app is gratis te downloaden voor Iphone en Android toestellen. 

Bekijk de video

2019-2020 – indrukwekkend Brabant Remembers programma 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de levenspaden van mensen uit binnen- en buitenland elkaar gekruist en zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. Brabant Remembers verzamelt deze bijzondere en inspirerende verhalen en vertelt ze door. Zo verbinden we toen en nu, plaatsen en mensen, met elkaar. In 2019 en 2020 vertellen we een creatieve en indringende vorm op 75 locaties in Brabant 75 persoonlijke levensveranderende oorlogsverhalen.

Bezoek de website

Aanhaken bij deze themalijn?

Je kunt als ondernemer of gemeente aanhaken bij deze themalijn, hiermee lift je mee op een krachtig collectief marketingprogramma. Met een themalijn verbinden we Brabants aanbod aan elkaar en word je als geheel in de (inter)nationale etalage geplaatst als verleiders voor een meerdaags verblijf in Brabant. Neem contact met ons op als je vragen hebt, we helpen je graag!

Bekijk de mogelijkheden

Nieuwsbrief

Het programma van Brabant Remembers is volop in ontwikkeling. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen.

Schrijf je in

Contact

VisitBrabant ondersteunt Brabant Remembers in de marketing & communicatie met het doel de canon van WOII verhalen in Noord-Brabant tastbaar en met meer samenhang te vertellen en de verhalen (inter)nationaal uit te dragen. Op de website van Brabant Remembers vind je veel informatie over de activiteiten en diensten. Mocht je toch nog vragen hebben over Brabant Remembers, neem dan gerust contact op met de organisatie, zij staan je graag te woord.

Neem contact op
 

 

Achtergrondinformatie

Het programma en de campagne Brabant Remembers zijn een initiatief van Stichting Crossroads Brabant ’40-’45, mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Brabant en het vfonds. Brabant Remembers is partner van Europe Remembers.

Bezoek website Europe Remembers