Campagne 'Brabant. Dichterbij jou'

Met de nieuwe campagne ‘Brabant. Dichterbij jou’ richt VisitBrabant zich op kort meerdaags bezoek met een focus op doelgroepen uit Vlaanderen (BE) en Nordrhein-Westfalen (DE). Markten met volop kansen: bezoekers die meer besteden en graag terugkomen. Zij kunnen Brabant een flinke impuls geven. We laten deze doelgroepen kennismaken met Brabant, waarbij we nadruk leggen op de korte afstand tot Brabant, het afwisselende aanbod en het gevoel dat Brabant bij je oproept. Brabant is dichterbij dan je denkt. Letterlijk én figuurlijk. Als businesspartner van VisitBrabant profiteer jij uiteraard volop van de nieuwe campagne. 

 

 

Hoe je als businesspartner profiteert

  • Je meertalige presentatie staat prominent op visitbrabant.com, waar we in toplijstjes, artikelen, advertorials, blogs en commercials rondom de campagne steeds naar verwijzen. Tip: check jouw vermelding op visitbrabant.com en geef het aan ons door als de content niet meer actueel is of wanneer je bijvoorbeeld foto's wilt toevoegen. 
  • Waar passend nemen we jouw aanbod ook mee in publicaties op de Nederlandse, Duitse en Belgische markt.
  • Je bent onderdeel van een 48-uursbeleving, die we volop internationaal promoten via onze eigen kanalen en kanalen van derden.
  • We promoten wekelijks partners en belevingen op Facebook.
  • Je hebt exclusief toegang tot de beeldgenerator, waarmee je je eigen campagnebeelden kunt maken. Geheel in de stijl van de campagne verwelkom jij je gast én je maakt kans op mooie prijzen. Zo draaide de zomerse foto van Museum Klok & Peel twee weken mee als betaalde post in de campagne in Nederland en België.

Tussentijdse resultaten

Niet alleen offline, maar ook online zien we al hele mooie ontwikkelingen. Onze display- en Facebookcampagnes hebben ruim 3,5 miljoen vertoningen per maand in België en Duitsland. Onze nieuwe videocampagnes presteren uitstekend en we zien een sterke groei van buitenlandse websitebezoekers op visitbrabant.com. Het aantal Belgische bezoekers is sinds de start van de campagne gestegen van 6% naar 15% en op onze Duitse website zien we een bezoekersgroei van 350% ten opzichte van 2021. Een hele mooie start, waar we komende periode op doorpakken!

Meerjarige aanpak met publicaties jaarrond

De campagne is - na de campagne 'Hier moet je zijn in Brabant' - in april 2022 van start gegaan en loopt t/m 2024. Met de meerjarige aanpak werken we aan duurzame merkontwikkeling. Met de campagne richt VisitBrabant zich op kort meerdaags bezoek met een focus op doelgroepen uit Vlaanderen (BE) en Nordrhein-Westfalen (DE). Deze potentiële gasten bereiken we onder andere door radiospots in België, actiedagen in Essen, snelwegmasten in Nederland, een échte VisitBrabant-tram in Antwerpen en Gent, vele publicaties, diverse pers- en influencer-bezoeken, en nog veel meer…Op deze pagina vind je doorlopend onze publicaties

Een radiospot voor de Duitse markt is anders dan we in Nederland gewend zijn. Luister maar ...

Meer over 'Brabant. Dichterbij jou'

 

In de campagne benadrukken we de geografische afstand tot Brabant en we laten zien dat het vrijetijdsaanbod in Brabant afwisselend én contrastrijk is. Dat maakt Brabant bijzonder en aantrekkelijk. Bovendien ligt dat aanbod ook nog eens heel dichtbij elkaar. Makkelijk te combineren dus. En natuurlijk roept Brabant een bepaald gevoel bij je op: Brabant is dichterbij door gastvrijheid. In de presentatie hiernaast lees je meer over het campagneconcept. 

 

Meer weten?

Samenwerken zit in ons DNA. Voor meer slagkracht werken we ook in deze meerjarige marktbewerking de komende jaren intensief samen met de Provincie, Breda Citymarketing, Den Bosch Partners, EHV365, Efteling, Het Noordbrabants Museum, Kasteel Heeswijk, Libema (Beekse Bergen), RBT de Langstraat, TickettoTilburg, Van Gogh Brabant en VisitHalderberge (Basiliek Oudenbosch). Zij weten het beste wat er in hun stad, gemeente of op hun locatie te doen is. VisitBrabant bundelt deze verhalen tot één Brabants verhaal. Daarnaast bieden we aan onze ruim 275 businesspartners, allemaal Brabantse leisure-ondernemers, een extra service. Zij kunnen in deze campagne hun eigen campagnebeeld maken. Samen kunnen we er zo voor zorgen dat we de komende jaren nog beter op het netvlies komen van de potentiële toeristen uit Nederland, België en Duitsland.

We houden je via speciale campagne-updates op de hoogte van ontwikkelingen rondom ‘Brabant. Dichterbij jou’. Heb je in de tussentijd vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact op