Trainingsprogramma ‘Jouw voedselbeleving in de spotlight'

Het trainingsprogramma ‘Jouw voedselbeleving in de spotlight' is een initiatief van VisitBrabant en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) i.s.m. FoodUp! Brabant en Van Gogh Nationaal Park. De training is onderdeel van het provinciale programma Goed eten in Brabant. Het programma wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en is het Brabantse actieplan in aansluiting op het internationale project EUREGA: EUropean REgions of GAstronomy.

Het Brabantse EUREGA-actieplan focust zich op het versterken van duurzame, innovatieve en streekgebonden initiatieven. Om Noord-Brabant nog meer op de kaart te zetten als trotse regio met een aansprekend voedselaanbod werken we samen om bijzondere en vernieuwende foodconcepten, de Brabantse eetcultuur en duurzaam streekgebonden producten onder de aandacht te brengen. Met elkaar willen we bezoekers uit Brabant en van verder weg inspireren om dit bijzondere aanbod te leren kennen en te genieten van de Brabantse gastvrijheid die ermee gepaard gaat.

Het programma is gericht op ondernemers die gevestigd zijn in Van Gogh Nationaal Park i.o. die een landbouwonderneming combineren met een publieksfunctie en bijdragen aan een meer duurzame voedselketen.

Zelf ook aan de slag met het thema food? Volg dan onze vernieuwde, gratis online training over Goed eten in Brabant.