Wandel de mooiste routes met de nieuwe Brabantse wandelkaarten

Dubbel zoveel knooppuntwandelingen in Brabant gepland

Oisterwijk, 4 juni 2020 - Wandelen via knooppunten in Noord-Brabant is populair. Met een nieuwe druk van de Brabantse wandelkaarten helpt VisitBrabant Routebureau, beheerder van de knooppuntroutes in Brabant, wandelaars op weg. Op de kaarten staat circa 10.000 kilometer wandelroutenetwerk. Wandelaars stippelen eenvoudig hun route uit via de knooppunten.

Er wordt veel gewandeld in Brabant. In de online routeplanner van VisitBrabant Routebureau op Routesinbrabant.nl worden dit voorjaar dubbel zoveel wandelroutes gepland als in dezelfde periode vorig jaar. Mogelijk speelt COVID-19 daar een rol in. Doordat in Brabant 10.000 kilometer wandelroutenetwerk ligt, is er altijd wel een mooie wandeling dichtbij huis te plannen. Of bijvoorbeeld in een gebied waar het minder druk is.

Onbezorgd wandelen

Met de nieuwe druk van de Brabantse wandelkaarten gaat een wandelaar onbezorgd op pad. De kaarten zijn uiterst actueel. Alle recente wijzigingen in de Brabantse knooppuntroutes zijn erin opgenomen. VisitBrabant Routebureau zorgt ervoor, samen met ruim 400 vrijwilligers, dat de knooppuntbewegwijzering klopt. “Samen garanderen we dat de knooppuntroutes in orde zijn en via de mooiste paden van Brabant lopen”, aldus Fabio Tat, manager van VisitBrabant Routebureau.

Wandelen via het systeem van knooppunten werkt heel eenvoudig. Een wandelaar stippelt zijn route uit op de wandelkaart en loopt dan van knooppunt naar knooppunt. Langs de routes staan informatiepanelen met een kaart van het wandelroutenetwerk. Het is een ideale manier om de prachtige Brabantse dorpen, steden en gebieden te ontdekken.

VisitBrabant Routebureau brengt acht wandelkaarten uit. Dankzij de schaal van 1:40.000 zijn alle paden en wegen duidelijk op de kaarten te zien, inclusief onverharde paden en zogenoemde laarzenpaden. De nieuwe wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij diverse Brabantse VVV-kantoren, Toeristische Informatiepunten en zijn online te bestellen via webshop.visitbrabant.com. De consumentenprijs bedraagt € 5,95 per kaart.

Wandelen in Corona-tijd

VisitBrabant Routebureau benadrukt dat wandelaars welkom zijn om te genieten van routes in Brabant, zolang daarbij de RIVM-richtlijnen in acht worden genomen. Op Routesinbrabant.nl staan tips hoe je op een verantwoorde manier kunt wandelen in deze tijd. "Zorg voor jezelf, en dus voor elkaar", is daarbij het devies.
 


Stippel je wandeling uit met de wandelkaarten van Brabant, editie 2020. 

Over VisitBrabant Routebureau
VisitBrabant Routebureau is, samen met haar partners, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle knooppuntroutes in Noord-Brabant in opdracht van provincie en gemeenten. Daarnaast ontwikkelt VisitBrabant Routebureau nieuwe belevingsroutes en zorgt zij voor de promotie van Brabant als dé routeprovincie van Nederland. VisitBrabant Routebureau (www.routesinbrabant.nl) is onderdeel van VisitBrabant, de marketingorganisatie van destinatie Noord-Brabant.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie: 
Voor vragen over dit persbericht of hoge-resolutiebeeldmateriaal van wandelroutes en wandelaars in Brabant, neem contact op met Routebureau Brabant via info@routesinbrabant.nl of 0800-405 00 50 (tijdens kantooruren).