Maasfietsroute wordt officiële EuroVelo fietsroute

Maart 2019 - Voor ondernemers langs de Internationale Maasfietsroute in Brabant hebben we goed nieuws: deze fietsroute is nu officieel aangesloten bij EuroVelo, het Europese fietsroutenetwerk.

De Internationale Maasfietsroute, die EuroVelo 19 is geworden, volgt de Maas vanaf de bron in Noord-Frankrijk tot de monding bij de Nederlandse Noordzeekust. De route doorkruist drie landen (Frankrijk, België en Nederland) en verbindt meer dan 1.100 km aan fietsroute. De route werd tijdens reisvakbeurs ITB Berlin 2019 gelanceerd als officieel onderdeel van het EuroVelo-netwerk.

LF Maasroute

In Nederland wordt de EuroVelo 19 gevormd door de LF Maasroute. Het tracé van de route is recent op een aantal punten verbeterd en uitgebreid met onder meer een stuk langs de Oude Maas en over de Maasvlakte. In het veld verschijnen nieuwe LF-routebordjes met ook het EuroVelo 19 beeldmerk erop. VisitBrabant Routebureau nam de aanpassing van de bewegwijzering in Brabant voor haar rekening.

Brabantse deel van de Maasroute

Het Brabantse deel van de Maasroute passeert bijzondere plekken zoals De Maasheggen in het Land van Cuijk, ’s-Hertogenbosch en Nationaal Park de Biesbosch. Voldoende mooie locaties om af te stappen en te genieten van de Brabantse gastvrijheid. "Aansluiting bij het EuroVelo netwerk zorgt ervoor dat bezoekers van binnen én buiten Brabant de Maasroute gaan ontdekken als onderdeel van een fietsreis of shortstay", zegt Nathalie Verdult, manager van VisitBrabant Routebureau.

Kansen voor lokale ondernemingen

"We zijn verheugd dat we de EuroVelo 19 - Maasfietsroute kunnen toevoegen aan ons netwerk van transnationale fietsroutes", zegt EuroVelo-directeur Ádám Bodor. "We weten dat routes langs rivieren erg populair zijn bij fietstoeristen. De Maasfietsroute is al een goed ontwikkeld en aantrekkelijk toeristisch product. De route vormt ook een ruggengraat voor nationale en regionale fietsnetwerken in de drie landen, waar lokale ondernemingen van kunnen meeprofiteren." 

Benieuwd hoe jij als ondernemer kunt inspelen op de EuroVelo 19 / Internationale Maasfietsroute? Neem contact op met VisitBrabant Routebureau en laat je adviseren door onze route-experts!