Nieuw wandelnetwerk Tilburg

November 2017 - Een onontdekte schat in het zuidwesten van Tilburg waar stad en natuur samenkomen. Het grootste stadsbos van Nederland is nu voorzien van een compleet nieuw wandelnetwerk verbonden met knooppunten en vijf wandelroutes. Gemeente Tilburg startte het initiatief Stadsbos013 met als doel het natuurgebied gemeengoed te maken, voor en door Tilburgers. 

Het nieuw aangelegd knooppuntennetwerk Stadsbos013 beslaat 57 kilometer. In het netwerk zijn 5 aparte wandelroutes ontwikkeld. Deze wandelingen hebben elk hun eigen karakter. Zo is de Vijverroute met een kinderboerderij en speeltuin extra leuk voor kinderen. Voor wie houdt van bijzondere architectuur én natuur, is de Reeshofroute een aanrader. De Waranderoute verrast met een sterrenbos welke uniek is voor Nederland. De Amarant-route, loopt rond en op het terrein van Amarant Zorg. Tot slot is er nog de Heideparkroute met zijn rijke historie.

Wat is nieuw?
In Tilburg zelf lag nog geen sluitend wandelnetwerk. Dat is bij de ontwikkeling van het netwerk in Stadsbos013 meteen meegenomen waardoor er in heel Tilburg nu 204 kilometer wandelroute-netwerk is aangelegd. Met de opening van dit nieuwe netwerk beleeft de wandelaar natuur en stad ineen.

Kaart
De wandelknooppuntenkaart met extra informatie over de ommetjes in Stadsbos013, is gratis verkrijgbaar bij onder meer de VVV, Natuurmuseum Brabant, ondernemers en de stadswinkels. Op de kaart is informatie over parkeervoorziening, OV bereikbaarheid. Daarnaast is de kaart te downloaden 

Plan nu je route via de online routeplanner.  De wandelknooppuntenkaarten met extra informatie zijn gratis verkrijgbaar bij onder meer VVV Tilburg of download de kaart.