Bericht van VisitBrabant | 18 maart 2020

De ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen die daarbij genomen zijn en wellicht nog genomen worden, hebben een ongekende impact. Impact op ieder mens en ook op onze sector. Een periode van grote onzekerheid, met vooralsnog geen antwoorden op alle vragen die we hebben.
 
Meer dan ooit moeten we daarom een beroep doen op onze solidariteit en bereidheid tot samenwerking. Op onze creativiteit, inventiviteit en op ons doorzettingsvermogen. Zaken die Brabant van oudsher kenmerken – het zit in ons DNA. Help elkaar. Inspireer elkaar. We doen graag een beroep op ieders Brabanderschap. Samen zijn we sterker.
 
Ook wij doen er uiteraard alles aan om de sector waar mogelijk maximaal te ondersteunen. We staan klaar om alle kansen te benutten, zodra Brabant – en ook de rest van Nederland – weer open is. Zodat we zo snel mogelijk kunnen herstellen van deze klap en de ingezette groei van de afgelopen jaren weer onverminderd voort kunnen zetten.
 
In deze pittige tijd willen we uiteraard ook graag ons steentje bijdragen.

  • Onze marketingactiviteiten (consumentencampagnes, persbewerking, contentstrategie, samenwerkingen met influencers en andere contentpartners, traveltrade, etc.) worden aangepast of opnieuw gepland, maar allerminst volledig gestopt. Zodra de tijd van het maken van nieuwe vakantieplannen is aangekomen, willen we als bestemming volop op het netvlies staan en zo het herstel van de sector maximaal bevorderen.
  • De Duitse markt is onverminderd dé markt waar we dat herstel kunnen halen. Onze live bijeenkomsten over de kansen en voorwaarden zijn opgeschort, maar onze online trainingen, tools en bijvoorbeeld vertaaldiensten staan paraat om die Duitse gasten naar jouw locatie te verleiden.
  • Als gesprekspartner van de Provincie Noord-Brabant, zullen wij het grote en brede belang van onze sector blijvend onderstrepen en ons sterk maken voor passende maatregelen om ondernemers te ondersteunen en herstel zo snel mogelijk te bevorderen. Hiertoe nemen wij actief contact op met ondernemers om hun situatie te vernemen om een juist beeld van de werkelijkheid te schetsen.
  • De maandelijkse kosten van onze businesspakketten – waarvoor we onder andere teksten, vertalingen, fotografie en doorplaatsingen uitvoeren – worden het 2e kwartaal van dit jaar niet in rekening gebracht.
  • We doen een beroep op ieders Brabanderschap. Ook via onze zakelijke kanalen (TwitterLinkedIn) zullen wij doorlopend inspiratie aanreiken van collega-ondernemers die op basis van creativiteit en ondernemerschap deze lastige situatie het hoofd bieden.

Heb jij voorbeelden? Ben jij een van de inspirators en heb je een goed idee? Laat het ons weten door @VisitBrabant te noemen op social media of stuur ons een mail. Wij geven jouw ondernemerschap – jouw Brabanderschap – graag het podium dat het verdient.

Tot slot. De medewerkers van VisitBrabant werken conform de richtlijnen van het RIVM en zijn telefonisch (mobiel) bereikbaar. Ook de BusinessDesk, het eerste aanspreekpunt voor ondernemers (partners en niet-partners), is tijdens kantooruren blijvend bereikbaar voor allerlei vragen, ook als deze niet direct VisitBrabant betreffen. Waar mogelijk helpen we je uiteraard graag verder en doen we een beroep op onze kennis, kunde en ons netwerk. Neem contact met ons op via info@visitbrabant.com of 013 303 0390.
 
Zorg goed voor jezelf. En nog meer voor elkaar.