VisitBrabant Routebureau bekroond met NOV-keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’

Op Nationale Vrijwilligersdag nemen we als VisitBrabant Routebureau met trots het NOV-keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’ in ontvangst. Het keurmerk laat zien dat we structureel werken aan goed vrijwilligersbeleid en -management. Wij zijn trots op de samenwerking met onze ongeveer 500 vrijwilligers, die zich inzetten om het Brabantse routenetwerk van de hoogste kwaliteit te houden. Deze vrijwilligers verdienen een organisatie die goed met deze inzet omgaat.

Over het NOV-keurmerk - ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’

Het NOV-keurmerk laat zien dat je als organisatie structureel werkt aan goed vrijwilligersbeleid en – management. De Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is het branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties in Nederland. Zij komen op voor de belangen van vrijwilligers met als missie: Wie zich vrijwillig inzet, verdient professionele aandacht en ondersteuning. 

Om het NOV-keurmerk te verkrijgen hebben we als organisatie een Goed Geregeld-traject doorlopen. In de eindbeoordeling hebben we complimenten gekregen over een toegankelijk en goed leesbaar vrijwilligersbeleid. Ook de manier waarop nieuwe procedures, zoals het aannameproces, in de organisatie zijn opgenomen werd benoemd. Daarnaast is de eerste stap gezet om de vrijwilliger steeds meer in beeld te brengen. 

“Wij zijn ontzettend blij met het behalen van de kwaliteitsonderscheiding ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Voor het beheer en onderhoud van het Brabantse routenetwerk is de inzet en betrokkenheid van de vrijwilligers heel belangrijk. De 500 Brabanders, die zich hier vrijwillig voor inzetten, verdienen een organisatie die goed met die inzet omgaat.”


Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant

Over vrijwilligerswerk bij VisitBrabant Routebureau

VisitBrabant Routebureau is in opdracht van provincie Noord-Brabant en Brabantse gemeenten, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Brabantse recreatieve routestructuren: fietsen, wandelen, paardrijden en mountainbiken.

Tijdens 2 controlerondes per jaar wordt 18.000 kilometer aan routenetwerk gecontroleerd. Hiervoor gaan 500 vrijwilligers verspreid over Brabant op pad. Deze vrijwilligers lopen hun eigen cluster na.

“Ze kijken of de bewegwijzering nog aanwezig is, hangen nieuwe borden op als deze ontbreken, maken de borden schoon en doen klein snoeiwerk om de bewegwijzering goed zichtbaar te houden.”


Jetske Fortuin - Van der Veen, Coördinator Beheer & Onderhoud VisitBrabant Routebureau

Zo blijft het Brabantse routenetwerk jaarrond van de hoogste kwaliteit. Dankzij de inzet van deze vrijwilligers kunnen inwoners en bezoekers van Brabant heerlijk fietsen, wandelen, paardrijden en mountainbiken via de knooppunten.