Vernieuwd fietsnetwerk regio Hart van Brabant

September 2017 - Het fietsnetwerk in Brabant heeft een kwaliteitsimpuls gekregen. Donderdag 21 september hebben gedeputeerde Christophe van der Maat (Mobiliteit en Samenwerking), Mario Jacobs, wethouder Tilburg en Kees Grootswagers, wethouder Loon op Zand tijdens het Nationaal fietscongres in Tilburg het vernieuwde fietsroutenetwerk in regio Hart van Brabant officieel geopend.

Met deze kwaliteitsimpuls is een belangrijke stap gezet voor recreatief fietsen in Noord-Brabant; er zijn nieuwe routes gerealiseerd en er zijn meer dan 1.000 nieuwe fietspanelen geplaatst. Ook wordt de fietser nu via het bekende knooppuntensysteem geleid naar de centra van steden en dorpen.

Kees Grootswagers: “RegioHart van Brabant wil de Leisure regio van Nederland worden, daar hoort vanzelfsprekend een goed fietsroutenetwerk bij. We zijn er trots op daar een extra impuls aan te geven.

vlnr: Kees Grootswagers, wethouder Loon op Zand, gedeputeerde Christophe van der Maat (Mobiliteit en Samenwerking) en Mario Jacobs, wethouder Tilburg.

Extra beleving
De fietspanelen zijn op een aantal routes bovendien uitgerust met beacon-technologie. Tijdens een fietstocht kunnen hiermee actuele omgevingsinformatie en aanbiedingen van lokale ondernemers naar de smartphone van de fietser worden gestuurd. Brabant is de eerste provincie van Nederland die deze technologie op deze manier toepast.  De routes die ondersteund worden met deze technologie staan in de Routes in Brabant app

De provincie Noord-Brabant heeft samen met gemeenten gezorgd voor de financiering van deze kwaliteitsimpuls. Met de kwaliteitsimpuls van het fietsnetwerk en de toepassing van beacon-technologie draagt Routebureau Brabant bij aan de ambitie van Brabant om in 2020 uit te groeien tot dé toonaangevende fietsprovincie.