Nieuwe fietskaarten tonen de mooiste fietsroutes in Brabant

Oisterwijk, 12 mei 2021 - Nieuwe fietskaarten van Noord-Brabant tonen fietsers de mooiste routes in de provincie. Ruim vijfduizend kilometer aan bewegwijzerde knooppuntroutes, uitgetekend op vier gedetailleerde routekaarten. Een prachtige fietsroute uitstippelen kan eenvoudig met deze fietskaarten, uitgegeven door VisitBrabant Routebureau, route-expert en beheerder van alle knooppuntroutes in Brabant. 

De vier fietskaarten van West-, Midden-, Noordoost- en Zuidoost-Brabant omvatten samen het volledige recreatieve fietsroutenetwerk van Brabant. Het routenetwerk wijzigt regelmatig en de nieuwe fietskaarten geven de meest actuele situatie (voorjaar 2021) weer. VisitBrabant Routebureau vernieuwt de fietskaarten iedere twee jaar - als enige fietskaartuitgever in Nederland - en brengt nu de derde druk uit. De fietskaarten hebben een nieuwe, frisse huisstijl met op de voorkant illustraties die landschappen van de vier regio’s verbeelden, van bossen en stuifduinen tot weidse, waterrijke polders.

Fietsprovincie 
Brabant is een fietsprovincie bij uitstek, dankzij het afwisselende landschap met pittoreske dorpen, bruisende steden en een prachtige natuur altijd op fietsafstand. Het uitgebreide fietsroutenetwerk verbindt al het moois aan elkaar. “Als je met deze fietskaarten een tocht uitstippelt, ben je er zeker van dat je een aantrekkelijke route gaat beleven. Je fietst langs culturele hoogtepunten en door indrukwekkende natuurgebieden. Stap zeker ook eens af, want de knooppuntroutes komen langs vele gastvrije horeca waaronder Brabantse Fietscafés”, aldus Fabio Tat, manager van VisitBrabant Routebureau.

De fietskaarten bevatten gedetailleerde routeplattegronden met schaal 1:75.000. De afstanden tussen de knooppunten zijn zichtbaar op de kaart, zodat fietsers eenvoudig de lengte van hun fietsroute kunnen bepalen. Onderweg komen ze de welbekende routepanelen tegen die de Brabantse fietsknooppunten markeren, dus verdwalen is er niet bij. 

Meest actuele fietskaarten
De Brabantse fietskaarten zijn online verkrijgbaar voor € 5,95 in de webshop van VisitBrabant (webshop.visitbrabant.com). De kaarten zijn ook te koop bij diverse Brabantse VVV-kantoren, Toeristische Informatiepunten en vrijetijdsondernemers in Brabant. Zij zijn opgeroepen om hun verouderde fietskaarten om te ruilen tegen de vernieuwde fietskaarten, waarmee VisitBrabant Routebureau alles in het werk stelt om de fietskaarten actueel in de schappen te krijgen.

Over VisitBrabant Routebureau
VisitBrabant Routebureau is, samen met haar partners, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle knooppuntroutes in Noord-Brabant in opdracht van provincie en gemeenten. Hiervoor werkt zij samen met ruim vierhonderd vrijwilligers. Daarnaast ontwikkelt VisitBrabant Routebureau nieuwe belevingsroutes en zorgt zij voor de promotie van Brabant als dé routeprovincie van Nederland. VisitBrabant Routebureau (routesinbrabant.nl) is onderdeel van VisitBrabant, de marketingorganisatie van destinatie Noord-Brabant.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Heb je vragen over dit persbericht of wil je beeldmateriaal in hoge resolutie ontvangen van de Brabantse fietskaarten en fietsrecreatie in Brabant? Neem contact op met VisitBrabant Routebureau via info@routesinbrabant.nl of 0800 - 405 00 50 (tijdens kantooruren).