Lancering nieuwe wandelroute ‘De 9 Wonderen van Oudenbosch’

Vol trots lanceerden we afgelopen vrijdag de nieuwe wandelroute ‘De 9 Wonderen van Oudenbosch’. Deze wandelroute van 2,5 kilometer neemt wandelaars mee langs de 9 Wonderen van Oudenbosch. Het eerste exemplaar van de wandelroute werd overhandigd aan wethouders Thomas Melisse en Patrick Schouw bij Grand Café de Basiliek. We hebben deze knooppuntroute ontwikkeld in samenwerking met Gemeente Halderberge en Visit Halderberge.

Oudenbosch van boven
Fotografie: Björn Snelders / VisitBrabant

Een veelzijdige route

Cultuur en erfgoed staan centraal in deze route. De route start bij de indrukwekkende Basiliek. Onderweg laat je je verassen door wat Willem Hellemons, de vroegere pastoor van Oudenbosch, je nog meer van zijn geliefde dorp wil laten zien. Waan je in Rome op het verstopte plein van Saint Louis en geniet van het prachtige groen in de Botanische tuin Arboretum. De route is uitgezet via het Brabantse wandelknooppuntensysteem. Wandel eenvoudig van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Pijlen wijzen je de weg tussen de knooppunten.

Tijdens deze wandeling in Oudenbosch kom je ook langs verschillende boeiende parels. Op de locaties van de 9 Wonderen en deze parels vind je meer informatie over de bezienswaardigheden. Bekijk en download de route online via visitbrabant.com/9wonderen.

De 9 Wonderen van Oudenbosch wandelroute is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Halderberge, Visit Halderberge en VisitBrabant Routebureau. Het routebureau helpt gemeenten en regio’s bij de ontwikkeling en promotie van onderscheidende belevingsroutes.

Wandelen langs religieus erfgoed

Patrick Schouw is wethouder religieus erfgoed gemeente Halderberge: “De ontwikkeling van de wandelroute met de 9 Wonderen van Oudenbosch valt heel mooi samen met de herinrichting van de verschillende gebieden van religieus erfgoed. Daarom ben ik ook zo blij dat de historie dan ook beleefbaar wordt.”

Thomas Melisse, wethouder toerisme en recreatie: “In onze gemeente kennen veel mensen de historie van Oudenbosch. Daarbuiten een stuk minder. Daar gaan we wat aan doen. Door het verhaal voor iedereen beleefbaar te maken in de openbare ruimte, zorgen we ervoor dat het bekender wordt. Dat geeft een mooie impuls aan ons toerisme voor heel Halderberge.”

Thomas Melisse (links) en Patrick Schouw (rechts) bij het routepaneel