Succesvolle ‘Brabantse’ online netwerkborrel tijdens MPI-event

Op 25 mei organiseerde Meeting Professionals International (MPI) haar eerste online event voor meeting- & eventprofessionals. VisitBrabant Convention Bureau verzorgde samen met acht partners de online netwerkborrel. Elk van deze Brabantse locaties kreeg de gelegenheid om de 60 deelnemende meeting- & eventprofessionals kennis te laten maken met hun locatie. Samen lieten we zien hoe gastvrij Brabant is, zelfs online.

Programma 
Behalve een inhoudelijk programma was er veel aandacht voor innovatieve formats, beleving en online netwerkmomenten. De inhoudelijke sessies gingen over de impact en gevolgen van de 1,5-metermaatschappij, customer experience, event design & creativiteit en de organisatie van online events. Om interactie en netwerken te stimuleren werd de dag gestart met een online escape room. Deelnemers kregen pas toegang tot de Keynote speech nadat ze samen met hun team een aantal opdrachten hadden volbracht. Inhoud werd afgewisseld met muziek, beweging en thuisopdrachten die zorgden voor beleving en interactie in het programma.

Netwerken
Maar hoe vervang je de gezellige netwerkborrel na afloop van het event? VisitBrabant Convention Bureau bood hiervoor samen met 8 Brabantse locaties de oplossing. De 60 deelnemers mochten zelf kiezen bij welke "virtuele locatie" ze wilden borrelen. Elke deelnemende locatie kreeg zo de gelegenheid om de meeting- & eventprofessionals kennis te laten maken met hun bedrijf.