Typisch Brabantse gastvrijheid in de spotlight met (inter)nationale campagne Brabant is Open

Hoofdrol voor locals in shortstay-belevingen in Brabant

Op zaterdag 2 juni lanceerden maar liefst elf Brabantse iconen inspirerende arrangementen onder de vlag Brabant is Open. Daarmee wil Brabant zich op menig bucketlist plaatsen als ideale bestemming voor een korte trip, dagje uit of weekendje weg. Brabant is Open duidt het gastvrije karakter en de openheid van Brabant. Locals spelen hierin een belangrijke rol. Ruim 600 gasten beleefden afgelopen weekend op uitnodiging verspreid over de provincie het Brabant van de Brabanders. Vanaf vandaag kan iedereen deze arrangementen ervaren. Kijk op visitbrabant.com/brabantisopen voor alle details.

Brabant is Open duidt de typisch Brabantse gastvrijheid en daarmee het karakter van de Brabanders. Brabant is Open laat bovendien zien dat Brabant het héle jaar door heel veel te bieden heeft als shortstay-bestemming. Bergen op Zoom, Breda, Eindhoven, Helmond, Heusden, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Beekse Bergen, Efteling en Van Gogh Brabant zetten hun parels in de spotlight en laten zien hoe je deze goed kunt combineren tijdens een kort verblijf in onze prachtige provincie. Front of House laat bovendien zien dat je ook in Brabant moet zijn voor de beste en meest bijzondere festivals! Speciaal ter gelegenheid van het jaar dat Noord-Brabant de titel European Region of Gastronomy 2018 draagt, laat Brabant haar gasten ervaren hoe je tijdens een weekendje weg van een optimale foodbeleving kunt genieten.

Bert Pauli, Gedeputeerde Economie en Internationalisering: ‘In Brabant is veel te doen en te beleven, dankzij onze innovatieve ondernemers, culturele instellingen en steden. Met de campagne Brabant is Open laten zij dit jaar samen zien wat de regio te bieden heeft. Dagjesmensen, toeristen, studenten en expats kiezen daardoor hopelijk nog sneller voor Brabant om hun vrije tijd door te brengen, te studeren of zelfs om te wonen en te werken.’

Do as the locals do
Locals spelen een hoofdrol in deze campagne. Zij weten immers precies wat er op de shortlist van bezoekers moet staan tijdens een bezoek aan Brabant. Zij delen hun favoriete food hotspots, vertellen waar je het beste kunt winkelen voor de laatste trends en geven allerlei handige tips: de must-sees én de verborgen juweeltjes. Zij laten bezoekers hún Brabant zien en delen de parels die je niet per se in reisgidsen vindt. Met de nieuw shorstay-belevingen ontdekken bezoekers zo de meest bijzondere plekken van Brabant en beleven zij het Brabant van de Brabanders.

BrabantNacht kick-off van de campagne
Met de lancering van deze arrangementen is de derde editie van BrabantNacht de kick-off van de campagne Brabant is Open. Tijdens het netwerkevenement van VisitBrabant in het gloednieuwe safariresort van Beekse Bergen op zaterdagavond, lanceerden bijna 200 genodigden gezamenlijk de campagne die Brabant stevig op de kaart zet als shortstay-destinatie. Ruim 600 gasten beleefden op uitnodiging hoe bijzonder en gastvrij onze provincie is tijdens een weekendje weg. Zij deelden hun ervaringen live via social media en inspireren ook de komende periode hun achterban met hun verhalen, video’s en foto’s over Brabant via (social)media en andere platformen met de hashtag #BrabantisOpen.

Brabant Gastvrij
Tijdens dit netwerkevenement werden ook de nominaties bekend gemaakt van de eerste Brabantse Gastvrijheid Award in de vrijetijdssector. Hiermee wordt gastvrijheid onlosmakelijk verbonden met Brabant. Op http://brabantgastvrij.nl lees je alles over de Brabantse Gastvrijheid Award.

_______________________________________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:

Voor alle highlights van de campagne verwijs ik graag naar de factsheet.
Beeldmateriaal, (rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van VisitBrabant).
Voor meer informatie over dit bericht of de campagne, kun je natuurlijk contact opnemen met mij. 

Met vriendelijke groet,

Tamara Ernst
t. 06 – 24 36 09 29
e. tamaraernst@visitbrabant.com

Over VisitBrabant
VisitBrabant is destinatie marketingorganisatie van Noord-Brabant. Samen met de vrijetijdssector, overheden en koepelorganisatie zet VisitBrabant de provincie Brabant stevig op de kaart als meest gastvrije en innovatieve regio van Europa. Zodat meer bezoekers naar Brabant komen, die hier ook langer verblijven en meer besteden. VisitBrabant wordt gefaciliteerd door de Provincie Noord-Brabant om de vrijetijdseconomie een impuls te geven.