Van Gogh fietsroute in Brabant 100 kilometer langer

Prijswinnende fietsroute aantrekkelijker voor meer fietsers

Oisterwijk, 27 juni 2019 - De Van Gogh fietsroute in Noord-Brabant is volledig vernieuwd en uitgebreid. De prijswinnende thematische fietsroute is uitgebreid van 335 naar 435 kilometer en van vijf naar tien rondes. Bij de route brengt VisitBrabant Routebureau, in samenwerking met Van Gogh Brabant, vijf nieuwe fietskaarten en een cadeaubox uit. Een app zorgt voor extra beleving.

Vincent van Gogh woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Brabant. Hier werd hij geboren, groeide hij op, maakte hij een kwart van zijn totale oeuvre en maakte hij zijn eerste meesterwerk: De aardappeleters. De Van Gogh fietsroute, in 2016 verkozen tot Europese fietsroute van het jaar, voert je langs locaties in Brabant waar hij is geweest of die hij heeft geschilderd. De route volgt de fietsknooppunten en is volledig bewegwijzerd. Je kunt kiezen voor een grote ronde, maar er zijn ook tien kortere fietslussen.

Aantrekkelijk voor meer fietsers
“We wilden de Van Gogh fietsroute aantrekkelijker maken voor meer fietsers en alle 39 Van Gogh Monumenten in Brabant ontsluiten”, zegt Frank van den Eijnden, directeur van Van Gogh Brabant. “Ik ben blij dat er nu ook kortere rondes zijn, die in een dagdeel te fietsen zijn. ”

Het aantal Van Gogh-rondjes is verdubbeld van vijf naar tien. In de route zijn nieuwe Van Gogh-locaties opgenomen in Breda, Eindhoven, Lieshout, Helmond en Helvoirt. Samen met de Van Gogh erfgoedlocaties in Zundert, Tilburg, Etten-Leur en Nuenen en Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch vertellen ze het boeiende verhaal van Van Gogh in Brabant.

5 nieuwe fietskaarten 
Bij de vernieuwde Van Gogh fietsroute zijn vijf fietskaarten en een cadeaubox uitgebracht. De fietskaarten bevatten informatie in het Nederlands, Engels en Duits. Extra beleving biedt de app ‘Routes in Brabant’. Deze toont brieffragmenten en schilderijen van Van Gogh en historische foto’s van de locaties waar je langs fietst.

In de voetsporen van Vincent
Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant: “Met de Van Gogh fietsroute treed je niet alleen in de voetsporen van Vincent van Gogh, het is ook een heerlijke manier om onze prachtige provincie te ontdekken en nog veel meer te doen en beleven. Op diverse plaatsen ziet het Brabantse landschap er nog hetzelfde uit zoals Van Gogh dat op het doek heeft vastgelegd. Uniek erfgoed, waarmee we Brabant internationaal op de kaart zetten als toeristische bestemming.”

Fietskaarten en cadeaubox
De nieuwe fietskaarten en cadeaubox zijn verkrijgbaar bij de belangrijkste Van Gogh erfgoedlocaties, VVV's, Toeristische Informatiepunten en via de webshop van VisitBrabant. Voor meer details over de Van Gogh fietsroute en de nieuwe fietskaarten ga je naar visitbrabant.nl/vangoghfietsroute en https://www.vangoghbrabant.com/nl/home/van-gogh-brabant/van-gogh-fietsroute.

Over VisitBrabant Routebureau
VisitBrabant Routebureau is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle knooppuntroutes in Noord-Brabant in opdracht van provincie en gemeenten. Daarnaast ontwikkelt VisitBrabant Routebureau nieuwe belevingsroutes en zorgt zij voor de marketing en promotie van Brabant als dé routeprovincie van Nederland. VisitBrabant Routebureau (routesinbrabant.nl) is onderdeel van VisitBrabant, de marketingorganisatie van destinatie Noord-Brabant. 

Over Van Gogh Brabant
Vijf Brabantse gemeenten hebben een unieke band met Vincent van Gogh. De locaties waar Van Gogh heeft gewoond en gewerkt, hebben hun krachten gebundeld en dragen samen de merknaam Van Gogh Brabant uit. Van Gogh Brabant (vangoghbrabant.com) werkt onder de vlag van de Van Gogh Sites Foundation. Deze organisatie zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van het Van Gogh erfgoed. 

Noot voor de redactie, niet ter publicatie: 
Voor vragen over dit persbericht of hoge-resolutiebeeldmateriaal van de Van Gogh fietsroute, neem contact op met Routebureau Brabant via info@routesinbrabant.nl of 0800-405 00 50 (tijdens kantooruren).