Samenwerking Keukenhof, VisitBrabant en Breda Marketing zorgt voor extra kleur in voorjaar 2021

Keukenhof plant ruim 4.000 tulpenbollen in Valkenberg Park Breda

Op 2 december 2020 werden in Valkenberg Park in Breda de eerste tulpenbollen geplant van maar liefst 4000 tulpenbollen in totaal in de vorm van een grote pijl. Een unieke samenwerking tussen Keukenhof, VisitBrabant en Breda Marketing binnen de Brabantbrede campagne ‘Hier Moet je zijn in Brabant’ waarmee de parels en verhalen van Brabant in de spotlight worden gezet. De bollen gaan nu de grond in zodat bezoekers in april en mei van 2021, bij de start van het toeristische seizoen, kunnen genieten van een indrukwekkende bloemenzee op deze iconische plek in Breda. De rode bloemenpijl die in het voorjaar ontstaat, wijst bezoekers de weg naar het historische centrum van de stad: hier moet je immers zijn als je de vele monumenten en verhalen van de Nassaus wilt ontdekken. Het planten van de tulpenbollen staat dit jaar meer dan ooit symbool voor een positief vooruitzicht. Om dit moment af te trappen, werden de bollen geplant door Tom Schreuder, commercieel manager Keukenhof, Heleen Huisjes (VisitBrabant), Hildegard Winnubst–Assies (directeur Breda Marketing)​ en wethouder economische zaken gemeente Breda, Boaz Adank.

Iedereen kijkt uit naar het moment dat we weer meer mogen genieten van de vele bijzondere plekken en locaties die Brabant rijk is en we gasten weer met open armen kunnen verwelkomen. Initiatiefnemers Keukenhof, VisitBrabant en Breda Marketing kijken dan ook graag vooruit naar een kleurrijk voorjaar. Een unieke samenwerking aangezien Keukenhof zelden bloembollen buiten haar eigen park plant. De relatie tussen Breda en Keukenhof bestaat al langer; het bloemenpark werkt al jarenlang nauw samen met de toerisme- & vrijetijdsmanagement opleidingen van Breda University of Applied Sciences, waarbij studenten praktijkervaring opdoen bij Keukenhof en er relevante praktijkcases worden uitgewerkt.

Nassaustad
Dit positieve gebaar sluit tevens aan bij de verhaallijn die Breda Marketing vanaf 2021 activeert rondom de Nassau-geschiedenis van de stad. Niet iedereen weet dat in Breda de voorvaderen van onze eigen koning Willem-Alexander Nederlanders werden. Verschillende gebouwen in de stad herinneren aan de gouden eeuwen van Breda en de Nassaus, waaronder de Grote Kerk en het Kasteel van Breda. De tulpen vormen een  pijl naar de binnenstad waar deze verschillende monumenten te vinden zijn.

Hier moet je zijn in Brabant
Breda is een van de vele partners in Brabant die de Brabantbrede campagne’ Hier moet je zijn in Brabant’ omarmt. Met die campagne laat VisitBrabant niet alleen zien waar je moet zijn in Brabant voor een onvergetelijke ervaring, maar ook waaróm je daar moet zijn. De pijl is inmiddels een herkenbaar symbool van de campagne die bijdraagt aan een herstel van de Brabantse vrijetijdseconomie.

Meer bloemenpracht in Breda en relatie met Keukenhof
De rode bloemenzee in Valkenbergpark is een mooie aanvulling op de andere kleurige perken in de historische stad: tulpen kleuren de singels in de Nassaukleuren blauw, wit, goudgeel en oranje. In het Valkenberg Park verwijzen oranje tulpen in het voorjaar naar Koningsdag en Bevrijdingsdag. Ook is er een speciale tulp als eerbetoon aan generaal Maczek die de stad bevrijd heeft in de Tweede Wereldoorlog. Deze tulp heeft de kleuren van de Poolse vlag; rood met een mooi wit randje. De gemeente laat zich zo al jarenlang inspireren door Keukenhof en de prachtige soortenmengsels die daar getoond worden en zorgt op deze manier voor fleur en biodiversiteit in de stad.