3 nominaties voor routes in Brabant

Maar liefst drie routes die (deels) door Brabant lopen, zijn genomineerd voor Wandelroute of Fietsroute van het jaar 2022. Duimen maar!

Wandelroute van het Jaar 

Wandelroutes Ons Kloosterpad en het Biesboschpad zijn genomineerd voor de titel van 'Wandelroute van het Jaar 2022' in de Benelux. Ze wedijveren met de Dutch Mountain Trail (NL), het Grote Routepad over de Lesse (BE) en het Hondsrugpad (NL) om de titel.

Sinds de opening in april 2021 is Ons Kloosterpad een groot succes. Vele wandelaars hebben de etappewandelroute (330 kilometer) langs kloosters en abdijen al gelopen, vaak met de prachtige bijbehorende wandelgids, het 'Bindboek', in de hand. Het Biesboschpad (169 kilometer) is het nieuwe streekpad van Wandelnet. De route volgt de sporen van de Sint-Elisabethvloed, die zeshonderd jaar geleden een deel van Brabant en Holland overstroomde.  

Fietsroute van het Jaar

De LF Waterlinieroute, die deels door Brabant gaat, is genomineerd voor de titel van 'Fietsroute van het Jaar'. 'Onze' fietsroute wedijvert met de Badischer Weinradweg (Duitsland), de Royal Canal Greenway (Ierland) en de Vlaanderenroute (België).

Met de LF Waterlinieroute fiets je van Edam naar Bergen op Zoom langs drie waterlinies, waaronder de Zuiderwaterlinie. VisitBrabant Routebureau verzorgde de bewegwijzering van het Brabantse gedeelte van de LF-icoonroute, een initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform. Ontdek deze prachtige fietstocht van 410 kilometer langs stoere forten, historische vestingstadjes, langs water en door de natuur.

Bekendmaking winnaars

Het is nog onduidelijk wanneer de winnaars bekend worden gemaakt. De prijsuitreiking zou aanvankelijk in februari 2022 plaatsvinden tijdens de Fiets- en Wandelbeurzen in Gent en Utrecht, maar deze gaan niet door als gevolg van de coronapandemie. Uiteraard houden wij de verkiezing nauwlettend in de gaten en hoor je het van ons als we dit jaar een Brabantse winnaar hebben!