Waar moet je zijn in Brabant? #hiermoetjezijninBrabant - VisitBrabant bundelt parels op inspiratiepagina

Oisterwijk 1 juli 2020 - Het toeristisch aanbod in de provincie Noord-Brabant is een beetje zoals onze kleerkast: oneindig veel parels, die je vaak niet weet te combineren. En net hier biedt VisitBrabant, samen met de Brabantse vrijetijdssector, een antwoord op. Met de campagne #hiermoetjezijninBrabant bundelen ze de mooiste combinaties van de vele Brabantse trekpleisters. Op hiermoetjezijninbrabant.nl vind je niet alleen wáár je moet zijn in Noord-Brabant, maar ook waaróm.

Hier moet je zijn…

… als je wilt uitwaaien in de stad

Dan moet je bijvoorbeeld naar Breda, Etten-Leur & Oudenbosch. De stad Breda is een pronkstuk van de provincie. In het Stedelijk Museum krijg je een mooi beeld van de stad en begrijp je meteen vanwaar de koninklijke allure vandaan komt. Flaneer langs de Blind Walls Gallery richting de talrijke winkelstraatjes. Na een kwartiertje rijden beland je in Etten-Leur, de thuisbasis van de familie Van Gogh. Je vindt er een aantal plekken en gebouwen die je aan de Meesterschilder herinneren. En last but not least, is er Oudenbosch, waar je een kopie van de Vaticaanse Sint-Pietersbasiliek kan bewonderen. Sì, mini-Rome!  

… als je op Rietveldsafari wilt

Alles wat je nodig hebt voor één en al avontuur en actie dichtbij huis: een fiets, een comfortabele fietsbroek, een bidon én… De Brabantse Kempen! Slinger langs prachtige fietspaden door vennen, bossen, beekdalen, natuurgebieden en heidevelden waar knooppunten je de weg wijzen! Uitrusten doe je in de omliggende abdijen, mét bijpassend abdijbier en -kaas. Ontdek hier waar je overal een stop moet inlassen.

… als je een sprookje zoekt

De kinderen de vakantie van hun leven bezorgen? Dan zijn Oisterwijk en Hilvarenbeekthe place to be! Waan je met het gezin in Zuid-Afrika door een bezoekje aan Safaripark Beekse Bergen en spot de Big Five! Wist je dat je er ook kunt overnachten in een boomhut, met uitzicht op de dieren?! Om het sprookjesplaatje compleet te maken ben je binnen het half uur ook in de Efteling, waar dromen werkelijkheid worden…

… als je wild wordt van de natuur

Aan natuurgebieden geen gebrek in Noord-Brabant. Zo kun je Nationaal Park de Biesbosch perfect combineren met de pittoreske havenstad Willemstad. Natuurgebied De Biesbosch is een ongerept doolhof van glasheldere rivieren en wilgeneilandjes. Wist je dat het zich het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa mag noemen? In Willemstad kun je dan weer heerlijk uitblazen en smikkelen in één van de vele restaurants aan de waterkant.

… als je jouw oerinstinct volgt

Het oergebied van Noord-Brabant start in Natuurcentrum De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Voor de kleine avonturiers zijn er speciale kinderroutes uitgestippeld en de natuurspeelplaatsen waar ze uit hun dak kunnen gaan. Heerlijk overnachten kan in een hooiberg, boomhut of een bosvilla. Meer tips vind je hier!

… als je van pittoreske steden houdt

De historische hoofdstad ’s-Hertogenbosch en het pittoreske vestingstadje Heusden: a match made in heaven. En slechts op 16km van elkaar! Zo pronkt Den Bosch met het Noordbrabants Museum en de Sint-Janskathedraal omringd door restaurantjes en de romantische wateren van de Binnendieze. Een wandeling over de vestingmuren van Heusden met achter elk hoekje een fotogeniek plekje, sluit hier perfect bij aan.

… als je door het water wilt lopen

Eén van de gezelligste stadjes van Noord-Brabant: vestingstad Bergen op Zoom. De smalle straatjes, oude pleintjes, culturele schatten en het stadsstrand bieden de ideale mix voor een city trip. Perfecte combi met deze stad is natuurgebied de Kalmhoutse Heide. Hier kun je onbezorgd wandelen en in de Dintelse Gorzen vind je een uniek stuk natuur met een mix van zout en zoet water. Plan hier je trip!

Kijk voor meer inspiratie op hiermoetjezijninbrabant.nl.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:

Voor meer informatie over de campagne #hiermoetjezijninbrabant, dit bericht of op zoek naar beeldmateriaal? Neem gerust contact op met
Tamara Ernst | 06 – 24 36 09 29 | tamaraernst@visitbrabant.com

Over VisitBrabant
VisitBrabant is destinatie marketingorganisatie van Noord-Brabant. Samen met de vrijetijdssector, overheden en koepelorganisaties zet VisitBrabant de provincie Brabant stevig op de kaart als meest gastvrije en innovatieve regio van Europa. Zodat meer bezoekers naar Brabant komen, die hier ook langer verblijven en meer besteden. VisitBrabant wordt gefaciliteerd door de Provincie Noord-Brabant om de vrijetijdseconomie een impuls te geven.