Veelgestelde vragen - Brabantse routes

1. Ik wil een fiets- of wandelroute maken die ook langs mijn bedrijf of activiteit loopt.

We hebben een samenwerking met een cartograaf die de kaart voor jou op maat kan maken als folder. Je kunt hierbij je eigen route aangeven. Hoe dit werkt lees je hier. We raden aan om nieuwe routes altijd op basis van het knooppuntennetwerk te maken. Op deze manier loopt jouw route synchroon aan het knooppuntenroutenetwerk en weet je dus zeker dat de routes onderhouden worden. Ook hoef je niets aan bewegwijzering te doen, want daar wordt al voor gezorgd.

2. Ik wil met mijn bedrijf/activiteit aangesloten zijn bij het routenetwerk. Kan het netwerk omgezet worden?

Het is altijd mogelijk een verzoek bij jouw gemeente neer te leggen om de route in jouw gemeente om te leggen langs jouw bedrijf/activiteit. Geef bij de gemeente aan waarom je denkt dat deze omlegging van toegevoegde waarde is voor het knooppuntenroutenetwerk (bijv. ivm betere kwaliteit paden). De gemeente moet in eerste instantie altijd toestemming geven voor een wijzigingsaanvraag omdat zij eigenaar is van het routenetwerk in hun gemeente. Zodra de gemeente hiermee akkoord is, kun je je verzoek neerleggen bij het Projectbureau Routebureau Brabant. Daar kun je het aanvraagformulier invullen voor de routewijziging. Door het Projectbureau wordt vervolgens de laatste technische en inhoudelijke beoordeling op de wijziging gedaan, in het kader van de kwaliteit en verbetering op het routenetwerk.

3. Ik wil graag dat er een knooppunt bij mijn locatie wordt geplaatst, kan dat?

Bij knooppunten komen richtingen in het knooppuntenroutenetwerk samen. Het is niet mogelijk om bij elke locatie een knooppunt te plaatsen, omdat dit voor fietsers en wandelaars verwarrend is. De ervaring leert dat mensen hun routes niet bepalen op basis van specifieke knooppuntnummers, maar locaties.

4. Ik wil me aanmelden als fietscafé, hoe werkt dat?

Via het Fietsplatform kun je fietscafébordjes aanvragen, zij regelen dit landelijk. Op de website Alle Fietsers Welkom kun je online fietscafébordjes aanvragen.

5. Wanneer is een route ook interessant voor recreanten? Waar moet ik rekening mee houden?

Fietsers en wandelaars houden van 3 dingen bij een tocht:

  • Een thema of verhaal voor beleving;
  • Dat ze kunnen afstappen bij horeca en evt. bij een activiteit;
  • Duidelijke bewegwijzering.

Zorg dus dat je deze onderdelen meeneemt. Maak gebruik van het knooppuntensysteem als basis voor je route. Het bespaart je tijd en kosten om de route te beschrijven en je weet zeker dat de bewegwijzering klopt en onderhouden wordt.

6. Kennen jullie ondernemers waarmee ik kan samenwerken voor een route?

Wij kennen veel ondernemers, maar kunnen je niet vertellen of deze ook geïnteresseerd zijn in je route. Via jouw eigen VVV of bijvoorbeeld streeknetwerk kun je vaak aan gegevens van nabij gelegen ondernemers komen. Ook kun je op jouw eigen pagina op www.visitbrabant.com kijken. Bij ieder bedrijf, event of activiteit vind je namelijk een kaartje waarop nabij gelegen locaties worden aangegeven. 

7. Hoe kan ik mijn bedrijf/activiteit op de website van VisitBrabant zetten en promoten?

Je kunt je eigen pagina aanmaken via BusinessServices. Op deze manier krijg je een eigen account tot onze invoertool waarmee je snel, makkelijk en kosteloos jouw evenement op visitbrabant.com kunt plaatsen. 

8. Kan ik op de routekaart genoemd worden met mijn bedrijf/route/activiteit?

Alle ondernemers die zich hebben aangemeld met een profiel bij BusinessServices zijn zichtbaar in de categorieën van de routeplanner visitbrabant.com/routes

 

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met BusinessServices.