Drie Brabantse routes genomineerd voor award

Brabant maakt kans op awards voor de Fiets- én Wandelroute van het Jaar 2022. Ons Kloosterpad is genomineerd voor de titel 'Wandelroute van het Jaar' in de Benelux, samen met het Biesboschpad. De LF Waterlinieroute is een van de vier genomineerde Europese fietsroutes voor de titel 'Fietsroute van het Jaar'.

Het is nog onduidelijk wanneer de winnaars bekend worden gemaakt. De prijsuitreiking zou aanvankelijk in februari plaatsvinden tijdens de Fiets- en Wandelbeurzen in Gent en Utrecht, maar deze gaan niet door als gevolg van de coronapandemie. 

Uiteraard houden wij de verkiezing nauwlettend in de gaten en hoor je het van ons als we dit jaar een Brabantse winnaar hebben. Beide awards oefenen een grote aantrekkingskracht uit op pers, influencers en bezoekers. Loopt er dus een genomineerde of prijswinnende route door jouw gemeente, maak er gebruik van en draag de titel uit. Volg onze LinkedIn-pagina voor het laatste nieuws over de nominaties en uitreikingen.

Ons Kloosterpad 'Wandelroute van het Jaar 2022?'

We zijn erg trots op de nominatie van Ons Kloosterpad als Wandelroute van het Jaar. Sinds de start afgelopen voorjaar is deze nieuwe wandelroute (330 kilometer) een groot succes. Vele wandelaars hebben de etappes langs Brabantse kloosters en abdijen al gelopen, vaak met de prachtige bijbehorende wandelgids, het 'Bindboek', in de hand. Een initiatief van Provincie Noord-Brabant waar we met veel plezier, samen met vele partners, aan hebben meegewerkt.

Ook genomineerd: Biesboschpad

Tweede Brabantse kanshebber is het nieuwe streekpad Biesboschpad (169 kilometer) van Wandelnet. De route volgt de sporen van de Sint-Elisabethvloed, die zeshonderd jaar geleden een deel van Brabant en Holland overstroomde. Een schitterende etappewandeling door Nationaal Park De Biesbosch en omstreken. 

De overige genomineerde wandelroutes zijn de Dutch Mountain Trail (NL), het Grote Routepad over de Lesse (BE) en het Hondsrugpad (NL).