Campagne 'Hier moet je zijn in Brabant'

Brabantbrede impulscampagne

Met de Brabantbrede campagne ‘Hier moet je zijn in Brabant’ zetten we samen Brabant als toeristische bestemming stevig op de kaart en krijgen Brabantse vrijetijdsondernemers het podium dat ze verdienen. We draaien onze campagne doorlopend in binnen- en buitenland, online en offline. Met de input van gemeenten, toeristische organisaties en ondernemers presenteren we Brabant op allerlei relevante platformen en in de media. Online media, in grote mediatitels, outdoor en zelfs op tv.

Lees meer

 

Hoe kun je meedoen?

De Brabantbrede campagne 'Hier moet je zijn in Brabant' draait al een aantal maanden. Het kan je niet zijn ontgaan. Tegelijkertijd kan het succes niet groot genoeg zijn voor onze ondernemers, want gasten zijn hard nodig om het hoofd boven water te houden. De beperkingen hakken erin en dus is het ook aan ons om onze inspanningen aan te passen aan de nieuwe (on)mogelijkheden. Afhankelijk van de situatie leggen we in de campagne de nadruk wat meer op inspiratie (voor later) of meer op conversie (kom nu). Ook faciliteren we ondernemers om hun omgeving mee te promoten, bijvoorbeeld via de Gast Inspiratie Service voor verblijfsaccommodaties. En we hopen van harte dat ook lokale toeristische organisaties volop aanhaken met hun marketinginspanningen bij de campagne, zoals vele al gedaan hebben. De campagne 'Hier moet je zijn in Brabant' blijft minimaal tot en met het voorjaar 2021 doorlopen, dus alle reden om nog aan te haken als je dat nog niet gedaan hebt. Rondom vakantieperiodes zullen we met bijzondere acties extra van Brabant laten horen. Mits corona het toelaat uiteraard. Nieuwe deelnemers draaien direct mee in de doorlopende campagne. Kortom, doe mee! 

DMO's en gemeenten

Brabantse gemeenten, steden en regio’s kunnen eenvoudig aanhaken op de campagne met de speciale toolkit voor DMO’s. Zo presenteer je jouw stad, gemeente of regio op het podium. En deze wordt al prachtig ingezet door diverse steden, streken en ondernemers. Zie hier een greep uit de mooie voorbeelden

Brabantse leisure ondernemers

Wat maakt jouw bedrijf nu zo uniek? Bijvoorbeeld een terras met het mooiste uitzicht van de stad, een gewonnen prijs, een familierecept of werkt het knapste barmeisje van Brabant daar? De toolkit voor ondernemers staat klaar, doe ook mee! 

Aan de slag in 4 stappen:

  1. Download de toolkit
  2. Maak je eigen campagnebeeld. TIP: gebruik onze praktische handleiding
  3. Upload je campagnebeeld met daarbij je unieke verhaal. 
  4. Deel je campagnebeeld en verhaal ook via je eigen social mediakanalen (met #hiermoetjezijninbrabant en #hiermoetjezijn).

Wat kun je zelf nog doen om jouw plaats in de campagne nog beter te benutten?

  • Gebruik de campagnebeelden van jouw locatie of de locatie uit jouw gemeente of streek (voor VVV's en gemeenten) ook in je eigen kanalen met #hiermoetjezijninbrabant en #hiermoetjezijn, zodat wij deze beelden ook hier voorbij zien komen en je optimaal profiteert van zowel de provinciale als de landelijke campagne;
  • Breng de campagne ook op locatie onder de aandacht en bestel gratis campagnemateriaal (posters, ansichtkaarten, bierviltjes en deurstickers);
  • Zorg ervoor dat de presentatie van de unieke locatie wat te zien is op het campagnebeeld op visitbrabant.com optimaal is. Vanuit de campagnewebsite linken we hier namelijk naartoe. Kijk hier voor meer informatie. 
Over #hiermoetjezijninbrabant

In een eigenzinnige stijl en met prikkelende teksten duidt de campagne niet alleen wáár je moet zijn in Brabant, maar ook waaróm je in Brabant moet zijn voor je vakantie of dagtrip. Bijvoorbeeld als je wilt ontsnappen aan de werkelijkheid, je graag uit de bocht vliegt of als je ongestoord wilt skinny dippen. De campagne inspireert de Brabanders om ook de kleinere parels in eigen provincie te ontdekken en laat Nederlanders zien dat Brabant volop mogelijkheden biedt voor een weekendje weg of vakantie in Brabant. De campagne is een typisch Brabantse doorvertaling van de landelijke voorlichtingscampagne ‘Hier moet je zijn’ van NBTC Holland Marketing en draagt daarom tevens bij aan een duurzaam herstel van de Nederlandse toeristische sector.

toelichting creatief concept

Voordat je aan slag gaat met de instructie en de toolkit, is het goed om te snappen hoe deze unieke Brabantbrede campagne in elkaar steekt. Wat loopt er al? Wat gaat er nog komen? Deze ondernemerscampagne is immers onderdeel van een groter geheel, waarbij we Brabant regionaal, nationaal en internationaal volop op de kaart zetten. Daar kun je dus nu ook jezelf presenteren.

Vragen? We helpen graag!

Onze BusinessDesk, het eerste aanspreekpunt voor ondernemers, is tijdens kantooruren blijvend bereikbaar voor allerlei vragen, ook als deze niet direct VisitBrabant betreffen. Waar mogelijk helpen we je uiteraard graag verder en doen we een beroep op onze kennis, kunde en ons netwerk.

Neem contact op

Actueel