Campagne 'Hier moet je zijn in Brabant'

Brabantbrede impulscampagne

Met de Brabantbrede campagne ‘Hier moet je zijn in Brabant’ zetten we samen Brabant als toeristische bestemming stevig op de kaart en krijgen Brabantse vrijetijdsondernemers het podium dat ze verdienen. Met de campagne wordt landelijk, provinciaal, regionaal en lokaal met elkaar verbonden en werken we intensief samen aan een duurzaam herstel van het toerisme. Via online campagnes, maar ook offline via onder meer reclame op bussen en in bushokjes.

Lees meer

 

Hoe kun je meedoen?

DMO's en gemeenten

Brabantse gemeenten, steden en regio’s kunnen de komende weken eenvoudig aanhaken op de campagne met de speciale toolkit voor DMO’s. Zo presenteer je jouw stad, gemeente of regio op het podium. En deze wordt al prachtig ingezet door diverse steden, streken en ondernemers. Zie hier een greep uit de mooie voorbeelden

Brabantse leisure ondernemers

Na de lancering van het eerste deel van de publiekscampagne volgt een impulscampagne, waarin de Brabantse vrijetijdsondernemers centraal staan. In de (primair) online fotocampagne staat de kracht van de onderneming en de ondernemer centraal. Wat maakt deze plek nu zo uniek? Bijvoorbeeld een terras met het mooiste uitzicht van de stad, een gewonnen prijs, een familierecept of werkt het knapste barmeisje van Brabant daar? De toolkit voor ondernemers staat ook klaar, doe ook mee! 

Aan de slag in 4 stappen:

  1. Download de toolkit
  2. Maak je eigen campagnebeeld TIP: gebruik onze praktische handleiding
  3. Upload je campagnebeeld met daarbij je unieke verhaal. We kijken hoe we jouw beelden nog een plekje kunnen geven in de campagne. 
  4. Deel je campagnebeeld en verhaal ook via je eigen social mediakanalen (met #hiermoetjezijninbrabant en #hiermoetjezijn).

Wat kun je zelf nog doen om jouw plaats in de campagne nog beter te benutten?

  • Gebruik de campagnebeelden van jouw locatie of de locatie uit jouw gemeente of streek (voor VV's en gemeenten) ook in je eigen kanalen met #hiermoetjezijninbrabant en #hiermoetjezijn, zodat wij deze beelden ook hier voorbij zien komen en je optimaal profiteert van zowel de provinciale als de landelijke campagne;
  • Breng de campagne ook op locatie onder de aandacht en bestel gratis campagnemateriaal (posters, ansichtkaarten, bierviltjes en deurstickers);
  • Zorg ervoor dat de presentatie van de unieke locatie wat te zien is op het campagnebeeld op visitbrabant.com optimaal is. Vanuit de campagnewebsite linken we hier namelijk naartoe. Kijk hier voor meer informatie. 
Over #hiermoetjezijninbrabant

In een eigenzinnige stijl en met prikkelende teksten duidt de campagne niet alleen wáár je moet zijn in Brabant, maar ook waaróm je in Brabant moet zijn voor je vakantie of dagtrip. Bijvoorbeeld als je wilt ontsnappen aan de werkelijkheid, je graag uit de bocht vliegt of als je ongestoord wilt skinny dippen. De campagne inspireert de Brabanders om ook de kleinere parels in eigen provincie te ontdekken en laat Nederlanders zien dat Brabant volop mogelijkheden biedt voor een weekendje weg of vakantie in Brabant. De campagne is een typisch Brabantse doorvertaling van de landelijke voorlichtingscampagne ‘Hier moet je zijn’ van NBTC Holland Marketing en draagt daarom tevens bij aan een duurzaam herstel van de Nederlandse toeristische sector.

toelichting creatief concept

Voordat je aan slag gaat met de instructie en de toolkit, is het goed om te snappen hoe deze unieke Brabantbrede campagne in elkaar steekt. Wat loopt er al? Wat gaat er nog komen? Deze ondernemerscampagne is immers onderdeel van een groter geheel, waarbij we Brabant regionaal, nationaal en internationaal volop op de kaart zetten. Daar kun je dus nu ook jezelf presenteren.

Vragen? We helpen graag!

Onze BusinessDesk, het eerste aanspreekpunt voor ondernemers, is tijdens kantooruren blijvend bereikbaar voor allerlei vragen, ook als deze niet direct VisitBrabant betreffen. Waar mogelijk helpen we je uiteraard graag verder en doen we een beroep op onze kennis, kunde en ons netwerk.

Neem contact op

Actueel