Start NTFU classificatie mountainbikeroutes in Noord-Brabant

Wielersportbond NTFU biedt een classificatiesysteem voor mountainbikeroutes in Nederland. Net als op de skipistes geeft de kleur aan hoe moeilijk de route is: groen (makkelijk), blauw (gemiddeld), rood (moeilijk) en zwart (zeer moeilijk). Met dit systeem kunnen mountainbikers beter bepalen of ze genoeg ervaring hebben voor de route.

Met het classificatiesysteem kunnen mountainbikers veiliger én met meer plezier mountainbiken. De classificatie helpt hen bij het verfijnen van hun vaardigheden, waardoor ze geleidelijk kunnen wennen aan technische elementen op een route. Daarnaast verkleint de kleurcodering de kans op ongevallen op de route, door elk type mountainbiker in staat te stellen een route te vinden die bij zijn of haar technisch niveau past. Uiteraard blijft het altijd belangrijk dat een mountainbiker met een goed onderhouden fiets inclusief werkende remmen en een helm op pad gaat.

 

De bewegwijzering

Na classificering komt er een extra bordje onder de herkenbare bloso-bordjes te hangen. Deze bordjes worden op meerdere palen van de route geplaatst, maar niet op iedere paal. De kleur van het bloso-bordje kan afwijken van de kleur van de classificering. 

De classificatie in Brabant

In samenwerking met Provincie Noord-Brabant en de NTFU zijn wij als VisitBrabant Routebureau hard aan het werk met het classificeren van de mountainbikeroutes in Brabant. Blijf op de hoogte door ons te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn