Rondreizende XL-Pijl van VisitBrabant bereikt eindbestemming: vestingstad Grave

Wethouder Rick Joosten van Gemeente Grave neemt geheel in stijl de XL-Pijl in ontvangst op de Loswal

Vrijdag 10 september – Gisteren overhandigde Heleen Huisjes, directeur van VisitBrabant, de knalrode pijl van 5.5 meter en 7000 kilo en daarop de tekst ‘Hier moet je zijn in Brabant’ aan Rick Joosten, wethouder gemeente Grave, de eindbestemming van deze gigantische blikvanger. De pijl legde de afgelopen 15 weken een reis af van bijna 350km kriskras door Brabant. VisitBrabant richtte hiermee letterlijk alle pijlen ze op het vrijetijdsaanbod in Brabant om te laten zien dat Brabant dé bestemming is voor een onvergetelijk dagje uit, weekendje weg of vakantie.
 

De route die de pijl aflegde, was te volgen via een interactieve video op visitbrabant.com en social media. De eerste stop was de Noordkade in Meierijstad. Vervolgens reisde de pijl naar Kasteel Heeswijk, pronkte deze op het voorplein van Het Noordbrabants Museum en Safaripark Beekse Bergen en konden bezoekers van het Biesbosch Museum Eiland in Werkendam en Pier15 in Breda niet om de pijl heen. Bakkerijmuseum Bergeijk was een week lang trotse eigenaar van de XL-pijl voordat deze voor de zomermaanden een plek kreeg op Eindhoven Airport, met een aangepaste boodschap in het Engels voor arriverende gasten. Met als eindbestemming het pittoreske vestigstadje Grave, heeft de pijl een prachtige reis afgelegd en laten zien dat je heel veel kunt beleven in onze provincie; van historie tot groen, van cultuur tot design en van attractieparken tot restaurants.

Rick Joosten, wethouder toerisme & recreatie: ‘Dit stukje Brabant is vaak minder bekend. Het ligt op de grens met Gelderland en minder centraal, maar ook hier vind je het échte bourgondische Brabant. Grave is een fantastisch vestingstadje, één van de 11 in Brabant aan het Zuiderwaterlinie Wandelpad. In Grave is heel veel te beleven, iedereen zou Grave een keer moeten bezoeken. Hier moet je zijn!’

Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant: “De route van de pijl is compleet met deze prachtige slot-locatie. De inzet op het herstel van de vrijetijdssector gaat natuurlijk met volle kracht door. Samen met de betrokken gemeentes, provincie en ondernemers blijven we onze pijlen richten op het aantrekken van bezoekers naar Brabant. Dat is van groot belang voor het op niveau houden van alle voorzieningen; cultuur, natuur, horeca en recreatie. Zo werken we samen aan de kwaliteit van de leefomgeving van álle Brabanders”.

Hier moet je zijn in Brabant
Brabant heeft zoveel bijzondere plekken, unieke locaties, mooie routes, indrukwekkende natuurgebieden, waanzinnige steden, culturele hotspots en (food)verhalen om te ontdekken. Dat laat VisitBrabant graag zien. Met de spotlight op de Brabantse vrijetijdsondernemers.

  • Pijl op reis in Grave
  • Pijl op reis in Grave
  • Pijl op reis in Grave

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
De volledige reis van de XL-pijl vind je op visitbrabant.com. Wekelijks is deze interactieve video de  dag ná plaatsing op de nieuwe locatie geüpdatet.

Heb je vragen over dit bericht of over de herstelcampagne ‘Hier moet je zijn in Brabant’, neem dan gerust contact met mij op via tamaraernst@visitbrabant.com of t. 06 – 24 36 09 29.


Over VisitBrabant
VisitBrabant is de marketingorganisatie van destinatie Brabant. Wij laten zien wat Brabant te bieden heeft voor bewoners, voor nationale en internationale bezoekers. Zodat ondernemers, regio’s, steden en dorpen, natuur, cultuur en evenementen de aandacht én de bezoekers krijgen die ze verdienen. De juiste bezoekers op de juiste plek, die langer blijven én ook graag nog eens terugkomen, dat is het doel van VisitBrabant. En dat doen we voor Brabant; dankzij de bestedingen van deze bezoekers is het leisureaanbod in Brabant voor inwoners omvangrijker en van betere kwaliteit en het levert veel werkgelegenheid. VisitBrabant wordt gefaciliteerd door Provincie Noord-Brabant.