Ruiterroutenetwerk Brabant groeit verder

Het ruiterroutenetwerk in Brabant breidt steeds verder uit, waarbij regio De Kempen koploper is. In gemeente Reusel-De Mierden wordt in februari 2022 gestart met de aanleg van het laatste stuk netwerk in de regio. Hiermee is komend voorjaar het ruiterroutenetwerk volledig dekkend in De Kempen! Daarnaast rollen we in regio Boxmeer een ruiter- en menroutenetwerk uit.

De ruiterroutes in gemeente Reusel-De Mierden sluiten straks aan op het vorig jaar gelanceerde ruiterroutenetwerk in gemeente Hilvarenbeek én op ruiterroutes in België. Dit maakt kilometerslange, (meerdaagse) ritten door onafgebroken natuur mogelijk, in Brabant en over de grens.

Een update van de Kempische ruiterroutekaart is voorzien. De Kempische ruiter- en menroutes komen langs hippische ondernemers, maneges en horeca waar ruiters en menners welkom zijn. We zien dan ook interessante mogelijkheden voor themaroutes en ruitervakanties.

Aanhaken op Brabant-breed ruiterroutenetwerk 

Het groeiende Brabantse ruiterroutenetwerk maakt gebruik van knooppunten, net zoals het fiets- en wandelroutenetwerk in Brabant. De routes worden ontwikkeld en beheerd door VisitBrabant Routebureau in samenwerking met enthousiaste lokale rijverenigingen.

VisitBrabant Routebureau bouwt aan een Brabant-breed knooppuntroutenetwerk voor ruiters en menners. Wil je met jouw gemeente of streek aanhaken op dit groeiende routenetwerk en het lokale en regionale aanbod voor de interessante doelgroep van hippische recreanten versterken? Stuur ons dan een bericht via info@routesinbrabant.nl. We nodigen je van harte uit!