5 tips om fietsers en wandelaars te verleiden naar jouw gemeente

Fietsen en wandelen is enorm populair. De afgelopen maanden zijn twee keer zoveel fiets- en wandelroutes gepland via onze routeplanner als het jaar ervoor. Graag geven we je vijf praktische tips om hier snel op in te spelen en de vele fietsers en wandelaars te verleiden naar jouw gemeente of regio: 

1. Laat inwoners en bezoekers zien welke fiets- en wandelroutes er in je gemeente en omgeving liggen. Zet de gratis interactieve routekaart van VisitBrabant Routebureau op je website. Jouw gemeente komt in het midden van de kaart te staan. 

Nieuw: vraag de interactieve routekaart inclusief Brabantse Druktemeter aan. De interactieve routekaart toont dan de actuele drukte in de Brabantse natuur. Zo kunnen inwoners en bezoekers veilig en met een gerust hart op pad.
 


Interactieve routekaart

2. Een must voor het toeristisch informatiepunt van jouw gemeente: de fiets- en wandelkaarten van Brabant. Wederverkopers profiteren van een aantrekkelijke staffelkorting op de consumentenprijs van € 5,95 per kaart. Bestel ze hier.

Kaartendisplay

3. Ontvang gratis ‘Veilig fietsen en wandelen’ posters met tips om veilig te fietsen en te wandelen. Zo laten we zien dat iedereen welkom is om te genieten van routes in Brabant, op een verantwoorde manier. Je bestelt ze hier.Gratis posters

4. Inspireer inwoners en bezoekers met een fiets- of wandelroute in je gemeente of regio. Je eigen belevingsroute professioneel ingetekend en vormgegeven in een routeflyer. Je ontvangt 500 gedrukte exemplaren om uit te delen, bijvoorbeeld aan lokale vrijetijdsondernemers. Zet de digitale kaart op de (toeristische) website van je gemeente. Kijk hier voor meer informatie over de ‘kaart op maat’. 


Kaart op maat

5. Verras bezoekers met de inspirerende 'Welkom in Brabant' brochure. Hierin staan de mooiste routes in Brabant, highlights van onze provincie en Brabantse routekaarten. Plaats 'm op de gemeentewebsite of deel hem via je social media kanalen.  Open de brochure


Brochure 'Welkom in Brabant'

 

Help de ondernemers in je gemeente om routekansen te benutten, deel onze tips met je netwerk!