CDA-Kamerlid Van Dijk brengt werkbezoek toerisme aan Brabant

24 september 2021 - CDA Kamerlid Inge van Dijk bracht vrijdag een werkbezoek aan Brabant om zich te laten informeren over de grote uitdagingen waar de toeristische sector momenteel voor staat. Samen met diverse gasten werd van gedachten gewisseld over de opgaven van het Nederlands toerisme en wat er nodig is om ervoor te zorgen dat toerisme weer een volwaardige plek krijgt in het Nederlandse economische beleid. 

Tijdens het programma dat grotendeels plaatsvond op het KVL-terrein in Oisterwijk was de impact die de coronacrisis op de lokale, regionale en nationale vrijetijdseconomie heeft een belangrijk thema. Ook werd gesproken over het belang van concreet beleid voor de nationale toeristische sector. Een sector die (voor corona) ruim 4,4 procent bijdraagt aan het BBP. Met ruim 800.000 banen. Een omvang vergelijkbaar met de landbouw- of bouwsector.

Onder andere Peter Kentie, Directeur Eindhoven 365 en Frank van den Eijnden, Directeur Stichting Van Gogh Brabant kwamen vrijdag aan het woord. Ook kreeg Van Dijk een rondleiding over het KVL-terrein en sprak zij met een aantal regionale politici.

Van Dijk: ‘’De toerismesector is enorm belangrijk voor de Nederlandse economie. Zij verdient een volwaardige plek in het Nederlandse economische beleid. De sector gaat door een lastige periode door de coronacrisis. Het is belangrijk dat de sector zich kan herstellen om volgend jaar weer een goed en volledig seizoen te kunnen draaien. De verhalen van deze Brabantse ondernemers neem ik mee naar Den Haag.''

Perfecte gesprekspartner
Het bezoek vond plaats op uitnodiging van Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant, en Herre Dijkema, directeur Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen die spreekt namens de 15 grootste destinatiemanagementorganisaties van Nederland. In CDA’er Van Dijk, vonden zij een perfecte gesprekspartner. Het Kamerlid heeft Toerisme in haar portefeuille en was eerder als wethouder in Gemert-Bakel verantwoordelijk voor dit onderwerp. Ook is zij bekend met de lokale situatie, de geboren Brabantse woont momenteel in Gemert.

Met hulp van Van Dijk hopen Huisjes en Dijkema de interesse van de landelijke politiek in de toeristische sector te vergroten, want deze is minimaal. Uiteindelijk moet dit ertoe leiden dat toerisme weer de aandacht krijgt die het verdient. 

 

v.l.n.r. Herre Dijkema directeur Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Inge van Dijk Kamerlid, Heleen Huisjes directeur VisitBrabant

v.l.n.r. Marcel Thijssen Statenlid Noord-Brabant, Ernst Welij fractiemedewerker, Inge van Dijk Kamerlid, Peter Kentie directeur Eindhoven365, Anne Cristien Spekle wethouder Oisterwijk, Herre Dijkema en Heleen Huisjes

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Noot aan de redactie (niet voor publicatie)

Bijgevoegd vindt u twee afbeeldingen voor plaatsing bij uw artikel. Neem voor meer informatie contact op met Tamara Ernst via tamaraernst@visitbrabant.com of telefoonnummer 06 – 24 36 09 29.

Over VisitBrabant
VisitBrabant is de marketingorganisatie van destinatie Brabant. Wij laten zien wat Brabant te bieden heeft voor bewoners, voor nationale en internationale bezoekers. Zodat ondernemers, regio’s, steden en dorpen, natuur, cultuur en evenementen de aandacht én de bezoekers krijgen die ze verdienen. De juiste bezoekers op de juiste plek, die langer blijven én ook graag nog eens terugkomen, dat is het doel van VisitBrabant. En dat doen we voor Brabant; dankzij de bestedingen van deze bezoekers is het leisureaanbod in Brabant voor inwoners omvangrijker en van betere kwaliteit en het levert veel werkgelegenheid. VisitBrabant wordt gefaciliteerd door Provincie Noord-Brabant.