Ontwikkeling eerste Made in Brabant fietsroute in Waalwijk

In opdracht van Gemeente Waalwijk en samen met RBT De Langstraat ontwikkelen we momenteel de allereerste Made in Brabant fietsroute. Waalwijk, met zijn rijke schoenen- en leerhistorie, vormt het decor. Brabant staat bekend om zijn creatieve en innovatieve geest, zowel vroeger als nu. De Made in Brabant routes bieden de fietser een unieke ervaring die de creativiteit van Brabanders weerspiegelt, van oude ambachten tot de bruisende maakindustrie.

Van verkenning naar realisatie

We hebben met het hele projectteam een succesvolle veldverkenning achter de rug. Tijdens deze verkenning hebben we de mogelijke route gefietst en gekeken naar het landschap en bijzondere bezienswaardigheden langs de route. Inmiddels zijn we in de uitwerkingsfase aanbeland. Hierin staat het afstemmen van het verhaal en de route centraal. We verbinden ook ondernemers en organisaties aan de route. Zo zal het nieuwe Schoenenkwartier in Waalwijk een belangrijke rol gaan spelen. De route wordt in het voorjaar van 2024 gelanceerd. 

Made in Brabant: een uniek thema!

Brabant, de creatieve motor van Nederland, is verantwoordelijk voor 24% van de Nederlandse maakindustrie. Oude ambachten, industrieel erfgoed en innovatieve bedrijven vertellen elk hun bijzondere verhaal. Van bierbrouwers tot multinationals en creatieve ondernemers, Brabant heeft het allemaal.

Verhalen van creatieve Brabanders

Onze routes beginnen waar iconische industrieën ontstonden, geïnspireerd door landschap en ondernemerschap. Denk aan suikerproductie door kleigronden of de leerindustrie door zandgronden. Ontdek de historie van Brabantse producten met de verhalen van creatieve Brabanders als rode draad. 

Afbeelding: vormgeving Made in Brabant route in concept.