Nieuwe wandelkaarten voor 10.000 kilometer wandelplezier in Brabant

OISTERWIJK, 10 mei 2022 - Wandelen via knooppunten in Noord-Brabant maakt het mogelijk om eenvoudig jouw ideale wandeling uit te stippelen via een bewegwijzerd routenetwerk van ruim 10.000 kilometer. Met een nieuwe druk van de Brabantse wandelkaarten helpt VisitBrabant Routebureau, beheerder van de knooppuntroutes in Brabant, wandelaars op weg. Zo haal je nog meer plezier uit je wandeling.

De nieuwe wandelkaarten bieden een volledig en actueel overzicht van de knooppuntroutes in heel Brabant. Dankzij de schaal van 1:40.000 zijn alle paden en wegen duidelijk op de kaarten te zien, inclusief onverharde paden en zogenoemde laarzenpaden. ‘De nieuwe wandelkaarten geven de mooiste routes via het knooppuntennetwerk zeer gedetailleerd weer’, vertelt Fabio Tat van VisitBrabant Routebureau. ‘Doordat ook de ondergronden zichtbaar zijn, bepaal je zelf hoe avontuurlijk de wandelroute gaat zijn.’

Knooppunten: eenvoudig een route uitstippelen
Wandelen via het systeem van knooppunten werkt heel eenvoudig. Een wandelaar stippelt zijn route uit op de wandelkaart en loopt dan van knooppunt naar knooppunt. Langs de routes staan informatiepanelen met een kaart van het wandelroutenetwerk. Het is een ideale manier om de verrassende Brabantse dorpen en steden of prachtige natuurgebieden te ontdekken. De nieuwe wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij diverse Brabantse VVV-kantoren, Toeristische Informatiepunten en zijn online te bestellen via de webshop van VisitBrabant. De adviesprijs bedraagt € 5,95 per kaart.
 

Handig: samen op pad met de papieren wandelkaart

Belevingsroutes erg populair
Meer wandelaars dan ooit trekken er in Brabant op uit. In de online routeplanner van VisitBrabant Routebureau op routesinbrabant.nl worden dit voorjaar weer veel nieuwe wandelroutes gelanceerd. ‘Met name de onlangs gelanceerde belevingsroutes, die ook via het knooppuntennetwerk lopen, zijn populair’, aldus Fabio Tat, van VisitBrabant Routebureau. ‘Tijdens deze routes word je als wandelaar in een verhaal of thema meegenomen. Denk aan kloosterrondwandelingen, de Liberation Route Brabant, foodroutes of wandelingen rondom Van Gogh. Dit geeft meteen een extra dimensie aan al het natuurschoon en de culturele hotspots die Brabant te bieden heeft.’

Over VisitBrabant Routebureau
VisitBrabant Routebureau is, samen met haar partners, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle knooppuntroutes in Noord-Brabant in opdracht van provincie en gemeenten. Daarnaast ontwikkelt VisitBrabant Routebureau nieuwe belevingsroutes en zorgt zij voor de promotie van Brabant als dé routeprovincie van Nederland. VisitBrabant Routebureau (routesinbrabant.nl) is onderdeel van VisitBrabant, de marketingorganisatie van destinatie Noord-Brabant.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
HR-beeldmateriaal van de Brabantse wandelkaarten kun je hier downloaden. Heb je vragen over dit persbericht? Neem contact op met VisitBrabant Routebureau via info@routesinbrabant.nl of 0800 - 405 00 50 (tijdens kantooruren).