Op de pedalen met drie nieuwe fietsroutes in 's-Hertogenbosch

Fiets 100 km, 50 km óf ‘Surprise Me' verrassingsroute - Samen gezond is #samenwinnen

'S-HERTOGENBOSCH, 15 februari 2022 - In ’s-Hertogenbosch zijn vandaag drie fietsroutes gelanceerd bij het nieuwe Service Course van wielerploeg Team Jumbo-Visma. De routes nodigen bezoekers en inwoners uit om op de fiets te stappen en actief te genieten van het mooie Brabantse landschap. Bij de startplek staat een routebord met drie routes. Fietsers vinden er daarnaast een watertappunt om de bidon te vullen. Binnenkort wordt ook een fietsreparatiestation voor snelle reparaties geplaatst, inclusief automaat voor vergeten binnenbanden en krachtvoeding.

De nieuwe fietsroutes zijn een unieke samenwerking tussen Team Jumbo-Visma (één van de beste wieler- en schaatsploegen ter wereld), gemeente ’s-Hertogenbosch en VisitBrabant Routebureau. De samenwerking is in opmaat naar de voorbereiding van La Vuelta Holanda. Twee etappes van de Ronde van Spanje worden in augustus 2022 in Brabant verreden, waaronder in ‘s-Hertogenbosch. Samen willen de drie partners zoveel mogelijk fietsliefhebbers op de fiets krijgen en laten genieten van het mooie Brabantse landschap. Voor nog meer gezonde en gelukkige jaren voor iedereen!

Wethouder van gemeente 's-Hertogenbosch Ufuk Kâhya (coördinator Samen Gezond 's-Hertogenbosch) zegt: “Eén van 's werelds beste wielerploegen in onze gemeente hebben is al mooi. Nog mooier is het als we dat samen kunnen inzetten voor meer gezonde en gelukkige jaren voor alle inwoners. Geïnspireerd door deze topsporters kan iedereen meedoen door (een stukje) van de drie routes te fietsen.”


Wethouder Ufuk Kâhya en Sam Vinck van Team Jumbo-Visma onthulden het routepaneel, tevens startpunt van de drie routes.

Surprise Me! Fietsroute
Bij het Service Course van Team Jumbo-Visma aan bedrijventerrein De Brand in ’s-Hertogenbosch starten drie routes. Fietsroute TJV 100 heeft een afstand van 100 kilometer en vormt een mooie uitdaging voor de sportieve fietser of e-biker. De TJV 50 heeft een afstand van 50 kilometer, inclusief een stuk parcours van La Vuelta Holanda 2022 tussen Vlijmen en Heusden. Daarnaast is er een unieke ‘Surprise Me!’ fietsroute. Elke drie maanden wisselt deze fietsroute.

De routes zijn gratis te downloaden (als GPX-bestand) via de QR-code op het routepaneel bij het Service Course en via teamjumbovisma.nl/routes. Fietsers kunnen navigeren met hun telefoon of fietscomputer.Gezond op de fiets
Met de routes spelen de samenwerkingspartners in op de toenemende fietspopulariteit. Er wordt veel gefietst in kleine fietsvriendengroepjes, serieuze pelotons, maar ook individueel. Mede door corona is fietsen en wielrennen ontzettend groot geworden. Het is een veilige en verantwoorde manier van bewegen, heerlijk in de buitenlucht en daarmee goed voor de gezondheid. Daarnaast biedt de veelzijdige, groene omgeving van ’s-Hertogenbosch voor ieder wat wils; van bosrijke omgevingen tot stille landweggetjes. Of je nu dus met de racefiets, elektrische fiets of mountainbike op pad gaat. 

Sam Vinck, New Business Manager bij Team Jumbo-Visma: “Bedrijven konden al terecht voor vergaderingen en events in onze topsportomgeving. Het is mooi dat we met deze samenwerking ook kunnen bijdragen aan de gezondheid van recreatieve fietsers in de regio ’s-Hertogenbosch. We hopen hen, door het bieden van routes en faciliteiten, het Team Jumbo-Visma gevoel te laten ervaren en meer mensen in beweging te krijgen. Want #Samenwinnen en ‘samen gezond’ doen we met elkaar, voor elkaar!”