VisitBrabant Routebureau promoot Brabant als fietsregio bij Duitse fietsers

Fietsen is bijzonder populair in Duitsland en dankzij de opkomst van e-bikes neemt dit alleen maar toe. VisitBrabant Routebureau richt zich daarom in 2020 op het bereiken van de Duitse gast uit de regio Noordrijn-Westfalen. In februari staan we bijvoorbeeld op de Reise + Camping 2020 beurs in Essen om Brabant als fietsregio te promoten.

Noordrijn-Westfalen is een regio met 18 miljoen inwoners op nog geen drie uur reisafstand van Brabant. Een zeer kansrijke markt voor Brabant als toeristische bestemming. De Duitse gast gaat twee tot drie keer per jaar op korte vakantie en wil dan ook actief zijn, bijvoorbeeld door een fiets- of wandeltocht te maken. Duitse toeristen besteden drie keer zoveel als Nederlandse bezoekers.

Promotie Brabant als topfietsregio

Er ligt een enorme kans om deze Duitse bezoekers te verleiden om een (korte) vakantie in Brabant door te brengen, waar een fiets- of wandeltocht onderdeel van is. Brabant heeft de fietsende toerist veel moois te bieden. Om enkele pluspunten te noemen:

  • een veilige, vlakke fietsinfrastructuur 
  • Brabant-breed fietsknooppuntennetwerk voor zorgeloos genieten
  • talloze gezellige horecagelegenheden
  • aansprekende belevingsroutes zoals de Van Gogh fietsroute
  • prachtige natuurgebieden, steden en dorpen

Brabant als topfietsregio op de kaart

Het is dus belangrijk om Brabant als topfietsregio op de kaart te zetten in Duitsland! Daarom staat VisitBrabant Routebureau in februari op de Reise + Camping 2020 beurs in Essen, een van de populairste beurzen in Noordrijn-Westfalen. Meer weten? Neem contact op met VisitBrabant Routebureau.