Nieuwe fietskaarten van Brabant bieden 5.000 kilometer fietsplezier

Oisterwijk, 19 juli 2019 - Vijfduizend kilometer aan prachtige fietsroutes in Brabant, overzichtelijk weergegeven door middel van knooppunten. Routebureau Brabant, de beheerder van het Brabantse knooppuntennetwerk, brengt vier nieuwe fietskaarten uit. Deze geven een gedetailleerd beeld van het fietsnetwerk met wijzigingen van de afgelopen twee jaar.

Routebureau Brabant vernieuwt haar fietskaarten iedere twee jaar. "Dat vinden we belangrijk, want het fietsroutenetwerk is steeds in ontwikkeling", verklaart Nathalie Verdult, manager van Routebureau Brabant. "We verbeteren de fietsroutes continu, zodat ze afwisselend en veilig zijn, met veel natuur en bezienswaardigheden. We hebben een reputatie hoog te houden, want Brabant scoort hoge ogen als fietsprovincie. Onze route-informatie houden we actueel met behulp van meer dan 250 vrijwilligers en een nauwe samenwerking met de Brabantse gemeenten." 

De vier fietskaarten tonen het volledige fietsnetwerk in Brabant, goed voor bijna vijfduizend kilometer fietsplezier. Ze zijn onderverdeeld in vier regio's: West-, Midden-, Noordoost- en Zuidoost-Brabant. De fietskaarten zijn uitgevoerd op extra stevig papier en bevatten elk een gedetailleerde routekaart met schaal 1:75.000. 

Mooiste fietspaden 
Voor fietsliefhebbers zijn de nieuwe fietskaarten ideaal om Brabant te gaan verkennen. Stippel je rit uit van knooppunt naar knooppunt en laat je verrassen. Overal langs de routes staan panelen met route-informatie, dus je zult zeker niet verdwalen. En met de knooppunten weet je zeker dat je over de mooiste fietspaden en wegen van Brabant fietst. Je komt langs prachtige dorpen, steden en natuurgebieden, van Breda tot ’s-Hertogenbosch en van Nationaal Park De Biesbosch tot Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

De nieuwe fietskaarten zijn verkrijgbaar bij diverse Brabantse VVV-kantoren, Toeristische Informatiepunten en online te bestellen via de webshop van VisitBrabant (webshop.visitbrabant.com). De consumentenprijs bedraagt € 5,95 per kaart.

Over Routebureau Brabant
Routebureau Brabant is met haar partners verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle knooppuntroutes in Noord-Brabant in opdracht van provincie en gemeenten. Daarnaast ontwikkelt Routebureau Brabant nieuwe belevingsroutes en zorgt zij voor de marketing en promotie van Brabant als dé routeprovincie van Nederland. Routebureau Brabant (routesinbrabant.nl) is onderdeel van VisitBrabant, de marketingorganisatie van destinatie Noord-Brabant. Kijk voor meer informatie op visitbrabant.com/partners

Noot voor de redactie, niet ter publicatie: 
Voor vragen over dit persbericht of hoge-resolutiebeeldmateriaal van de Brabantse fietskaarten, neem contact op met Routebureau Brabant via info@routesinbrabant.nl of 0800-405 00 50 (tijdens kantooruren).