Brabant zet routes in de hoogste versnelling

Meer aantrekkelijke themaroutes voor inwoners en bezoekers

Mooie plannen voor routes in Noord-Brabant! De provincie en gemeenten gaan voor een routenetwerk van de allerhoogste kwaliteit, met prachtige nieuwe themaroutes. Dat staat in een nieuwe visie, waar VisitBrabant Routebureau de komende jaren keihard mee aan de slag gaat. Want: "Routes zijn van onschatbare waarde", volgens Wil van Pinxteren, gedeputeerde Vrije Tijd, Cultuur en Sport, Bestuur en Veiligheid van provincie Noord-Brabant.

De visie is bekrachtigd door provincie Noord-Brabant en alle Brabantse gemeenten. ​Van Pinxteren: "Het routenetwerk is zoveel meer dan paden en wegwijzers; het vertelt verhalen van de streek, helpt mensen om op een fijne en gezonde manier te bewegen en levert ondernemers veel bezoekers en dus bestedingen op." 


Wil van Pinxteren, gedeputeerde Vrije Tijd, Cultuur en Sport, Bestuur en Veiligheid, op de Moerputtenbrug bij 's-Hertogenbosch.

Verhalende themaroutes

Sinds een aantal jaren maakt VisitBrabant Routebureau de slag naar verhalende themaroutes op basis van een uitstekend knooppuntroutenetwerk, ondersteund door goede communicatie, informatie en faciliteiten. Een strategie die aanslaat. Per jaar worden in Noord-Brabant circa 100 miljoen recreatieve tochten ondernomen en in totaal wordt per jaar in Brabant € 190 miljoen uitgegeven aan routerecreatie. De verwachting is dat de populariteit van routes de komende jaren verder blijft toenemen.

VisitBrabant Routebureau ontwikkelt momenteel nieuwe ‘Brabantse Sagen en Legenden’-routes rond streekverhalen, volgens de blauwdruk van de Zwarte Kaat fietsroute in Bladel. Ook op komst: rondwandelingen bij Brabantse kloosters, wandelroutes in het spoor van Vincent van Gogh en nieuwe ruiterroutes.

Routes bieden kansen voor ondernemers

Er zijn volop kansen voor jou als ondernemer om te profiteren van de populariteit van routes en de nieuwe themaroutes. Een aantal tips:

Wil je meer weten over de plannen voor recreatieve routes in Brabant voor de komende jaren? Lees de visie en uitvoeringsstrategie 2021-2025.