VisitBrabant wint drie marketingprijzen voor de ‘HIER MOET JE ZIJN IN BRABANT’ - campagne

Oisterwijk 5 oktober 2022 - VisitBrabant sleepte gisterenavond drie marketingprijzen in de wacht bij de Grand Prix Marketing Award.  De eerste was de  zilveren Award in de categorie Non-Profit voor de campagne HiermoetjezijninBrabant. De jury sprak vol lof over de manier waarop VisitBrabant de vrijetijdssector en de leisure-ondernemers met elkaar verbond en wist te activeren in een periode dat de reiswereld op slot ging door corona (2020/2021). Ook werd VisitBrabant beloond met maar liefst twee gouden Bekroningen voor specifieke categorieën binnen de campagne. Een enorme waardering voor de Brabantse vrijetijdssector die haar veerkracht toonde op weg naar herstel van de sector en voor de unieke Brabantbrede samenwerking die deze manier van campagne voeren mogelijk maakte. De Grand Prix Content Marketing wordt georganiseerd door Marketing Tribune en Het Genootschap van Contentstrategen.

ZILVER 
Volgens de jury is de campagne HIER MOET JE ZIJN IN BRABANT ‘knap bedacht, sympathiek én creatief’. Ook vond de jury het uit handen durven geven van de regie – VisitBrabant nodigde de Brabantse vrijetijdssector uit zélf aan de slag te gaan met de campagne – onderscheidend en gedurfd.

Bekroning Personalisatie
In de categorie ‘personalisatie’ werd de guerilla-actie waarbij iedere vrijetijdsondernemer die actief aan de slag was gegaan met de campagne HIER MOET JE ZIJN IN BRABANT verrast werd met een gepersonaliseerd stoepbord, gewaardeerd met een Bekroning. Volgens de jury een innovatieve en succesvolle toepassing van personalisatie in contentmarketing en ‘een sympathieke actie die echt zichtbaar was in het straatbeeld’. Ook de hoge betrokkenheid van de ondernemers bleef bij de jury niet onopgemerkt.

Bekroning Events
Dat een goed en uniek evenement impact kan maken, bleek uit de waardering voor het event binnen de campagne HIER MOET JE ZIJN IN BRABANT: de Brabant Drive Thru. De jury gaf dit event, waarbij meer dan 100 internationale touroperators op uitnodiging van VisitBrabant in rally-vorm Brabant ontdekten in een nog onzekere post-corona periode, een hoge score op originaliteit. Dit event wist binnen de geldende coronaregels toch een persoonlijke B2B ontmoeting mogelijk te maken. De jury gaf als oordeel juist die creativiteit te waarderen.

Meer over de awards lees je hier.
Alles over de campagne Hier moet je zijn in Brabant lees je hier.