Nieuwe fietskaarten Brabants knooppuntennetwerk

Meest actuele fietskaarten van Brabant

Oisterwijk, 14 maart 2018 – Routebureau Brabant heeft nieuwe fietskaarten uitgebracht van het Brabantse fietsknooppuntennetwerk. Op de kaarten zijn alle wijzigingen opgenomen die de afgelopen twee jaar aan het knooppuntennetwerk zijn verricht. Het is voor het eerst dat Routebureau Brabant voor heel Brabant fietskaarten uitgeeft.

De nieuwe fietskaarten waren nodig vanwege ingrijpende wijzigingen in het fietsknooppuntennetwerk in 2016 en 2017. Hierbij zijn nieuwe knooppunten en routes gerealiseerd. Ook worden fietsers nu via het knooppuntensysteem naar de centra van steden en dorpen geleid, waar dat voorheen gebeurde via zogenoemde ‘centrumverbindingen’. Fietsers kunnen nu nog makkelijker de mooiste plekken van Brabant ontdekken; van ’s-Hertogenbosch tot Bergen op Zoom en van Nationaal Park De Biesbosch tot Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen.

“Dit zijn de meest actuele fietskaarten van Brabant. Wij houden onze informatie over het routenetwerk actueel met behulp van meer dan 250 vrijwilligers en een nauwe samenwerking met de Brabantse gemeenten. Het is onze bedoeling om deze fietskaarten elke twee jaar te vernieuwen”, zegt Nathalie Verdult, manager van Routebureau Brabant.

5.000 kilometer fietsnetwerk
Er zijn vier fietskaarten uitgebracht, van de regio's West-, Midden-, Noordoost- en Zuidoost-Brabant. Samen geven ze bijna 5.000 kilometer fietsroutenetwerk weer op een schaal van 1:75.000. De knooppunten verbinden de mooiste fietspaden in de provincie met elkaar. Verdult: “Je fietst langs culturele hoogtepunten en door prachtige natuurgebieden. Stap zeker ook eens af, want in Brabant zijn volop gezellige gelegenheden om te eten en te drinken. Stippel je route uit op de kaart, fiets van knooppunt naar knooppunt en laat je verrassen.” De fietskaarten zijn verkrijgbaar bij de lokale VVV-kantoren en online te bestellen via webshop.visitbrabant.nl voor € 5,95.

Over Routebureau Brabant
Routebureau Brabant is onderdeel van VisitBrabant, de marketingorganisatie van destinatie Brabant. Routebureau Brabant is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en promoten van alle routes in Brabant en het geven van advies daarover. Ook is Routebureau Brabant verantwoordelijk voor de coördinatie van het beheer en onderhoud van alle routes in Brabant.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Heeft u een vraag over dit persbericht of wilt u voorbeelden en hoge resolutie beeldmateriaal ontvangen van de nieuwe Brabantse fietskaarten of routes in Brabant? Neem dan contact op met Routebureau Brabant via info@routesinbrabant.nl of 0800-405 00 50 (tijdens kantooruren).

Fietskaarten van Brabant