Over VisitBrabant Routebureau

VisitBrabant Routebureau is verantwoordelijk voor de coördinatie en onderhoud van alle routes in Brabant.

Kerntaken

  • Kennis en monitoring 
  • Routeontwikkeling/innovatie
  • Onderhoud en beheer
  • Promotie en communicatie 

Lees hier de visie van VisitBrabant Routebureau

Wat kun je als Brabantse ondernemer met routes?

Partners 

VisitBrabant Routebureau is een samenwerkingsverband tussen: 

Provincie Noord-Brabant
Regio West-Brabant
VVV Noordoost-Brabant
Gemeenten Hart van Brabant
Gemeenten Zuidoost-Brabant
VisitBrabant

Contact

Routebureau Brabant
Almystraat 14
5061 PA Oisterwijk
Tel: 0800-4050050
Voor algemene vragen: info@routesinbrabant.nl

Factsheets

Projectbureau

Het Projectbureau is onderdeel van Routebureau Brabant en verantwoordelijk voor de nieuwe doorontwikkelingen op de routenetwerken in Noord-Brabant. Om je beter van dienst te kunnen zijn bij jouw aanvraag, hebben wij de volgende werkwijze ingericht:

Wij beoordelen eerst of je alle benodigde informatie hebt aangeleverd. Afhankelijk van jouw vraag hanteren wij (bij benadering) de volgende reactietijden:

  • Adviesgesprek:                                    1 week
  • Routewijziging:                                     1 tot 3 weken
  • Vooronderzoek en routeontwikkeling:     1 tot 3 weken

Indien wij alle informatie hebben, wordt er een offerte opgesteld. Wanneer je een aanvraag voor een adviesgesprek hebt gedaan, wordt er een afspraak met je gepland. Voor aanvullende informatie nemen wij indien nodig contact met je op. In de offerte zal zo veel mogelijk rekening gehouden worden met jouw gewenste uitvoeringsplanning. 

Voor een goede en snelle verwerking van de aanvragen vragen wij van je dit formulier in te vullen. Hierdoor kunnen wij deze aanvraag in behandeling nemen. Ga direct naar het aanvraagformulier.

Wanneer je als ondernemer een aanvraag doet voor een omlegging van een route, moet eerst de betreffende gemeente akkoord geven op je voorstel omdat zij eigenaar zijn van het routenetwerk in hun gemeente. Na het akkoord van de gemeente kijkt het Projectbureau inhoudelijk naar de wijziging of dit een kwaliteitsverbetering van het netwerk is. Meer informatie vind je op veelgestelde vragen.

Voorbeeld en uitleg van een aanvraag:

“Ik heb een horecagelegenheid die niet aan het routenetwerk ligt, maar wel vlakbij. Mijn locatie is een mooi startpunt voor een fiets- of wandelroute vanwege de goede paden in de directe omgeving en het mooie natuurgebied. Daarnaast is er bij mijn locatie een parkeerplaats en mogelijkheid tot het opladen van e-bikes. Is het mogelijk om het routenetwerk langs mijn locatie om te leggen?”

Bij deze aanvraag is het goed om eerst bij de gemeente (als eigenaar van het routenetwerk) na te vragen of zij akkoord gaan met de omlegging. Als dit zo is, kan deze aanvraag via het aanvraagformulier gedaan worden. Denk van tevoren na over wie de kosten op zich gaat nemen voor deze omlegging. Ook is het handig om een wandelkaartje of fietskaartje mee te sturen, waarop de wijziging duidelijk is aangegeven. Geef in de aanvraag aan dat de gemeente akkoord is (met naam en contactgegevens van de ambtenaar waarmee contact is geweest). Als de aanvraag compleet is, kun je hier spoedig een reactie op verwachten.