Wordt jouw gemeente Wandelgemeente van het Jaar 2022?

De inschrijving van de verkiezing 'Wandelgemeente van het Jaar' is geopend! De organisatie van de verkiezing, wandelkrant 'te voet', heeft de vragenlijsten verzonden naar alle gemeenten in Nederland. Doe mee, vul de vragenlijst in en wie weet, wordt jouw gemeente 'Wandelgemeente van het Jaar 2022'. Inschrijven kan tot en met vrijdag 4 februari.

Heeft jouw gemeente:

  • De mooiste themawandeling?
  • De beste wandelpaden?
  • De fraaiste uitzichten?
  • Wordt er een groot of bijzonder wandelevenement georganiseerd?

Dan maakt je gemeente zeker kans op de titel Wandelgemeente van het Jaar 2022.

Winnaar 2021: Loon op Zand

Wandelkrant 'te voet' organiseert de verkiezing sinds 2010. De felbegeerde titel werd vorig jaar gewonnen door gemeente Loon op Zand, mede dankzij een gezamenlijke promotiecampagne van RBT De Langstraat en VisitBrabant Routebureau. Eerdere Brabantse winnaars zijn Eersel (2014) en Valkenswaard (2016).

Positieve publiciteit

De titel 'Wandelgemeente van het Jaar' is een prestigieuze titel die veel media-aandacht oplevert, een impuls geeft aan het toerisme in je gemeente en de profilering van je gemeente geweldig kracht bijzet. Zo heeft gemeente Loon op Zand een bordje met de titel bevestigd onder haar plaatsnaamborden. Ook bij VisitBrabant Routebureau zijn we trots op de titel en vermelden we deze waar mogelijk. 


Foto: Charlotte de Lucht