Campagne 'Brabant. Dichterbij jou'

Met de nieuwe campagne ‘Brabant. Dichterbij jou’ richt VisitBrabant zich op kort meerdaags bezoek met een focus op doelgroepen uit Vlaanderen (BE) en Nordrhein-Westfalen (DE). Markten met volop kansen: bezoekers die meer besteden en graag terugkomen. Zij kunnen Brabant een flinke impuls geven. We laten deze doelgroepen kennismaken met Brabant, waarbij we nadruk leggen op de korte afstand tot Brabant, het afwisselende aanbod en het gevoel dat Brabant bij je oproept. Brabant is dichterbij dan je denkt. Letterlijk én figuurlijk. Als businesspartner van VisitBrabant profiteer jij uiteraard volop van de nieuwe campagne. 

 

Hoe je als businesspartner profiteert

  • Je meertalige presentatie staat prominent op visitbrabant.com, waar we in toplijstjes, artikelen, advertorials, blogs en commercials rondom de campagne steeds naar verwijzen. Waar passend nemen we je ook mee in publicaties op de Nederlandse, Duitse en Belgische markt.
  • Je bent onderdeel van een 48-uursbeleving, die we volop internationaal promoten via onze eigen kanalen en kanalen van derden.
  • Je krijgt exclusief toegang tot de beeldgenerator, waarmee je je eigen campagnebeeld maakt. Geheel in de stijl van de campagne verwelkom jij je gast én je maakt kans op mooie prijzen. De door jou gemaakte beelden kunnen ook door VisitBrabant worden gebruikt via haar kanalen, waarmee je extra exposure krijgt.

Specifieke aanpak per land

Alleen grensregio Nordrhein Westfalen telt al 18 miljoen inwoners. Om al die mensen te bereiken, moet je duurzaam investeren. Je overweegt immers pas een bestemming, als je meerdere keren en op verschillende manieren geïnspireerd wordt. Het eerste jaar richten we ons daarom bewust alleen op grensstreek en de steden Essen, München-Gladbach, Düsseldorf en Kleve met meer dan 250.000 inwoners. In België richten we ons op het Nederlandstalige deel, Vlaanderen. Per land zetten we ook ander (media)kanalen in. We inspireren via trams, met een promotieteam, op radio, in magazines en kranten, online, in samenwerking met journalisten en influences en via social media.

Belgen en Duitsers zijn graag geziene gasten: heel loyaal en ze komen bij een positieve ervaring graag terug. Bovendien geven ze meer geld uit dan een Nederlander als ze op vakantie zijn. En dat geeft de vrijetijdssector de impuls die zo hard nodig is. Om Brabant als bestemming tussen de oren te krijgen van deze potentiële toeristen, is een meerjarige campagne nodig. Met een plan van aanpak per jaar, per land. Dat ontwikkelden we samen met experts in en uit Nederland, België en Duitsland. Met bureaus die de doelgroep kennen, de taal spreken – letterlijk - en ook weten welke media, publicaties en (PR)acties VisitBrabant het beste kan inzetten om de juiste mensen te informeren én inspireren met het prachtige vrijetijdsaanbod van Brabant.

Een radiospot voor de Duitse markt is anders dan we in Nederland gewend zijn. Luister maar ...

Meerjarige aanpak met publicaties jaarrond

De campagne is - na de campagne 'Hier moet je zijn in Brabant' - in april 2022 van start gegaan en loopt t/m 2024. Met de meerjarige aanpak werken we aan duurzame merkontwikkeling. We publiceren jaarrond toplijstjes, artikelen, advertorials, blogs, commercials en meer; zowel via eigen kanalen als kanalen van derden. Uiteraard met zwaartepunten in de verschillende tijdvakken waarin vaak shortstay-vakanties geboekt worden. Lees hier de publicaties

Meer over 'Brabant. Dichterbij jou'

In de campagne benadrukken we de geografische afstand tot Brabant en we laten zien dat het vrijetijdsaanbod in Brabant afwisselend én contrastrijk is. Dat maakt Brabant bijzonder en aantrekkelijk. Bovendien ligt dat aanbod ook nog eens heel dichtbij elkaar. Makkelijk te combineren dus. En natuurlijk roept Brabant een bepaald gevoel bij je op: Brabant is dichterbij door gastvrijheid. In onderstaande presentatie lees je meer over het campagneconcept. 

Meer weten?

Samenwerken zit in ons DNA. Voor meer slagkracht werken we ook in deze meerjarige marktbewerking de komende jaren intensief samen met de Provincie, Breda Citymarketing, Den Bosch Partners, EHV365, Efteling, Het Noordbrabants Museum, Kasteel Heeswijk, Libema (Beekse Bergen), RBT de Langstraat, TickettoTilburg, Van Gogh Brabant en VisitHalderberge (Basiliek Oudenbosch). Zij weten het beste wat er in hun stad, gemeente of op hun locatie te doen is. VisitBrabant bundelt deze verhalen tot één Brabants verhaal. Daarnaast bieden we aan onze ruim 275 businesspartners, allemaal Brabantse leisure-ondernemers, een extra service. Zij kunnen in deze campagne hun eigen campagnebeeld maken. Samen kunnen we er zo voor zorgen dat we de komende jaren nog beter op het netvlies komen van de potentiële toeristen uit Nederland, België en Duitsland.

We houden je via speciale campagne-updates op de hoogte van ontwikkelingen rondom ‘Brabant. Dichterbij jou’. Heb je in de tussentijd vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact op