Nu te bestellen: Zuiderwaterlinie wandelboek

Het Zuiderwaterlinie wandelpad is op zondag 16 september in Grave officieel geopend door gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant. Hiermee is Brabant een thematische wandelroute van meer dan 290 kilometer rijker. Het nieuwe wandelpad voert langs de vestingsteden, forten en linielandschappen van de historische Zuiderwaterlinie.

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. Het is een ingenieus verdedigingssysteem waarbij land onder water werd gezet. Van Grave tot Bergen op Zoom vind je zo een parelketting van elf historische vestingsteden, stoere forten en linielandschappen. Hier loopt het nieuwe Zuiderwaterlinie wandelpad langs. Het pad is volledig bewegwijzerd en is in totaal 290 kilometer lang. Het is gerealiseerd door Routebureau Brabant in opdracht van de Zuiderwaterlinie Alliantie.

Zuiderwaterlinie wandelboek 

Inspireer je gasten om dit schitterende erfgoed te gaan ontdekken met het Zuiderwaterlinie wandelboek. Een luxe map met gedetailleerde deelkaarten van de 290 kilometer lange route, opgesplitst in etappes. Kortere wandelingen zijn eenvoudig zelf uit te stippelen met de deelkaarten, waarop het volledige wandelknooppuntennetwerk zichtbaar is.

Een waardevol naslagwerk 

  • Luxe map met uitgebreide informatie over vestingsteden, forten en andere bezienswaardigheden
  • 17 uitneembare, gedetailleerde deelkaarten 
  • Het volledige wandelknooppuntennetwerk is zichtbaar op de deelkaarten
  • Suggesties voor dagtochten
  • Rijk geïllustreerd in full colour
  • Handzaam formaat

Bekijk alvast een digitaal inkijkexemplaar van het Zuiderwaterlinie wandelboek.