Dichterbij een levendig Brabant

De Brabantse vrijetijdssector is van groot belang voor de leefbaarheid en kwaliteit van Brabant. Met een duurzame aanpak houden we de balans tussen bezoekers, natuur en economie. In deze sector vinden Brabanders een belangrijk deel van hun dagelijks plezier en identiteit. De sector laat dorpen, streken en steden bruisen. Dat maakt dat mensen graag in Brabant komen recreëren en wonen en dat bedrijven zich hier graag vestigen. Het is bovendien een sector waarin duizenden mensen werkzaam zijn. Een economie qua omvang zo groot als de bouw- en landbouwsector.

Dichterbij de juiste Koers

In Noord-Brabant vind je heel gemakkelijk de weg op de fiets, mountainbike of wandelend door de mooie natuur, de bruisende binnensteden en de pittoreske dorpen. Met honderden kilometers uitstekend onderhouden routes kun je in Brabant eindeloos dwalen. Via routesinbrabant.nl blijf je op koers! VisitBrabant vindt het belangrijk dat de vrijetijdssector in Brabant ook op koers blijft. Deze sector is van groot belang voor de levendigheid van Brabant: ontspanning, werkgelegenheid, natuurbehoud en het cultuuraanbod voor alle Brabanders. Daarvoor is veel samenwerking nodig en slim vrijetijdsbeleid. Op visitbrabant.com/partners zie je hoe we dat in Brabant doen.

Dichterbij nieuwe energie

Even opladen? In Brabant zit je goed voor een weekendje weg. In de mooie natuur, bruisende steden en gezellige dorpen is veel te beleven en kun je even helemaal ontspannen. VisitBrabant laat zien hoe mooi Brabant is met volop inspiratie op visitbrabant.com. De ideale bestemming om duurzaam te investeren in jezelf. VisitBrabant vindt het belangrijk dat toerisme duurzaam is. Daarom investeren wij in de bezoeker van dichtbijgelegen regio’s zoals Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen – loyale gasten die bij een goede ervaring graag terugkomen en bovendien meer geld uitgeven. We laten zien dat je Brabant heel gemakkelijk op de fiets kunt beleven. Dat is goed voor de energie van bezoekers en inwoners en wel zo duurzaam!

Dichterbij all Inclusief

Wil jij het complete pakket voor een heerlijke vakantie of weekendje weg? In Brabant ontdek je de leukste hotels, vakantieparken, attracties, restaurants en activiteiten. Die prikkelende combinaties vind je op visitbrabant.com. Brabant heeft voor iedereen iets te bieden. VisitBrabant vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Jong en oud, kunstliefhebber, festivalfanaat of rustzoeker met ook voor de mindervaliden alle mogelijkheid om te genieten. Dat is all inclusief in Brabant.

Lees ook dit artikel in Brabant Business Magazine. Hierin vertelt Heleen Huisjes, directeur van VisitBrabant, over het belang van een duurzame koers voor toerisme.  

Meer weten over VisitBrabant en waar wij voor staan? Bekijk de Over VisitBrabant-pagina of lees onze Meerjarenvisie 2022-2025.