Duitse en Vlaamse fietsers enthousiast over Brabant

Kom fietsen en wandelen in Brabant, de meest gastvrije provincie van Nederland. Met die boodschap stond Routebureau Brabant in februari 2019 op de Fiets en Wandelbeurs in Gent en de Reise + Camping beurs in Essen in Duitsland.

Zowel de Vlamingen als de Duitsers blijken bijzonder geïnteresseerd in Brabant. Ze willen alles weten over onder meer Vincent van Gogh, de knooppuntroutes en de Brabantse regio’s. We zien grote kansen in het verder in België en Duitsland promoten van Brabant als nabijgelegen bestemming voor een routebeleving en (kort) verblijf.

Blikvanger op de beurs

Op de beurs in Duitsland hebben we ervoor gekozen om Brabant op de kaart te zetten met twee sterke thema's: La Trappe, met een verwijzing naar de Proef de 5 Trappisten fietsroute, en Vincent van Gogh, verwijzend naar de Van Gogh fietsroute. De exclusieve Vincent van Gogh racefiets was de grote blikvanger in onze stand in Essen.

Brabants Rad van Fortuin en winactie

Op de Fiets en Wandelbeurs in Gent trokken we veel aandacht met onze Brabant-stand, inclusief een ‘Brabants Rad van Fortuin’ en een ware prijzenregen. Dat deden we niet alleen, maar samen met de volgende regiopartners: Toerlezjoere, VVV De Peel, De Brabantse Kempen, Land van Cuijk, VVV Tilburg, Kapellerput Landgoed & Hotel, Natuurgrenspark De Groote Heide en Oisterwijk.

Bezoekers konden aan het Rad van Fortuin draaien en allerlei Brabantse streekproducten, routes en overnachtingen winnen. Bovendien hadden we een gezamenlijke winactie waarbij deelnemers overnachtingsarrangementen in de diverse Brabantse regio's konden winnen. Dit filmpje geeft een impressie van onze stand in Gent. 

Begin maart haalden we op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht opnieuw alles uit de kast om bezoekers te verleiden naar Brabant te komen. Ook deze beurs was een succes, met veel bezoekers die echt geïnteresseerd waren in de Brabantse regio's en routes. Volgend jaar zijn we er weer! Kijk voor meer informatie over de regiopartners en de Fiets en Wandelbeurs op www.visitbrabant.com/beurs.